Okan KÜÇÜK Yorumluyor 1 Eylül 2023

Okan KÜÇÜK Yorumluyor 1 Eylül 2023

Yayın: 01.09.2023 09:00
Paylaş:
A+ A-

Yerli ve Milli TOGG otomobilimiz  çıktı.

‘OTOMOBİLİMİZ YERLİ MİLLİ. DİREKSİYONDA DÜNYA LİDERİ’ diye introları aylarca sosyal medya da dönmüştü.

Fiyatları, yerli tüketici için belki biraz yüksek olabilir.

Ama diğer markalarla karşılaştırıldığında çok ucuz…

Yuvarlayarak yazıyorum. 1 MİLYON’DAN BAŞLIYOR EN DOLUSU 2 MİLYON TL…

Alman Marka Mercedes, Audi, İsveç Volvo  gibi araçlarla mukayese edilmeyecek kadar ucuz.

ONLARIN FUL DOLUSU 5-6 MİLYON TL…

ÜRETİMDE VE TÜKETİMDE YERLİ VE MİLLİ KAYNAKLARA DÖNMEMİZ EKONOMİNİN BİR GERÇEĞİ…

O zaman KARABÜK İÇİN BAŞTA VALİLİK, KAYMAKAMLIK, İL ÖZEL İDARE, BELEDİYELER, KARDEMİR GİBİ KURUMLARIMIZIN  TOGG’A DÖNMELERİ, TOGG ALMALARI LAZIM DEĞİL Mİ ?

MİLLETVEKİLLERİ, PARTİ BAŞKANLARI, DERNEKLER ,CEMİYETLER VE ODALARIN   YABANCI MARKA ARAÇLARINI TOGG’LA YENİLEMELERİ GEREKMİYOR MU ?

Ülke genelinde tabi ki Cumhurbaşkanlığı, Bakanlıklar, Kurum Genel Müdürlükleri vs. de aynı şekilde yapmalı.

Bu konu da yerli ve milli bir seferberlik başlatılmalı.

Cumhuriyetin ilk yıllarında başlayan  ‘YERLİ MALI YURDUN MALI HER TÜRK ONU KULLANMALI’ mottosuyla 70’li yıllara kadar süren  kampanyalar  yapılmış.

Benim ilkokul yıllarım da ise ‘YERLİ MALI HAFTASI’ yapılırdı. Yerli yiyecek ve içecekler okula getirilir sınıfta öğretmen ve öğrencilerle birlikte  piknik havasında yenilir, içilirdi.

Hem YERLİ ÜRETİMİN  VE TÜKETİMİN ÖNEMİ HEM DE TASARRUFLU OLMAK öğretilirdi.

Sonralardan o  da kaldırıldı…

Şimdi PARTİLİ PARTİSİZ HERKESİN KATILIMIYLA,  kimseyi ötekileştirmeden ve tüm milletin katılımıyla yeni bir yerlilik ve millilik seferberliği başlatılmalı.

Ama tabi en yukarıdan en aşağıya kadar gidebilmesi için, CUMHURBAŞKANLIĞI, BAKANLIKLAR, GENEL MÜDÜRLÜKLER, KARABÜK’TE DE VALİLİK, KAYMAKAMLIKLAR, BELEDİYELER, ODALAR, DERNEKLER, SENDİKALAR ÖNCÜLÜK YAPMALI…

Türkiye’nin  tüketim devleti ve tüketim toplumu olmaktan çıkıp, üretim devleti ve üretim toplumuna dönüşmesi şart.

Yerli ve milli ürünlerin desteklenmesi şart.

MESELE PARTİ – HÜKÜMET – İKTİDAR MESELESİ DEĞİL.

MEMLEKET MESELESİ…

Siyasiler ve bürokratların öncülüğünde…

TOGG süreci bu atılımın bir başlangıcı olabilir mi derseniz ?

Neden olmasın ki !

Bakalım Karabük’te hangi kurum/larımız TOGG’a binmeye başlayacak?

AK Parti – Millet Bahçesi – Basın Evi

Malum Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili’nin EN BÜYÜK, PRESTİJ PROJELERİNDEN OLAN KENT MEYDANI,  yapıldığından beri arka arkaya eleştiriler almış, YEŞİLİ YOK, OTURMA ALANI YOK denilerek BETON YIĞINI olarak nitelendirilmişti.

