Milli Eğitim Bakanlığının takvimine göre, bu yıl okullarda ikinci ara tatil, 17-20 Nisan’da uygulandı ve 21 Nisan’daki Ramazan Bayramı tatiliyle birleşti. Öğrenciler, ikinci dönemin ara tatili sonrası ilk derslerine sabah saatleri itibarıyla başladı.
Karabük’te öğrenciler, ikinci ara tatilin sona ermesinin ardından ders başı yaptı. Tatilin ardından okula gelmenin heyecanını yaşayan öğrenciler, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından sınıflarına girdi. Karabük ve ilçelerinde 204 okulda yaklaşık 37 bin öğrenci, eğitim öğretime başladı.(Sadık Arslan)


Öğrenciler ara tatilin ardından ders başı yaptı
Bolu’da Erpiliç ve Akpiliç firmalarına kayyım atandı: 4 gözaltı
Adalet Bakanı Akın Gürlek’in duyurduğu ve 8 ilde eş zamanlı gerçekleştirilen beyaz et sektörü operasyonunun en önemli merkezlerinden biri Bolu oldu. Operasyon kapsamında Bolu’nun dev firmaları Erpiliç ve Akpiliç’e denetim kayyımı atanırken, şirketlerin üst düzey yöneticileri gözaltına alındı.
Beyaz et sektöründeki haksız fiyat artışları ve piyasa bozucu faaliyetler üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde başlatılan geniş çaplı adli soruşturma kapsamında emniyet güçleri Bolu’da düğmeye bastı. 8 ilde 13 şirketi ve 32 şüpheliyi kapsayan dev operasyonda, Bolu ekonomisinin can damarlarından olan Erpiliç ve Akpiliç firmalarının genel merkezlerine baskın düzenlendi.
Bolu’daki şirket yöneticilerine gözaltı ve arama
Soruşturma çerçevesinde Bolu’daki adreslerde yapılan eş zamanlı baskınlarda şirketin üst düzey isimleri hedef alındı. Operasyonlar doğrultusunda; Erpiliç Yönetim Kurulu Başkanı M.E, Erpiliç Muhasebe Müdürü M.E, Erpiliç Müdür Yardımcısı M.A ve Akpiliç Yönetim Kurulu Başkanı M.F.A hakkında gözaltı, arama ve el koyma işlemleri uygulandı.
Tüketiciyi korumak ve tedarik zincirini aksatmamak için kayyım atandı
Soruşturma kapsamında, temel gıda tedarik zincirinin kesintiye uğramaması ve ticari faaliyetlerin hukuka uygun, şeffaf, denetlenebilir şekilde sürdürülebilmesi amacıyla Bolu’daki iki dev firmanın da aralarında bulunduğu 13 şirkete denetim kayyımı atandı.


