Okan Küçük Yorumluyor. 1 Kasım 2022

Okan Küçük Yorumluyor. 1 Kasım 2022

Yayın: 01.11.2022 00:02 |Güncelleme: 31.10.2022 22:31
Paylaş:
A+ A-

Eskipazar OSB’de Arsalar Bitti.

Eskipazar Organize Sanayi Bölgesinde arsalar bitmiş. Tüm arsalar satılmış yani. Çok güzel. Sene sonunda alt yapı ihalesine çıkılacak muhtemelen. Tabi hangi firmalar, kurumlar kimler arsa aldılar net olarak bilinmiyor.

Orada arsa alanların  2 yıl içinde yatırımlarını yapmaları gerekiyor. Yapmazlarsa arsanın iadesi söz konusu çünkü. ACABA KİMLER, HANGİ FİRMALAR ARSA ALDI, KİMLER HANGİ FİRMALAR HANGİ YATIRIMLARI YAPMAYI ÖNGÖRÜYORLAR. KAÇ TANE İŞLETME ORADA OLACAK ? KAÇ KİŞİ İSTİHDAM EDİLECEK ?

Yıllar önce orasının lojistik merkezi, lojistik üssü olmasının öneminden bahsediliyordu. Filyos projesiyle uyum içinde  olmasının öneminden bahsediliyordu.

ŞU AN ARSALARIN BİTMİŞ OLMASI ÇOK ÖNEMLİ , DAHA DA ÖNEMLİSİ BU ARSALARI ALAN FİRMALARIN HANGİ ALANDA , NE KADARLIK BİR YATIRIMLA, KAÇ KİŞİ İSTİHDAM EDEREK, BÖLGE VE ÜLKE EKONOMİSİNE KATMA DEĞERİ YÜKSEK ÜRÜNLER NOKTASINDA KATKI YAPACAĞI MESELESİ.

Karabük dışından büyük  ve köklü firmalardan yer alan oldu mu ?

Yoksa Karabüklü firmalar mevcut işlerinin devamı noktasında mı aldılar ?

Yahut ileriye dönük yatırım amaçlı  olarak alayım elimde dursun ileri de bakarım ne yapacağıma diyerek mi alanlar  oldu ? Bunları da zamanla göreceğiz.

Aslında işin başında yani arsa satışı yapılırken proje bazlı satış olsaydı. Alacak olanlar projelerini sunsalardı da değerlendirme  o projenin  avantajları değerlendirilip ona göre satış yapılsaydı daha mı iyi  olurdu ?

Sonuç olarak arsalar bitti, ileride belki de daha da büyütülmesi için yeni kamulaştırmalar yapılacak noktaya gelir, belki de cazibe merkezi olur, temennimiz bu.

 Aksoy’dan Yazılı Önerge

Memleket Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Karabük Milletvekili Hüseyin Avni Aksoy, 5 Nisan 2022’de TBMM’de yazılı soru önergesi vermişti.

KARABÜK’TE YAŞANAN HAVA KİRLİLİĞİNİN NEDEN OLDUĞU HASTALIKLAR VE ERKEN ÖLÜMLERE İLİŞKİN HEM DE..

Aksoy, yazılı soru önergesinde, Karabük’te son yıllarda giderek artan oranda hava kirliliğinin olduğundan bahsederek, Özellikle SO2 ( Kükürt dioksit ), CO ( Karbon Monoksit) ve Partikül madde konsantrasyonlarnın kabul edilebilir değerlerin çok üstüne çıktığını ifade etmişti. Karabük’te yaşanan hava kirliliği, başta insan hayatı olmak üzere bitki ve hayvan yaşamını ile madde ve yapılar üzerinde de zararlı etkisini göstermektedir, demişti.

Sağlık Bakanlığı tarafından cevaplanması için bazı sorular sormuştu.

Karabük’te hava kirliliğinin neden olduğu hastalıklar ve erken ölümlerle ilgili bakanlığınızın bir çalışmasının olup olmadığını, Karabük ilindeki hava kirliliğine bağlı olarak, hava kirliliğinin yol açtığı hastalıklardan ( Astım, KOAH, Akciğer kanseri, Solunum yetmezliği), son 10 yıl itibariyle hastanelere müracaat eden hasta sayısının ne kadar olduğunu, Hastalık ve ölümlere karşı önlem almak adına, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile işbirliği içinde yürütülen herhangi bir proje veya çalışmanın olup olmadığını, sormuştu.

 

Bu soru önergesini yorum haber de daha önce gündeme getirmiştim. BAKANLIKTAN BİR CEVAP GELDİ Mİ? GELDİYSE NEDİR CEVAP, ONU AKSOY’UN AÇIKLAMASI LAZIM tabi ki.

Karabük’te Yok Bazen Görünmüyor.

Geçen hafta yeniden Karabük’te hava kirliliği ve  bazı şirketlerin etkisi noktasında  paylaşımlar yapılmış ve ben de gündeme getirmiştim. Bu konu her zaman bir şekilde gündem yani.

Karabük’te KARDEMİR BİZİM ÇALIŞTIRMADIĞIMIZ FİLTRE YOK AYRICA SAHA ÖLÇÜMLERİMİZDE BAKANLIĞA ONLİNE GİDİYOR. BİZDE SORUN YOK, diyor resmi olarak.

Marzinc tek bacamız var. Emisyon ölçümlerimizde  Bakanlık ve Müdürlükçe takip ediliyor. Hatta Müdürlük önündeki ekranda halka açık yayımlanıyor , diyor resmi olarak.

Bizim gazeteci olarak elimizde başka bir belge ve bilgi yoksa yapmamız gereken resmi açıklamaları kabul etmek ve kamuoyuna da aktarmaktır. Zaten o açıklamaları da aktarmıştım.

Tarafsız bir şekilde de aktarıyoruz. Diğer Haddehaneler vs. de durum nedir acaba ? Kış aylarının gelmesiyle birlikte kullanılan kömürlerin kalitesi ne durumda acaba ?

Karabük’te yıllardır GÖĞÜS HASTALIKLARI VE KANSER GİBİ önemli hastalıklarla ilgili  sabah 5 saatlerinde Ankara’ya giden otobüslerin çakılı bir şekilde çalıştığı hep konuşulur.

Bir yer de bir sorun var herhalde ? Ama nerede ?

Aslında Karabük’te Bakanlığın hava kalitesi ölçüm cihazlarına göre de bir kirlilik yok, görünmüyor. Ama zaman zaman Safranbolu’dan Karabük’e gelirken baktığımızda Karabük  üzerinde  yoğun bir sis bulutu vari bir görüntü oluyor.

Cihazlara göre kirlilik yok , görünmüyor ama, bakın Safranbolu’dan gelirken dönem dönem Karabük’te yok, görünmüyor yani değil mi ?

Yazarın önceki yazıları için, BURAYI TIKLAYINIZ

 

 

 

 

 

 

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Nurettin Yiyit Yeni Görevine Başladı

Yayın: 30.04.2024 11:09
Paylaş:
A+ A-

Karabüklü  Prof. Dr. Nurettin Yiyit Yedikule Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi oldu.

Prof. Dr. Nurettin Yiyit, 30 Eylül 2021 tarihinde Başakşehir Çam ve Sakura Hastanesine Koordinatör Başhekim olarak atanmıştı. Geçtiğimiz günlerde Çam ve Sakura Hastanesindeki  görevi sona eren Prof. Dr. Nurettin Yiyit Yedikule Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde başhekim olarak göreve başladı.