Gerçi Başkan Vergili, dünyadaki bazı ülkelerin meydanlarından örnekler vererek Kent Meydanını çok savunmuştu ama kendi tabiriyle ‘Minareyi bir türlü düzeltemedi’ ve en büyük projelerinden biri olan , prestij projesi olarak kimilerince nitelenen Kent Meydanı’nın yıkılıp Millet Bahçesi yapılması kararlaştırıldı.

BAŞKANIN ELİYLE YAPILAN, BAŞKANIN KENDİ DÖNEMİNDE, BAŞKANIN DA OLURUYLA, BAKANLIK ELİYLE YIKILIYOR…

İçinde  yürüyüş parkları, oturma alanları, yeşillikler,  sportif alanlar, sosyal donatılar, bir çok farklı kullanım alanları olan MİLLET BAHÇESİ yapılacak…

Çalışmalar ağır aksak da olsa başladı.

94 bin metrekarelik dev bir alan…

AK Parti Karabük Milletvekilleri Cem Şahin, Ali Keskinkılıç, AK Parti Karabük İl Başkanı Ferhat Salt, AK Parti Karabük Merkez İlçe Başkanı Özkan Çetinkaya kent meydanında yapımı devam eden millet bahçesi projesi inşaat alanında incelemelerde bulundular.

Sürecin her yönüyle ilgilenecekler, ve bir an önce Karabük Halkının kullanımına girmesi için gayret gösterecekler…

Millet Bahçesine Basın Evi…

Önceki dönem  Karabük Milletvekilleri Niyazi Güneş , Cumhur Ünal ve  önceki Ak Parti İl Başkanı İsmail Altınöz ile bir ziyaret sohbetinde Millet Bahçesini konuşmuştuk.

Sohbetimiz de Niyazi Güneş Hocam, ‘Millet Bahçesinin içine Karabük Basının genelini kapsayacak üzere bir BASIN EVİ yapalım.’ Demişti.

Niyazi Hocam’a, ‘Karabük Basını için büyük bir hizmet yapmış olursunuz, basın tarafından hep hayırla yad edilirsiniz.’ demiştim.

ÇOK DEĞERLİ BİR DÜŞÜNCE VE BENCE KARABÜK BASINI İÇİN UNUTULMAZ BİR HİZMET olacaktı. Ama tabi yeniden bir seçim oldu ve önceki vekillerimiz gitti yeni Milletvekillerimiz iş başında şimdi.

Devlette devamlılık esastır, sözünden hareketle Milletvekilliğinde aynı partiden önceki Milletvekilinin sözünde de devamlılık esas olmalı mantığıyla, konuyu Milletvekillerimiz Cem Şahin ve Ali Keskinkılıç’ın ve Ak Parti İl Başkanımız Ferhat Salt’ın gündemine sunuyorum.

Bence Karabük Basını için Millet Bahçesi içinde bir alana,  BASIN EVİ  yapılmalı.

Proje de yok ama orta da henüz bitmiş bir proje de yok.

Daha yolun başındayız yani.

Hal böyleyken şu projeye bir BASIN EVİ ekletirseniz, bence Karabük basınına unutulmayacak bir hizmet yapmış olursunuz.

Ve bence on yıllar geçse de basın oldukça isminiz/hizmetiniz sonraki nesillerdeki basın mensuplarınca bile hatırlanır, hatırlatılır…

Basının TBMM’de makamı yok, parti binalarında makamı yok.

Maalesef Karabük’te tüm basını ve tüm basın cemiyetlerini/ derneklerini kapsayacak olan bir mekanımız  da yok.

Millet Bahçesi gibi şahane bir projenin içinde 94 bin metrekarelik devasa alan da küçük olsun bizim olsun kabilinden bir Basın Evi’ni lütfen projeye ekletiniz.

 

 

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Başkan Çetinkaya para arayışında!

