Öğretmenler “Memleket” Türküsüyle Moral Verdi

Öğretmenler “Memleket” Türküsüyle Moral Verdi

Yayın: 15.04.2020 21:38
Paylaş:
A+ A-

Yeni tip korona virüs (Covid-19) nedeniyle Karabük’ün Safranbolu ilçesinde müzik öğretmenleri, öğrenci ve velilere moral amacıyla “Öğretmenler Türkiye İçin Söylüyor” projesi kapsamında evlerinde “Memleketim” türküsünü seslendirdi.
Korona virüs salgını nedeniyle evlerinde kalan Safranbolu İMKB Güzel Sanatlar Lisesi müzik öğretmenleri, Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü’nün “Öğretmenler Türkiye İçin Söylüyor” projesi kapsamında seslendirdikleri “Memleketim” türküsüyle moral verdi.
Safranbolu İlçe Mili Eğitim Müdürü Hasan Gümüş, güzel bir etkinlik olduğunu söyledi.
Türkünün videosunun Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü’nün sosyal medya kanalında paylaşıldığını ifade eden Gümüş, “Dünya ve ülkemiz, Covid-19 salgını nedeniyle zorlu bir süreçten geçmektedir. Devletimizin bütün birimleri büyük fedakarlık içeresinde yoğun bir çalışma yürütmekte. Bizlerde sürdürülen fedakar çalışmalara azami şekilde Safranbolu eğitim ailesi olarak katkı sağlamanın gayreti içerisindeyiz. Öğretmenlerimiz de bu süreçte, öğrenci ile velilerimize moral ve motivasyon sağlayacak güzel çalışmalar imza atmaktadırlar. Bu güzel çalışmaları yapan tüm öğretmenlerimizi canı gönülden tebrik eder, sağlıklı ve mutlu günler diliyorum. Evde kal, evde hayat var” dedi.
“Öğretmenler Türkiye İçin Söylüyor” projesi kapsamında “Memleketim” türküsünü Safranbolu İMKB Güzel Sanatlar Lisesinden; Serdar Yayla, Damla Cebecigil, Tuğba Tekin Atağ, Gülbahar Koç, Kemal Oğur, Ömer Günday, Burak Çavdur, Barış Yıldırım, Barış Öztürk ve Eflan Cebecigil seslendirdi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Nisan’ın zam şampiyonu otobüs biletleri oldu

Yayın: 06.05.2024 11:10
Paylaş:
A+ A-

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, nisanda tüketici fiyatları bazında en fazla fiyat artışı kara yolu ile şehirlerarası yolcu taşımacılığında gerçekleşti. En fazla fiyat düşüşü ise sebze ürünlerinde görüldü.

TÜİK nisan ayı enflasyon verilerini açıkladı. Tüketici fiyatı endeksindeki (TÜFE) artış 2024 yılı nisan ayında bir önceki aya göre yüzde 3,18, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 69,80 oldu.

EN FAZLA ARTIŞ KARA YOLU TAŞIMACILIĞINDA

Tüketici fiyatları bazında nisanda en fazla fiyat artışı yüzde 34,24 ile “kara yolu ile şehirlerarası yolcu taşımacılığı”nda, en fazla fiyat düşüşü ise yüzde 8,28 ile sebze (patates ve bazı yumru bitkiler hariç) ile ilgili ürünlerde görüldü.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, geçen ay kara yolu ile şehirler arası yolcu taşımacılığındaki fiyat artışını yüzde 17,69 ile hava yolu ile yolcu taşımacılığı, yüzde 13,57 ile kümes hayvanları eti izledi.

Nisanda fiyatı en çok artış gösteren diğer ürünler arasında yüzde 13,12 ile taze meyveler, yüzde 10,53 ile sigaralar ve yüzde 9,28 ile kuzu eti yer aldı.

EN FAZLA DÜŞÜŞ SEBZE ÜRÜNLERİNDE

Geçen ay en fazla fiyat düşüşü ise yüzde 8,28 ile sebze (patates ve bazı yumru bitkiler hariç) ile ilgili ürünlerde gerçekleşti. Bunu, yüzde 6,48 ile yumurta ve yumurta ile ilgili ürünler, yüzde 1,17 ile margarin, yüzde 0,43 ile makarna çeşitleri takip etti.