OEDAŞ, sokak hayvanlarının bakımı için ikinci tedavi odasını Afyonkarahisar’da açtı

OEDAŞ, sokak hayvanlarının bakımı için ikinci tedavi odasını Afyonkarahisar’da açtı

İhlas Haber Ajansı
Yayın: 05.10.2023 08:36
Paylaş:
A+ A-

ANKARA (AA) – Elektrik dağıtım şirketi Osmangazi Elektrik Dağıtım AŞ (OEDAŞ), sokak hayvanlarının bakımı için Eskişehir’den sonra ikinci tedavi odasını Afyonkarahisar’da açtı.

Şirketten yapılan açıklamaya nazaran, Afyonkarahisar Belediyesi ve Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) iş birliği ile Afyonkarahisar Belediyesi Süreksiz Hayvan Bakım Meskeni içinde açılan tedavi odasının tıbbi aygıt takviyesi OEDAŞ tarafından karşılandı.

OEDAŞ, Kovid-19 salgın sürecindeki sokağa çıkma kısıtlamalarında sokak hayvanlarının kimi temel muhtaçlıklarının karşılanamadığını fark eden saha çalışanlarının teklifiyle “Can Dostlar” toplumsal sorumluluk projesini hayata geçirmişti.

Yaklaşık iki buçuk yıldır sokak hayvanlarının beslenme, barınma, kısırlaştırma, bakım ve tedavi gereksinimlerinin karşılandığı tedavi odasını Eskişehir’den sonra Afyonkarahisar’da da hayata geçirdi.

Afyonkarahisar Belediyesi ve Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) iş birliğiyle kurulan tedavi odasının açılışı, 4 Ekim Hayvanları Müdafaa Günü’nden bir gün evvel Afyonkarahisar Belediye Lider Yardımcısı Murat Öner başta olmak üzere lokal yöneticiler, HAYTAP temsilcileri ve OEDAŞ Yöneticisi Muzaffer Yalçın ile Vilayet Müdürü Cafer Demir’in de ortalarında bulunduğu şirket yöneticilerinin iştirakiyle gerçekleşti.

Açıklamada görüşlerine yer verilen OEDAŞ Yöneticisi Muzaffer Yalçın, ana faaliyet alanları olan elektrik dağıtım hizmetlerinin yanı sıra topluma, etrafa, tüm canlılara ve kültüre katkı sunmaya yönelik olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

“Bu projelerimizle bölgemizden başlayarak ülkemize ve dünyamıza bedel katmaya odaklanıyoruz. Can Dostlar toplumsal sorumluluk projemizi, salgın periyodunda saha çalışanlarımızın teklifiyle hayata geçirdik. Birinci etapta mama dağıtımıyla başladığımız projemiz, kamudan sivil toplum kuruluşlarına ve bölge halkına kadar her kısmın sahiplenmesiyle günden güne büyüdü. Biz de bu ilgi karşısında sokak hayvanlarının barınma, kısırlaştırma, bakım ve tedavilerine de katkı sağlayacak formda projemizi genişlettik. Birinci tedavi odamızı iki yıl evvel Eskişehir’de açtık. O tedavi odasında bugüne kadar binlerce kedi ve köpeğin kısırlaştırma operasyonları ile tümör üzere şiddetli operasyonları da kapsayan ameliyatları gerçekleştirildi. Gayemiz, hizmet verdiğimiz vilayetler olan Bilecik, Kütahya ve Uşak’ta projemizi genişletip örnek olmak.”

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Bursluluk sınavında 500 tam puan aldılar

Yayın: 20.05.2024 10:11
Paylaş:
A+ A-

2024 Yılı İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavında Kanuni Ortaokulu 8. sınıf öğrencisi Eren Aksu,  Şehit Murat Akdemir Anadolu İmam Hatip Lisesi 5. sınıf öğrenci Ahmet Tarık Eken ve Zümral Yaraşı ve Özel Karabük Bahcesehir Koleji Ortaokulu 8. Sınıf Öğrencisi Elizan Akman  500 tam puan alarak Türkiye Birincisi oldular.

Elde edilen bu üst düzey başarıdan dolayı  öğrencileri, okul idarecilerini ve öğretmenleri tebrik eden İl Millî Eğitim Müdürümüz Nevzat Akbaş, ” Bursluluk sınavında 4 öğrencimiz Türkiye Birincisi oldu. Gelen ilk haberlere göre bu başarılar ile birlikte sınavda sadece 1 yanlışı veya 2 yanlışı olan öğrencilerimizde var.  Yani kitlesel başarımızda çok iyi durumda. İlimiz akademik başarısını her yıl artırarak devam ettiriyor. Eğitim Kenti Karabük Projemizin meyvelerini toplamaya devam ediyoruz. Bu yıl da yine Türkiye birincileri çıkartarak bu başarı eğitim ailemizde perçinlenmiştir.

Bu anlamda tekrardan öğrencilerimize destek veren okul yöneticilerimiz başta olmak üzere öğretmenlerimizi ve velilerimizi tebrik ediyorum.” dedi.