Yayın: 17.05.2024 12:42
Paylaş:
A+ A-

Karabük Belediye Meclisi Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya Başkanlığında olağanüstü toplandı. Karabük Belediyesinin iş ve hizmet aldığı firmalara bulunan borçlarının ödenmesini için belediye meclisinden 200 milyon lira borçlanma yetkisi almak için olağanüstü toplanan Karabük Belediye Meclisinden borçlanma yetkisi oy çokluğu ile geçti. AK Parti, MHP ve CHP Belediye Meclis Üyesi Abdullah Mor borçlanma yetkisine evet oyu verirken, CHP Belediye Meclis Üyesi Uygar Varlık ve Yeniden Refah Partisi belediye meclis üyeleri ret oyu verdi.

Toplantı Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya’nın açılış konuşması ile başladı. Başkan Çetinkaya Karabük Belediyesinde yapımı devam eden projeler ile projesi tamamlanmış ancak nakit yetersizliği nedeniyle ödemesi yapılamayan firmalara borç ödemesi yapılabilmesi için 200 milyon TL’ye kadar borçlanma yapılması, borçlanma için İller Bankası veya diğer bankalardan kredi kullanılması, teminat mektubu alınması iş ve işlemlerin yapılması için meclisten yetki istediğini söyledi.

   ÜNGÖREN BELEDİYENİN BORÇLARINI SORDU

Karabük Belediyesinin olağanüstü meclis toplantısında konuşmak için söz alan Yeniden Refah Partisi Belediye Meclis Üyesi Erdal Üngören Belediyenin borç ve alacaklarının kaç lira olduğunu öğrenmek istediğini Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya’ya söyledi. Başkan Çetinkaya ise “Belediyenin alacağından ziyade borcunu okuyabilirim. 182 milyon küsur İller Bankasına borcumuz var. Özel Bankalara 130 milyon küsur, kamu kurum ve kuruluşlarına 23 milyon küsur, hak edişi aşamasında olan şu anda 106 milyon borcumuz var. Yine 1 Ocak ile 31 Mart arası 181 milyon bir borçlanmamız var. Toplamda 623 milyon 734 bin 627 Türk Lirası belediyemizin şu anda borcu var. Yine burada son üç ayı değerlendiğimizde belediyemizin aylık geliri 94 milyon, aylık gideri ise 115 milyon lira. Böyle bir rakam var. Bunların hepsini çıkarttık. Bunları sizlerle paylaşacağım. Bunun detayı yıl sonunda denetleme raporlarından sonra verilmesi daha etik olur” dedi

ARSLAN BAŞKAN ÇETİNKA’YA CEVAP VERDİ

Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya’nın belediyenin borçları ile ilgili yapmış olduğu bu açıklamadan sonra MHP Karabük Belediye Meclis Üyesi Ahmet Arslan’da söz alarak Başkan Çetinkaya’ya şu cevabı verdi; “Karabük Belediyesinin borcunu 600 küsur milyon lira dediniz, Genel kurul üyesi olarak 368 milyon liralık denetleme kuruluna yazdık 2023 sonu itibari ile ve vadesi geçmiş olarak ifade edildi. Bu vadeler içerisinde 2026 olan var,  2040’a kadar vadeli olanlar var. Vadesi geçmiş borcumuz olduğunu düşünmüyorum. Yıl sonu itibari ile yoktu. 600 küsur milyon dediniz, 181 milyon da yılbaşından sonra yapılan işler var dediniz. Bize hesap işleri müdürlüğünün verdiği borçlar 368 milyon lira, 181 milyon lira eklediğimiz zaman 600 küsur milyon yapmıyor.”

Başkan Özkan Çetinkaya ise MHP’li Arslan’a “106 milyon lira daha hak edişi yapılmamış işler var, devam eden işler. Bunların parası da zamanı geldiğinde ödenecek” diye cevap verdi.

Belediye meclisinde yapılan oylama sonucunda oy çokluğu ile Başkan Çetinkaya’ya 200 milyon lira borçlanma yetkisi verildi.

İŞÇİ İKRAMİYELERİ ÖDENEMEDİ

Öte yandan, Karabük Belediye işçilerinin yılda iki kez mayıs ve kasım aylarında aldığı yarım maaş tutarındaki ikramiyeleri mayıs ayı maaş bordrolarında yer almasına rağmen ödenmedi.

800’e yakın işçinin çalıştığı Karabük belediyesinde uzun yıllar sonra ilk defa maaşla birlikte hesaplara yatmadı. İkramiyelerin ay sonuna kadar işçilerin hesabına yatırılması bekleniyor.