Okan Küçük Yorumluyor 13 Eylül 2022

Okan Küçük Yorumluyor 13 Eylül 2022

Yayın: 13.09.2022 09:32
Paylaş:
A+ A-

Eskipazar’da Milletvekili Beklentisi

Pek kabul edilmese de Karabük’ün sorunlarından biri yıllardan beri süregelen BÖLGECİLİK sorunudur, buna BÖLGECİLİK BELASI da denilebilir. Şu zamanda bile hala bölgecilik hesapları üzerine seçim kurgusu yapanlar olacaktır.

 Karabük’te en çok Eskipazarlılar var. Ve  Eskipazarlılar yıllardır hatta on yıllardır milletvekili olarak temsil edilmediler. Bu seçim döneminde Eskipazarlıların neredeyse ittifak ettiği konu, Eskipazar kökenli bir Milletvekilini kesin olarak  partiler de seçilecek yerler de görmek istemeleri konusu.

Çünkü bazı konular da sıkıntıları var. Kayan Hastahanesi var, oraya harcanan milyonlar var, şehir merkezinde yıllardır bir milim yol alınmış değil, yatırım yok, faaliyet yok denecek kadar, o sıkıntılı konular da  Eskipazarlı bir vekilimiz olsa böyle mi olurdu, şeklindeki yargıyı benimsemiş durumdalar.. Seçim harici konularda bile Eskipazarlı vekil taleplerini ifade ediyorlar. Bu seçim dönemi Ak Parti başta olmak üzere partilerden seçilebilecek yerden Eskipazarlı milletvekilini kim koyarsa Eskipazarlılar olarak blok şekilde o partiye oy vereceğiz, diyen geniş bir Eskipazarlı  nüfus var.

Peki bu seçimler de herhangi bir partiden, seçilecek yerden aday olarak görmek istedikleri isim- isimler kimler ?  Kim – kimler  Eskipazar’ı layıkıyla temsil edebilirler ?  Bu konu da bazı isimler dolaşıyor diller de. Onları da yazarız ama size Eskipazar kökenli vekil adayı denilince ilk aklınıza gelen isim – isimler kimler ? Bir düşünün bakalım !

 Karabük GSB Yurtlarında Rekor Yerleştirme

Karabük’te Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) yurtlarına % 100 yerleştirme ile rekor kırıldığı öğrenildi. GSB Yurtlarında kalmak için başvuran tüm üniversite öğrencilerinin yerleştirildiği Karabük’te %100 yerleştirme ile bu yıl rekor kırıldığı ifade edildi.

Karabük’te GSB’ye ait 9 Yurt bulunmakta. 6 Bin 645 Kız, 4 Bin 985 Erkek olmak üzere toplamda 11 Bin 630 kapasitesiyle yurtlar, öğrencilere hizmet vermek için hazır.

Yalnız verilen bilgiler de öğrencilerin 9 Eylül 2022 saat 23.00 a kadar yurtlara başvuru yapabilecekleri, yurt başvurularının ilerleyen tarihlerde ek yerleştirmeler ile devam edeceği bilgisi biraz kafa karıştırıcı.

Yani başvuran öğrencilerin tamamı yerleştiğine göre , yurt başvuruları devam ettiğine göre toplam yurt sayısının altında öğrenci başvuru yapmış demek ki. Karabük Üniversitesi her geçen yıl büyüdüğüne, öğrenci sayısının arttığını  düşünürsek başvuru sayısı neden yurt kapasitenin altında ve kaç öğrencilik daha  yer bulunuyor acaba ? Bu konu da bilgi verilmesi  yararlı olacaktır, değil mi ?

Soğuksu Mahallesi Kız Yurdu ve Ulaşım

Soğuksu Mahallesinde vaktiyle yaptırılan bir süre boş kalan – orta da kalan, satışa çıkarılan – alıcı bulamayan 13 katlı bina Kız Öğrenci Yurdu olarak hizmet vermeye başladı. En başında da öğrenci yurdu olarak planlanmıştı ama  nedense atıl  kalmıştı ve sonunda  baştaki  gibi öğrenci yurdu olarak hizmet veriyor.

Hatırlarsanız, Karabük Belediyesi’nin kesintisiz ulaşım projesinden evvel ortaya attığı bir raylı ulaşım projesi vardı işte o yurdun yakınlarından başlayacak olan raylı sistemli ulaşım Üniversiteye kadar getirilecekti, falan.  O ZATEN HİÇ BAŞLAMADAN BİTTİ.

Tabi  orada güvenlik ve ulaşım  konusunda ek tedbirler alınması lazım. Ulaşım konusunda öğrencilerin rahatlıkla üniversiteye ulaşabilmesi için   ne- neler yapılacak, ek hatlar mı açılacak bu konuda neler planlandı acaba ?

Gençlik Spor Müdürlüğü ile Karabük Belediyesi  yetkilileri bu konuyu konuşmuşlardır herhalde. ULAŞIM KONUSUNDA BİR SORUN OLACAĞINI ZATEN DÜŞÜNMÜYORUM DA Bu konuda da bilgi verilirse kamuoyuna duyururum tabi ki.

