Okan KÜÇÜK Yorumluyor 11 Ekim 2023

Okan Küçük
Yayın: 12.10.2023 11:24
A+ A-

Başta söyleyeyim bu bir övgü yazısı niteliğinde olacak.

Çünkü yanlış olanı eleştirmek gibi iyi olanı da yazmak lazım.

Kaldı ki  orta da bu övgüyü hak edecek bir isim, bir genel başkan var.

Hak İş Genel Başkan Yardımcısı ve Özçelik İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci beraberinde  Özçelik İş Sendikası Genel Başkan Yardımcıları Bayram Altun ve Mustafa Kılıç ve Özçelik İş Sendikası Genel Sekreteri  Ahmet Çolak’la birlikte  Karabük’e gelerek 2 günlük  program gerçekleştirdi.

Genel Başkan Kayseri kökenli ama  KARABÜK SEVDALISI BİR İSİM OLDUĞUNU   geçmişte de gördük, bugün de görüyoruz.

Her şeyden önce BİR DAVASI, BİR İNANCI, BİR YOLU , BİR ÇİZGİSİ olan bir isim.

Ve yolunda, davasında, çizgisinde  dimdik duruyor.

Dedelerimizin kurduğu Karabük topraklarında doğup , büyüyen Özçelik İş Sendikasını da layıkıyla temsil ediyor, Karabük’e de her zaman özel bir önem veriyor.

Hastaydı Başkan . Soğuk algınlığı –üşütme vari bir hastalığı vardı.

Gelmeden bir serum yemiş gelmiş, Karabük’e geldiğinde bir serum daha yedi.

Hastayım deyip ziyaret programını öteleyebilirdi. Hastalık,  insani bir durum sonuçta.

Ama hasta da olsa HER DAİM SAHALARDA OLMAYI, SAHANIN NABZINI TUTMAYI BİLEN BİR İSİM OLARAK,  ziyaretlerini gerçekleştirdi.

Üyelerine kalıcı eserler bırakabilmek için çok şeyler yaptı Genel Başkan.

Mesela; Ankara’nın en lüks semtlerinden olan Çukurambar’da GENEL MERKEZ BİNASINI yaptı.

Mesela; KENDİ ÖZ KAYNAKLARIYLA, SIFIR BORÇLANMAYLA kirada olan şubelerine yakışır kaliteli mülkler satın aldı.

Mesela; Özçelik-İş Sendikasının ANKARA’DA 7 KATLI VE 84 YATAKLI MİSAFİRHANESİNİN TEMELİNİ attı.

Türkiye ekonomisine çok ciddi katkılar veren 100’DEN FAZLA İŞ YERİNDE FAALİYET GÖSTEREN BİR SENDİKA KONUMUNA TAŞIDI.

Özçelik-İş, dünyanın dört bir yanındaki sendikalarla işbirliği içinde çalışan uluslararası kuruluşlarla, KÜRESEL EMEK HAREKETİNE ENTEGRE OLMUŞ BİR SENDİKA HALİNE GETİRDİ.
Dünya genelinde 140 ülkeden Maden, Enerji ve Üretim sektörlerinde çalışan 50 milyon işçiyi temsil eden, IndustriALL KÜRESEL ve AVRUPA SENDİKA’da, Özçelik-İş Sendikası hiç olmadığı kadar aktif bir rol üstlenerek, küresel emek hareketine ciddi katkılar sunup, işbirliğini en üst seviyeye çıkardı.
Sendikanın üye sayılarında artışlar oldu. 30 binin altındaki üye sayısı 45 Binin üstüne taşındı. Aidatlı üye sayısı % 60’lardan % 82’ye çıkarttı.

Üyelerinin okuyan çocuklarına burslar verdi.

Deprem de  Ankara’daki misafirhaneyi, depremzedelerin hizmetine açarak, depremzedelerin barınma ihtiyacının giderilmesine katkı verdi.  Özçelik İş Sendikasının  kara gün akçesi olarak görülen bütçesinden, deprem bölgesindeki 7 BİN ÜYEYE15 MİLYON LİRAYA YAKIN NAKDİ YARDIM yaptı.

