Reklam
Reklam
Bölgenin Sesi Gazetesi Avatarı
Bölgenin Sesi Gazetesi tarafından
29 Mayıs, 2017 00:22 tarihinde yayınlandı
0

Öğrencilerden BM ayarında 1. Genç Delegeler Konferansı

TED Karabük Koleji’nde “1. Genç Delegeler Konseyi” konferansı gerçekleştirildi.

Birleşmiş Milletler simülasyonu formatında yapılan ‘Genç Delegeler Konseyi’ TED Karabük Koleji tarafından oluşturulan konseyde TED Polatlı, Zonguldak ve Ereğli kolejlerinin yanı sıra Fen lisesi ve 75. Yıl Anadolu Lisesi öğrencileri yer aldı.

Genç delegeler konseyi öğrencileri her biri farlı birer ülkeyi temsil etmek üzere ırkçılık, terör, nükleer enerji ve ekonomi gibi güncel sorunların tartışıldığı ve sorunlara gerekli çözümleri üretilmeye çalışıldığı konferansta öğrenciler tamamen İngilizce olarak temsil ettikleri ülkelerin politikalarını ortaya koydular.

TED Karabük Koleji Müdürü Kerim Barçın, “Oluşturulan genç delege konseyinde öğrencilerin önemli sorunlara kesin bir özüm üretemeyeceğini ancak simülasyonlar sayesinde geleceğin elçileri ve delegeleri olarak dünyadaki güncel konukları tanıması ve yorumlayabilmesi adına önemli bir konferans. Konferansta öğrencilerimizi tamamen İngilizce olarak konuşma yapıyor. Buradaki ama ise örencilerimizin bugüne kadar dinleyerek, yazarak öğrendikleri yabancı dili burada uygulayacaklar. Kendileri özgüven kazanacak. Bunun yanında öğrenciler ve okullar arasında işbirliğini örneklerini göreceğiz. Öğrencilerimizin bugüne kadar öğrenmiş oldukları dili, kullanmaları ile yeni düşünceleri geliştirmelerini arzuluyoruz. BM delegesi olmasa bile delegeymiş gibi önemli konuları tartışmaları konuşmaları ve bu güncel konuları ilerde belki gerçekleştirmek istedikleri dünyaya sorumlu oldukları zaman gerçekleştirebilirler. Öğrencilerimizin okullarımızın öğrendikleri dili böyle bir toplantıda dile getirmeleri sevindirici. TED Koleji olarak öğrencilerimizin İngilizceyi ileri derecede öğrenerek kullandıklarını görmemiz bizleri oldukça sevindiriyor.” Dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
İhlas Haber Ajansı Avatarı
İhlas Haber Ajansı tarafından
13 Haziran, 2026 19:11 tarihinde yayınlandı
0 0

Kastamonu’da aranan 1 şahıs yakalandı

Kastamonu’da polis ekiplerince gerçekleştirilen denetimde hakkında yakalama kararı bulunan 1 şahıs yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, Kastamonu İl Emniyet müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirile denetimde, bin 292 kişinin Genel Bilgi Toplama (GBT) sorgulaması yapılırken, 331 araç kontrol edildi. Denetimlerde çeşitli suçlardan aranması bulunan 1 şahıs yakalanırken, trafik kurallarını ihlal ettiği tespit edilen 7 araca idari para cezası uygulandı.

Öte yandan, ekiplerin yaptığı kontrollerde 2 iş yeri ile 8 şahsa, 5326 Sayılı Kabahatler

Bizi sosyal medyadan takip edin