Bölgenin Sesi Gazetesi tarafından
29 Mayıs, 2017 00:22 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Öğrencilerden BM ayarında 1. Genç Delegeler Konferansı

TED Karabük Koleji’nde “1. Genç Delegeler Konseyi” konferansı gerçekleştirildi. Birleşmiş Milletler simülasyonu formatında yapılan ‘Genç Delegeler Konseyi’ TED Karabük Koleji tarafından oluşturulan konseyde TED Polatlı, Zonguldak ve Ereğli kolejlerinin yanı sıra Fen lisesi ve 75. Yıl Anadolu Lisesi öğrencileri yer aldı. Genç delegeler konseyi öğrencileri her biri farlı birer ülkeyi temsil etmek üzere ırkçılık, terör, nükleer enerji ve ekonomi gibi güncel sorunların tartışıldığı ve sorunlara gerekli çözümleri üretilmeye çalışıldığı konferansta öğrenciler tamamen İngilizce olarak temsil ettikleri ülkelerin politikalarını ortaya koydular. TED Karabük Koleji Müdürü Kerim Barçın, “Oluşturulan genç delege konseyinde öğrencilerin önemli sorunlara kesin bir özüm üretemeyeceğini ancak simülasyonlar sayesinde geleceğin elçileri ve delegeleri olarak dünyadaki güncel konukları tanıması ve yorumlayabilmesi adına önemli bir konferans. Konferansta öğrencilerimizi tamamen İngilizce olarak konuşma yapıyor. Buradaki ama ise örencilerimizin bugüne kadar dinleyerek, yazarak öğrendikleri yabancı dili burada uygulayacaklar. Kendileri özgüven kazanacak. Bunun yanında öğrenciler ve okullar arasında işbirliğini örneklerini göreceğiz. Öğrencilerimizin bugüne kadar öğrenmiş oldukları dili, kullanmaları ile yeni düşünceleri geliştirmelerini arzuluyoruz. BM delegesi olmasa bile delegeymiş gibi önemli konuları tartışmaları konuşmaları ve bu güncel konuları ilerde belki gerçekleştirmek istedikleri dünyaya sorumlu oldukları zaman gerçekleştirebilirler. Öğrencilerimizin okullarımızın öğrendikleri dili böyle bir toplantıda dile getirmeleri sevindirici. TED Koleji olarak öğrencilerimizin İngilizceyi ileri derecede öğrenerek kullandıklarını görmemiz bizleri oldukça sevindiriyor.” Dedi.
Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
İhlas Haber Ajansı tarafından
14 Mayıs, 2025 14:23 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Karacan: “Takviyeler mutlaka eczacı kontrolünde verilmeli”

Samsun Eczacı Odası Başkanı Onur Ferhat Karacan, vitamin, mineral ve bitkisel desteklerin doktor tavsiyesi ve eczacı kontrolüyle satılmasının zorunlu hale getirilmesi gerektiğini söyledi.
14 Mayıs bilimsel eczacılığın 186. yılı ve Samsun Eczacı Odası’nın 69. kuruluş yıldönümü kapsamında Atatürk Anıtı’nda merasim düzenlendi. Törene İl Sağlık Müdürlüğü, Samsun Eczacı Odası, Samsun Tabip Odası, Samsun Diş Tabipleri Odası ve Samsun Veteriner Doktorlar Odası temsilcileri katıldı. Çelenk sunumu, hürmet duruşu ve İstiklal Marşı’nın akabinde Samsun Eczacı Odası Başkanı Onur Ferhat Karacan açıklamalarda bulundu.

"Sahte ilaçlarda cürüm sayısı yüzde 38 arttı"
Karacan, düzmece ilaçların global bir halk sıhhati sorunu haline geldiğini vurgulayarak, "Uluslararası raporlara nazaran geçersiz ilaçla ilgili cürümler 2021’e nazaran yüzde 38 oranında arttı. Bu problemle uğraşta güçlü yasal düzenlemelere ve ilaç takip sistemi üzere faal teknolojik tahlillere muhtaçlık var. Eczanelerden alınan ilaçlar her vakit kayıtlı, yepyeni ve muteberdir. Vatandaşlarımızın ilaca en hakikat halde ulaşabilmesi için çalışmaya devam ediyoruz" dedi.

"Takviyeler kesinlikle eczacı kontrolünde verilmeli"
Vitamin, mineral ve bitkisel eserlerin bilinçsiz kullanımının önemli sıhhat problemlerine yol açabileceğine dikkat çeken Karacan, şu sözleri kullandı:
"Bu eserlerin internet ve zincir marketlerde denetimsiz biçimde satılması çok tehlikeli. Bilimsel araştırmalar bu eserlerin büyük kısmının etiketinde yazan içeriği taşımadığını, kimilerinde ise yasaklı unsurlar bulunduğunu gösteriyor. Bilhassa gebeler, çocuklar, yaşlılar ve kronik hastalığı olanlar için önemli risk oluşturuyor. Bu eserler sadece doktor tavsiyesiyle ve eczacı danışmanlığında kullanılmalı. Sağlığa ait tüm ürünler Sağlık Bakanlığı kontrolünde, yalnızca eczanelerden halka sunulmalıdır."
Tören, toplu fotoğraf çekiminin akabinde sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.