Genel Başkan Yardımcılığı’nı üstlendiği  HAK-İŞ Konfederasyonu olarak da, DEPREM BÖLGESİNE 260 MİLYON TÜRK LİRASI AYNİ VE NAKDİ YARDIM gönderdiler.

Diğer taraftan yelerinin hakkını masada da – sahada da söke söke almasını başardı.

Genel başkanın tarzı işverenle kavga değil,  çünkü işvereni bir rakip olarak değil, sosyal ortak olarak görüyor.

Kavga – kaos peşinde değil,  iş yerlerinde huzurun bozulmaması için masa da sorunları çözebilme yeteneğine sahip.

Ama gerektiğinde masaya yumruğu vuracak, işçisini sahaya dökecek güç ve kuvvette olduğu da biliniyor.

Daha çok işe imza attı da , işte birazını hatırlatmış olayım.

O icraat yaparken; şahsına ve  hatta ailesine varana kadar çeşitli  algı operasyonları yapılmış, itibar suikastliğine uğramış, iftiralar atılmış, yalanların – iftiraların ardı arkası kesilmemişti, bir dönemler de. Neyse…

Şimdi  üye sayılarının 50 binlere – 100 binlere  çıkartılması  noktasında tazelenen – inançlı kadrosuyla  ve Hak-İş’in kutlu misyonu, mağduru, mazlumu gözeten vizyonuyla, Sendikanın geleceğinde de bir çok hizmetlere imza atamaya devam ediyor.

İstikrarlı ve itibarlı büyümenin ismi oldu .

Gidecek daha çok yolu var, daha.

Ne diyeyim,  Allah, işlerini kolaylaştırsın, ayağına taş değdirmesin inşallah.

Not: Genel Başkanın Karabük ziyaretlerini  ayrıca yorum haberler de değerlendireceğim. Ama önce hak ettiği eksiği olan fazlası olmayan yukarıdaki yazmam gerekliydi.

Okan KÜÇÜK’ün Tüm Yorum Haberleri İçin Burayı Tıklayınız:

https://bolgeninsesigazetesi.com/author/okank

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

MediaMarkt, “Dijital İkiz” projesiyle fiziksel mağaza deneyimini sanal gerçeklik dünyasına taşıdı

Anadolu Ajansı
Yayın: 16.09.2024 20:52
A+ A-

İSTANBUL (AA) – MediaMarkt, “Dijital İkiz” projesi kapsamında, tüketicilerine sunduğu fiziksel mağaza deneyimini sanal gerçeklik dünyasına taşıdı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, MediaMarkt'ın TechArena konsept mağazasının Sanal Gerçeklik platformu Spatial.io üzerinde oluşturulan, cep telefonu, tablet, bilgisayar ve VR gözlüklerden ziyaret edilebilen Dijital İkizi, bu kez MediaMarkt mağazalarında konumlandırılan VR alanları üzerinden 3D internet ortamında deneyimlenebilecek. Tüketiciler Metaverse evrenindeki mağazada sanal tura çıkabilecek ve beğendikleri ürünleri satın alabilecek.

MediaMarkt'ın tüketicilere fiziki dünya alışveriş deneyiminin etkileşimli ve ileri teknoloji odaklı bir versiyonunu sanal gerçeklik ortamında sunmak amacıyla başlattığı Dijital İkiz projesi, fiziksel engelleri ortadan kaldıran VR deneyimiyle tüketicilere alternatif, etkileşimli ve eğlence dolu bir gezinti ve alışveriş deneyimi sunuyor.

MediaMarkt'ın İstanbul, İzmir ve Ankara'da bulunan mağazalarını ziyaret eden tüketiciler, bu mağazalarda konumlandırılan özel deneyim alanlarındaki VR gözlüklerini kullanarak Tech Arena mağazasının olanaklarını, ürün ve marka çeşitliliğini bulundukları yerden keşfedebilecek.

Tüketicilerin son teknoloji ürünleri Metaverse evreninin büyüleyici ortamında farklı bir bakış açısından inceleyerek deneyimleyebilecekleri VR deneyim alanları eylül itibarıyla tüketicilerin deneyimine sunulacak ve 2025'in ocak ayına kadar MediaMarkt'ın İstanbul Marmara Park Tech Arena, İzmir Optimum ve Ankara Kentpark mağazalarında ziyaret edilebilecek.