Okan Küçük Yorumluyor 10 Şubat 2023

Okan Küçük Yorumluyor 10 Şubat 2023

Yayın: 10.02.2023 00:06
Paylaş:
A+ A-

Karabük Valiliği Çok Faal Çalışıyor

Türkiye’de depremin yaraları sarılmaya devam ediyor. Devlet tüm unsurlarıyla deprem bölgelerinde arama – kurtarma ve diğer faaliyetlerini sürdürüyor.

Karabük Valiliği de Valimiz Fuat Gürel öncülüğünde bu süreçlere çok ciddi katkı veriyor. Valilik adeta gece- gündüz demeden depremzedelere yardımlar gönderiyor. Geçen gün 100 adet  tır- kamyon Karabük Valiliğince deprem bölgesine gönderildi.

Çok yoğun bir faaliyet var gerçekten bu anlamda Valiliğimiz adeta teyakkuzda. Sadece buradan gönderilen yardımlar da değil Valilik koordinasyonuyla deprem bölgesine AFAD –UMKE gibi kurumlarımızdan 300’ün üstünde insan gücü de  gönderildi. Karabük Valiliğinin koordinasyonuyla deprem bölgesine giden ekipler arama – kurtarma  çalışmalarında depremin 65. Saatinde bile kurtarmalar yaptı. 15’in üstündeki canımızı kurtardılar ve çalışmaları devam ediyor.

Karabük Belediyesi- Safranbolu Belediyesi –Yenice Belediyesi tüm belediyeler de hem yardım tırları hem kendi ekiplerini deprem bölgesine gönderdiler. Depremin 72. Saatinde bile can kurtardı mesela Karabük Ekipleri…

Velhasılı Karabük Valiliğinin adeta insanüstü, canla –başla yaptığı çalışmaları Valimiz Fuat Gürel çok ciddi bir şekilde takip ediyor, yönetiyor. Kaymakamlıklar –Belediyeler  ve gönüllü vatandaşlar herkes tek yürek oldu. Herkes elinden gelen gücü çabayı gösteriyor.

Pakistan’dan Maaş Yardımı

Depremden sonra Türkiye’de olduğu gibi Türkiye dışında da bir çok vatandaş ve ülkeler Türkiye’ye destek veriyorlar. Başta Can Azarbaycan ve Türki Cumhuriyetler olmak üzere dünya da birçok ülke de Türkiye’ye destek veriyor.

Pakistan’da tüm bakanlar 1 aylık maaşlarını, tüm memurlar 1 günlük maaşlarını Türk depremzedelere bağışlama kararı aldılar.

Türkiye’de de Tüm milletvekilleri, bakanlar, cumhurbaşkanı en az 1 yıllık maaşlarını almamalılar. Hiç bir siyasi parti tek kuruş devlet yardımı almamalı, değil mi ?

1 maaş değil, 1 yıllık maaşlarını almamaları çok değil. Partilerin bu süreçte devlet desteği almalarını birçok vatandaş zaten doğru bulmuyor. Bu konuda başta hükümetten ardından tüm siyasi parti liderlerinden açıklama bekliyoruz vatandaş olarak.

Karabük’te Seçim ve İptal Süreci

Bu konu güncel ve konuyla ilgili yeni açıklamalar var. Karabük Esnaf Kredi Kefalet-2 Kooperatifi Olağan genel kurulu  fazladan zarf -oy , fazladan vekalet , muvazaalı işlemler nedeniyle iptal edildi bilindiği gibi.

Hala bu seçimin neden ertelenmediği- yapıldığı  konuşuluyor. Çünkü ciddi bir tepki var. Dünkü yorum haber de o kısmı  yazdım.

O haber için burayı tıklayınız 

Nurettin Tümen, Ahmet Okan Kirman ve Hüseyin Kılıç aday… Aralarından sadece Hüseyin Kılıç çıkıp diğer iki adaya bu deprem ortamında bu seçimleri yapmamız doğru değil , gelin bu seçimleri erteleyelim dediği ve  diğer 2 adayın olur vermediği YÖNÜNDE KILIÇ’IN KENDİ BEYANLARI VARDI.

DOĞAL OLARAK, HER GAZETECİ O BEYANLARI BÖYLESİ BİR SÜREÇTE HABER YAPAR…GAZETECİLERE HARİÇTEN GAZEL OKUYARAK İŞ ÖĞRETMEYE ÇALIŞMAK KİMSENİN İŞİ DEĞİL.

Daha sonra Başkan Adaylarından Ahmet Okan Kirman bir açıklama yaptı. ‘Ticaret İl Müdürümüzü aradım kendisi bana seçimin iptal olmayacağını Bakanlıktan böyle bir talimat gelmeden SEÇİM İPTAL EDİLMEYECEĞİNİ söyledi. Daha sonra Mevcut Başkanı aradım, o da bana Üst Birlikle görüştüğünü SEÇİMİN İPTAL OLMASININ imkansız olduğunu söyledi.” Şeklinde bir açıklama yaptı. Geç kalmış bir açıklama ama meselenin bu önemli yönü varmış. SEÇİMLER  BU  BEYANA GÖRE MECBUREN YAPILMIŞ.

Keşke bu açıklama daha önce yapılsaydı değil mi ?  Kamuoyunun önemli bir kesiminin ciddi bir tepkisi oluştu. Bu açıklamalar önceden yapılsaydı o tepki de olmazdı, değil mi ?

Seçimden Seçim İptaline…

Seçim yukarıdaki beyana göre mecburen yapıldı – yapılmış. Geç gelen  açıklamadaki beyanlar orta da . MECBUREN YAPILAN SEÇİMLER, MECBUREN DE İPTAL OLDU AMA…

Malum 50 küsur fazla oy, 100 küsur fazla vekalet, muvazaalı işlemlerden dolayı yapılan itirazlardan sonra seçimler iptal edildi.  Seçimlerin iptalini de Hüseyin Kılıç ile Ahmet Okan Kirman istedi.

Mevcut Başkan Nurettin Tümen seçimlerin geçerli olması oyların sayılması yönünde irade gösterdi ama 3 başkan adayının 2’sinin iptal  edilmesi yönündeki tavırları baskın çıktı. Mecburi seçim mecburen iptal edildi.

Resmi Bir Mecburiyet Yoksa 3 Aday Anlaşarak Seçimleri 2 Ay Ertelesin.

Şimdi14 Şubat’ta yenilenecek seçimler deniliyor.  Eğer 14 Şubat için sonradan açıklanacak bir mecburiyet yoksa bu seçimler 1-2 ay ertelensin. Kongre sonrası  1-2 ay ertelenmesi talebini ilk dile getiren Hüseyin Kılıç oldu ,sonradan  Ahmet Okan Kirman da 1-2 ay hatta 1 yıl sonra yapılsın, dedi.  2 BAŞKAN ADAYI SEÇİMLERİN ERTELENMESİ YÖNÜNDE GÖRÜŞ BİRLİĞİ İÇİNDE. NURETTİN TÜMEN DE BUNA DESTEK VERİRSE 3’LÜ BİR ŞEKİLDE BU SEÇİMLER 1-2 AY ERTELENMELİ…

Tabi orada istenmeyen olaylar oldu. Birlik -beraberlik içinde olmamız gereken bu günlerde  3 başkan adayı ve onları destekleyenlerin, istenmeyen durumlara- olaylara sebebiyet vermemesi gerekir.

SONUÇTA SEÇİM BU.  YARIN HERKES KARABÜK’TE YÜZ YÜZE BAKACAK ? Seçimde kim en çok oy alırsa o kazanacak. İstenmeyen durumlara gerek yok. Ölüm -kalım meselesi değil yani. Ama deprem bölgesinde ölüm – kalım meselesi hala devam ediyor. Tam anlamıyla ölüm- kalım meselesini depremzedeler yaşıyor yani…

Bir de Hiç Gündeme Gelmeyen Seçimler Var.

Karabük esnaf kefalet kredi kooperatifi seçimleri gündem de ama hiç gündeme gelmeyen kongrelere de dikkat çekenler var. ÖRNEĞİN 6 ŞUBAT’TA YENİCE ESNAF KEFALET KREDİ 2’nolu KOOP. SEÇİMLERİ VARDI. Tek aday tek başkan kongre yaptılar bitti- hiç gündem olmadı. 8 ŞUBAT’TA  EFLANİ ESNAF KEFALET KREDİ SEÇİMLERİ VARDI.   O da hiç gündem olmadı.

6 Şubat kongresi gündem olmadı, 8 Şubat Kongresi gündem olmadı, 7 Şubat’ta yapılan kongre nedense olay oldu, sahi o zaman 7 Şubat tarihi özel bir gün mü tek o gün yapılan seçim gündem oluyor, diyenler var.

Yine 11 ŞUBAT’TA KARABÜK ZİRAAT ODASI KONGRESİ yapılacak, 12 ŞUBAT’TA ESNAF KEFALET 1 NOLU KOOP. Seçimi yapılacak bakalım onlar gündem olacak mı, diyorlar.

İşin bu yönü de ilginç değil mi ? 7 Şubat tarihinin tepki gösterilmesi gereken özel bir anlamı mı var acaba ?

Yazarın önceki yazıları için, BURAYI TIKLAYINIZ

 

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Çaykur Rizespor, yarın deplasmanda Beşiktaş ile karşılaşacak

Anadolu Ajansı
Yayın: 03.05.2024 00:12
Paylaş:
A+ A-

RİZE (AA) – Çaykur Rizespor, Trendyol Süper Lig'in 35. haftasında yarın deplasmanda Beşiktaş ile karşılaşacak.

Ligde son hafta sahasında MKE Ankaragücü ile 2-2 berabere kalan Rize temsilcisi, 35. haftada 49 puanla averajla 7. sırada yer alıyor.

Yarın oynanacak karşılaşmada Karadeniz ekibinde sakatlıklar nedeniyle tedavileri süren Benhur Keser, Mithat Pala ile Laine kadroda yer alamayacak. MKE Ankaragücü maçında sakatlığı nedeniyle oyundan çıkan kaleci Gökhan Akkan'ın da Beşiktaş deplasmanında görev alması beklenmiyor.

Yeşil-mavililer, son hazırlığını Mehmet Cengiz Tesisleri'nde tamamladıktan sonra akşam saatlerinde uçakla İstanbul'a hareket edecek.

Ligin ilk yarısında Rize'de oynanan mücadeleyi Beşiktaş 4-0 kazanmıştı.

Karşılaşma, Tüpraş Stadı'nda saat 20.00'da başlayacak.