Öğrencilerin ürettiği araçlar sergiye katılmaya hak kazandı

Öğrencilerin ürettiği araçlar sergiye katılmaya hak kazandı

Yayın: 25.07.2022 16:52
Paylaş:
A+ A-

Karabük’te lise öğrencilerinin ürettiği “Safrantech” ve “Karaşimşek” isimli elektrikli araçlar, 30 Ağustos-4 Eylül’de Samsun’da düzenlenecek TEKNOFEST 2022 sergisine katılmaya hak kazandı.

Safranbolu Ahi Evran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin ürettiği “Safrantech” ile Karabük Mesleki Eğitim Merkezi öğrencilerinin ürettiği “Karaşimşek” isimli elektrikli araç, TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında TÜBİTAK tarafından 19-24 Temmuz’da Kocaeli’de düzenlenen Uluslararası Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışları’na katıldı.

Yarışlarda başarı gösteren öğrenciler, Samsun’da düzenlenecek TEKNOFEST 2022 sergisine katılma hakkı elde etti.

İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, yaptığı açıklamada, her iki okulun yöneticilerinin, öğretmenlerinin ve öğrencilerinin elektrikli araç üretiminde hummalı çalışma gerçekleştirdiğini belirtti.

Bu süreçte öğrencilerin önemli tecrübeler kazandığını aktaran Akbaş, “Bizler de bu sürece tanıklık ettik. El emeği göz nuru elektrikli araçlarımız Kocaeli’nin ardından Samsun’a yola çıkıyor. Valimiz Fuat Gürel’in büyük destekleri ve hayırsever iş insanlarımızın önemli katkılarıyla her iki aracımız yarışma zamanına kadar hummalı çalışmayla hazır hale geldi. Burada büyük emek ve büyük destek var. Bütün bu desteklerle, öğretmen ve öğrencilerimizin üstün gayretiyle her iki aracımız da Samsun’da düzenlenecek TEKNOFEST sergisine katılmaya hak kazandı. Mutluyuz, gururluyuz.” ifadelerini kullandı.

Akbaş, öğretmen ve öğrencilerin sosyal sorumluluk bilincini teknolojik bilgi ve birikimleriyle entegre edip topluma fayda sağlayacak projeler ortaya çıkarmaya devam edeceğini kaydetti.(Ergin Ertuğrul)

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Zekiye Çomaklı’nın Anadolu Oyaları sergisi Karabük’te sanatseverlerle buluşuyor

Yayın: 19.05.2024 15:09
Paylaş:
A+ A-

Erzurumlu yazar Zekiye Çomaklı kişisel koleksiyonu olan “Anadolu Oyaları’ adlı sergisi sanatseverlerle buluşuyor. Karabük Üniversitesi’nin “81 il kampüste buluşuyor” sloganıyla düzenleyeceği KBÜFEST 2024 etkinliği, 21-22 Mayıs günlerinde gerçekleştirilecek. Festivalin ilk gününde saat 13.30’da Zekiye Çomaklı’nın “Anadolu Oyaları” ve Cemil Belder Fotoğraf Sergisi ziyaretçilerle buluşacak. Sergi, Kamil Güleç Kütüphanesi’nde halkın katılımına açık olacak.

Zekiye Çomaklı’nın sergisinde, 100 yıllık oyaların hikayesinin de anlatıldığı, farklı oya motiflerinin farklı anlamlar içerdiği örnekler yer alıyor. Sergide, 100 yıllık oyaların hikayesi de anlatılıyor. “Anadolu Oyaları”nda, gelinin kaynanası ile arasının açık olduğunu anlatmak istediği “kaynana dili” oyası ve hamile gelinin “müjde oyası” gibi pek çok ilginç motifler yer alıyor. Ayrıca, sosyolojik mesajlar içeren oyalar da dikkat çekiyor.

Sergiye Karabüklüleri davet eden “Anadolu Oyaları” sergisinin Küratörü Dr. Öğr. Üyesi Sebahat Kılıç Bülbül, “Türkiye’mizin 81 ilinin tanıtımını tema edinen KBÜFEST 2024’ün çok özel bir konuğu var. Erzurum yöresel el sanatlarından iğne oyaları Somut Olmayan Kültür taşıyıcısı olarak Zekiye Çomaklı’ya ait 100 yıllık Oyalar koleksiyonu festival boyunca halkın beğenisine sunulacak. Sanatseverlerin kaçırmaması gereken bu özel sergi, Anadolu’nun kültürel zenginliğini ve oya geleneğini gözler önüne seriyor.” dedi. (Esra Oğuzkağan Özkan)