Reklam
Reklam
Bölgenin Sesi Gazetesi Avatarı
Bölgenin Sesi Gazetesi tarafından
23 Eylül, 2021 09:15 tarihinde yayınlandı
0

Öğrencilerine Yönelik “Hazır Bulunuşluk” Sınavı Yapıldı

(Haber Merkezi )İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ölçeme ve Değerlendirme Merkezince ,Merkez İlçede 5, 6 ve 7. sınıf öğrenciler için “Hazır Bulunuşluk” sınavı gerçekleştirildi.

Yeni eğitim öğretim yılında öğrencilere en iyi imkanların sunulması ve en yüksek verimin elde edilmesi amacıyla yapılan “Hazır Bulunuşluk” sınavında, her öğrencilere sınav karnesi çıkarılacak, öğrencilerin bir önceki yıldan kalan konu eksiklerini görecektir. Ayrıca okul idarecilerine ve öğretmenlere ders ders öğrenci başarı düzeylerini gösteren sınav karneleri verilecektir. Okullar tespitler doğrultusunda çalışmalarını yürütecekler ve öğrencilerin bireysel ve grup gelişimlerini yakından takip edebileceklerdir.

Kapsayıcı bir yaklaşımla hazırlanan “Hazır Bulunuşluk” sınavı’nın hazırlanmasında emeği geçen Ölçme ve Değerlendirme Merkezi personeline teşekkür eden İl Millî Eğitim Müdürü Nevzat AKBAŞ, bu çalışmanın Karabük’ün akademik başarı çıtasının yükseltilmesinde büyük kazanım sağlayacağını belirterek “Öğrencilerimize öncelikle başarılar diliyorum. Erken çocukluktan lise mezuniyetine kadar çocuklarımızın izlenmesi, değerlendirilmesi, geliştirilmesi ve yönlendirilmesi amacıyla değişimleri izleme fırsatı sunan hazır bulunuşluk uygulaması bize bir yol haritası olacaktır. Çocuklarımızın her ders ve düzeyde yeterliliklerinin belirlenmesi, izlenmesi ve desteklenmesi için bir rehber niteliği taşıyacaklardır. Öğrencilerimize gerek akademik anlamda gerekse sosyal, kültürel ve sportif anlamda gelişimlerinin sürekli takip edilmesi ve onlara zaman zaman geri dönütler verilmesi eğitim sürecinin en önemli köşe taşlarından biridir. Bu bağlamda, günümüzde etkili eğitim sistemlerinin de kullanıldığı, öğrencilerin yapabilirliklerinin tanımlanarak net bir şekilde ortaya konulduğu “Yeterlilik Temelli Ölçme Değerlendirme Sistemi” uygulamaları bu anlamda bir imkândır. Tüm öğrencilerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum. ” ifadelerine yer verdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
İhlas Haber Ajansı Avatarı
İhlas Haber Ajansı tarafından
13 Haziran, 2026 00:16 tarihinde yayınlandı
0 0

Bolu adliyesinde HSK kararnamesi: 7 isim gitti, 4 isim geldi

HSK’nin 4 bin 967 hâkim ve savcıyı kapsayan 2026 Yılı Ana Kararnamesi’nde, Bolu Adliyesinden 7 yargı mensubu başka illere tayin edilirken kente 4 yeni isim atandı.

Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) tarafından hazırlanan 2026 Yılı Adli ve İdari Yargı Ana Kararnamesi yayımlandı. Türkiye genelinde 4 bin 967 hakim ve savcının görev yerini değiştiren kararname kapsamında, Bolu Adliyesinde de önemli değişiklikler yaşandı. Kararname ile Bolu’da görev yapan 7 hakim ve savcının tayini farklı illere çıkarken, kente 4 yeni isim atandı.

Bolu’dan giden isimler

Kararnameye göre Bolu Adliyesinde görev yapan ve tayini çıkan isimler ile yeni görev yerleri şu şekilde sıralandı: Bolu Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Hüseyin Sabuncuoğlu, Denizli Bölge Adliye Mahkemesi Daire Başkanlığına atandı. Bolu Hâkimi Aslıhan Sabuncuoğlu, Denizli Bölge Adliye Mahkemesi Üyeliğine atandı. Bolu Cumhuriyet Savcısı Hatice Kul Tarımcı, Hatay Cumhuriyet Savcılığına tayin oldu. Bolu Cumhuriyet Savcısı Mehmet Tarımcı, Hatay Cumhuriyet Savcılığına atandı. Bolu Cumhuriyet Savcısı Ebru Üstünbaş, Ordu Cumhuriyet Savcılığı görevine getirildi. Bolu Hakimi Fatma Çiçek Bağcı, Elazığ Hakimliğine atandı. Bolu Hakimi Buket Sarışen, Konya Hakimliğine tayin edildi.

Bolu’ya atanan isimler

Farklı illerden Bolu Adliyesi kadrosuna dahil olan ve görevlerine başlayacak isimler ise şunlar oldu: İskenderun Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Mahir Taştimur, Bolu Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığına atandı. İstanbul Cumhuriyet Savcısı Osman Belen, Bolu Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği görevine getirildi. Diyarbakır Cumhuriyet Savcısı Yusuf Erkan Bezgin, Bolu Cumhuriyet Savcılığına atandı. Hatay Cumhuriyet Savcısı Furkan Hekimoğlu, Bolu Cumhuriyet Savcılığına atandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin