Okan KÜÇÜK Yorumluyor 10 Ağustos 2023

Halil Kızılyer
Yayın: 10.08.2023 11:48
A+ A-

Karabük’te  2024 Mart Yerel Seçimleri için Cumhur İttifakının bir uzlaşı aradığı yönünde söylemleri dile getirenler var.

Malum benzer söylemler MİLLETVEKİLİ GENEL SEÇİMLERİNDE DE KONUŞULMUŞTU. O ZAMANLAR 1 MEHMET ALİ ŞAHİN, 2 RAFET VERGİLİ.. şeklinde Cumhur İttifakı ortak listesi  konuşuluyordu.

Ama malum ayrı ayrı seçimlere girildi.

Şimdi konuşulanlara göre, KARABÜK MERKEZ BELEDİYESİNİN MEVCUT BAŞKAN RAFET VERGİLİ’YE BIRAKILMASI KARŞILIĞINDA GERİ KALAN TÜM İLÇELER DE MHP’NİN  ADAY ÇIKARMAYACAĞI YÖNÜNDE PAZARLIKLAR DÖNDÜĞÜ söyleniyor.

Bunlar konuşuluyor ama ne derece doğrudur, ne derece yanlıştır şimdilik kesin bir şey söz konusu değil.

Bakalım bu yukarıdaki senaryo gibi mi olacak ?

Karabük Belediyesi Başkan Vergili’ye mi bırakılacak yoksa Milletvekili Genel seçimlerinde olduğu gibi her parti kendi adayıyla mı seçimlere girecek ?

Bazı Siyasiler Her Aday Kendi Partisiyle Yarışa Girmeli Diyor.

Bazı siyasiler diyeyim,  ittifak ve ayrı adaylar noktasında   bazı görüşler ileri sürüyorlar.

Bir grup, Karabük’te de her kim Belediye Başkan adayı olacaksa  kendi partisinden aday olmalı.

Kendi kimliğiyle vatandaşın karşısına çıkmalı, kendisine ve partisine güvenmeli.

İttifak demek bir yer de ben kendime – partime – liderime güvenmiyorum demektir.

KENDİ BAŞIMA SEÇİM ALAMAM, KENDİ BAŞIMA HALK BANA İTİBAR ETMEZ,  İTTİFAK OLARAK GİREYİM DE ARADAN SIYRILAYIM DEMEKTİR , diyorlar.

Bunun aynısı milletvekili genel seçimlerinde de olmuştu. O zamanki ortak liste söylemlerine yönelik yine bazı siyasiler bu yukarıda yazdığım görüşü savunmuşlardı. O zaman yorum haber de yazmıştım

O gruptakiler de değişen bir şey yok. Aynı görüşteler…

Sadece Cumhur İttifakında da değil. MİLLET İTTİFAKINDA DA ORTAK ADAYLI LİSTEYE HAYIR , demişlerdi.

Cumhur İttifakı da , Millet İttifakı da ayrı listelerle çıksın da el mi yaman bey mi yaman, görelim demişlerdi.

E gördüler tabi, sonucu.

Bakalım bu sefer nasıl bir yol izlenecek ?

Kent Meydanı’na Basın Evi Yapılamaz Mı ?

Kent Meydanının Millet Bahçesine dönüşüm işi şimdilik ağır –aksak gidiyor. Ama bir şekilde başladı, er geç bitecektir.

Daha önce de  yazmıştım.  Dönemin Ak Parti Karabük Milletvekilleri Cumhur Ünal – Niyazi Güneş, Ak Parti İl Başkanı İsmail Altınöz ve beraberindeki heyet BİRLİK MEDYA ziyaretinde basın için müjde niteliğinde bir bilgi paylaşmışlardı benimle.

Niyazi Güneş, oraya bir BASIN EVİ kuralım, demişti.

Milletvekili Güneş, Basın Evi kurulacağı konusunda bir söz vermişti. Kent Meydanı projesini Bakanlık yapacak. Bakanlığın projesinin içinde  BASIN EVİ  yok.

Proje daha en başının başında. Mevcut Milletvekillerimiz projeye bunu ekletebilir mi acaba ?

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili bu konu da  ne yapabilir ? Belediyeye verilen işyerlerinden birini Basın Evi olarak kullandırabilir mi ?

Bunlar hep soru işaretleri tabi.

Bakanlık projesine Basın Evi’ni eklenilmesi yahut Başkan Vergili’nin iş yerlerinden birini Basın Evi olarak tahsis etmesi Karabük Basını için  atılmış gerçek – ciddi ve tarihi bir adım olacaktır.

Sözle basını sevmek değil,  bu icraatla basını sevdiğini gösterenlere basın da müteşekkir olur… Bunu hiçbir zaman unutmaz.

Bir mektup yazdım yolladım bu yorum haber de bakalım açıp ,okuyan olacak mı ?

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

MediaMarkt, “Dijital İkiz” projesiyle fiziksel mağaza deneyimini sanal gerçeklik dünyasına taşıdı

Anadolu Ajansı
Yayın: 16.09.2024 20:52
A+ A-

İSTANBUL (AA) – MediaMarkt, “Dijital İkiz” projesi kapsamında, tüketicilerine sunduğu fiziksel mağaza deneyimini sanal gerçeklik dünyasına taşıdı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, MediaMarkt'ın TechArena konsept mağazasının Sanal Gerçeklik platformu Spatial.io üzerinde oluşturulan, cep telefonu, tablet, bilgisayar ve VR gözlüklerden ziyaret edilebilen Dijital İkizi, bu kez MediaMarkt mağazalarında konumlandırılan VR alanları üzerinden 3D internet ortamında deneyimlenebilecek. Tüketiciler Metaverse evrenindeki mağazada sanal tura çıkabilecek ve beğendikleri ürünleri satın alabilecek.

MediaMarkt'ın tüketicilere fiziki dünya alışveriş deneyiminin etkileşimli ve ileri teknoloji odaklı bir versiyonunu sanal gerçeklik ortamında sunmak amacıyla başlattığı Dijital İkiz projesi, fiziksel engelleri ortadan kaldıran VR deneyimiyle tüketicilere alternatif, etkileşimli ve eğlence dolu bir gezinti ve alışveriş deneyimi sunuyor.

MediaMarkt'ın İstanbul, İzmir ve Ankara'da bulunan mağazalarını ziyaret eden tüketiciler, bu mağazalarda konumlandırılan özel deneyim alanlarındaki VR gözlüklerini kullanarak Tech Arena mağazasının olanaklarını, ürün ve marka çeşitliliğini bulundukları yerden keşfedebilecek.

Tüketicilerin son teknoloji ürünleri Metaverse evreninin büyüleyici ortamında farklı bir bakış açısından inceleyerek deneyimleyebilecekleri VR deneyim alanları eylül itibarıyla tüketicilerin deneyimine sunulacak ve 2025'in ocak ayına kadar MediaMarkt'ın İstanbul Marmara Park Tech Arena, İzmir Optimum ve Ankara Kentpark mağazalarında ziyaret edilebilecek.