Özçelik İş Sendikası’ndan Çirkin İftiraya Sert Cevap Geldi.

Özçelik-İş Sendikası Genel Merkezi bir sahte – isimsiz sosyal medya hesabından atılan adi iftiraya ve o iftiranın peşinden gidenlere yönelik bir basın açıklaması yaptı malumunuz.

Alçak saldırıların boyutlarının akıl almaz düzeylere ulaştığı ve son atılan iftiranın bardağı taşıran son damla olarak değerlendirildiği, namus fukarası ahlaksız kişilerin çalmak istedikleri kara lekeye onun için cevap verildiği ifade edildi Sendika Genel Merkezi tarafından.

Çirkin iftiranın kesinlikle yalan ve aşağılık olduğunun vurgulandığı açıklama da, daha önce atılmış olan iftiralar da dahil olmak üzere bunları yazan, bu yazılan iftiraları haber yapan, sosyal medyasında sorumsuzca paylaşan müfterilere, hukuk önünde hesap soracak ve her türlü ağır cezayı almaları için tüm girişimlerde bulunulacağı sert bir dille ifade edildi.

“Teşkilat mensuplarımızın namuslarına atılan iftiraları yalanlamaya maruz kalmak bile ödediğimiz bedellerin boyutunu göstermekte, bu durum, sendikamıza ve teşkilatımıza karşı düşmanca tutum içinde yer alan kişilerin ise gözlerini nasıl bir hırsın bürüdüğünü de açıkça ortaya koymaktadır.Her bir teşkilat mensubumuz ve kıymetli aileleri, kendini bilmez üç beş çapulcunun ağzına sakız edilemeyecek kadar değerlidir.” Denildi.

“Tamamen hayal ürünü olan mesnetsiz bir iddiayı ortaya atarak alçaklıklarına yakışır bir davranış sergileyen ve geri adım atmamızı bekleyen bu emek ve emekçi düşmanlarına asla taviz vermeyeceğimizin, mücadelemizden bir adım dahi geri adım atmayacağımızın, ne yaparlarsa yapsınlar emekçiye hizmet yolundan asla dönmeyeceğimizin, Özçelik-İş ve Hak-İş davasından kesinlikle vazgeçmeyeceğimizin bilinmesini ister, yapılan bu alçaklıkları kamuoyunun, teşkilatımızın ve üyelerimizin takdirine sunarız.” Denildi.

Biz de kamuoyunun takdirine sunarız…

Yazarın önceki yazıları için, BURAYI TIKLAYINIZ

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Başkan Çetinkaya para arayışında!

Yayın: 17.05.2024 12:42
Paylaş:
A+ A-

Karabük Belediye Meclisi Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya Başkanlığında olağanüstü toplandı. Karabük Belediyesinin iş ve hizmet aldığı firmalara bulunan borçlarının ödenmesini için belediye meclisinden 200 milyon lira borçlanma yetkisi almak için olağanüstü toplanan Karabük Belediye Meclisinden borçlanma yetkisi oy çokluğu ile geçti. AK Parti, MHP ve CHP Belediye Meclis Üyesi Abdullah Mor borçlanma yetkisine evet oyu verirken, CHP Belediye Meclis Üyesi Uygar Varlık ve Yeniden Refah Partisi belediye meclis üyeleri ret oyu verdi.

Toplantı Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya’nın açılış konuşması ile başladı. Başkan Çetinkaya Karabük Belediyesinde yapımı devam eden projeler ile projesi tamamlanmış ancak nakit yetersizliği nedeniyle ödemesi yapılamayan firmalara borç ödemesi yapılabilmesi için 200 milyon TL’ye kadar borçlanma yapılması, borçlanma için İller Bankası veya diğer bankalardan kredi kullanılması, teminat mektubu alınması iş ve işlemlerin yapılması için meclisten yetki istediğini söyledi.

   ÜNGÖREN BELEDİYENİN BORÇLARINI SORDU

Karabük Belediyesinin olağanüstü meclis toplantısında konuşmak için söz alan Yeniden Refah Partisi Belediye Meclis Üyesi Erdal Üngören Belediyenin borç ve alacaklarının kaç lira olduğunu öğrenmek istediğini Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya’ya söyledi. Başkan Çetinkaya ise “Belediyenin alacağından ziyade borcunu okuyabilirim. 182 milyon küsur İller Bankasına borcumuz var. Özel Bankalara 130 milyon küsur, kamu kurum ve kuruluşlarına 23 milyon küsur, hak edişi aşamasında olan şu anda 106 milyon borcumuz var. Yine 1 Ocak ile 31 Mart arası 181 milyon bir borçlanmamız var. Toplamda 623 milyon 734 bin 627 Türk Lirası belediyemizin şu anda borcu var. Yine burada son üç ayı değerlendiğimizde belediyemizin aylık geliri 94 milyon, aylık gideri ise 115 milyon lira. Böyle bir rakam var. Bunların hepsini çıkarttık. Bunları sizlerle paylaşacağım. Bunun detayı yıl sonunda denetleme raporlarından sonra verilmesi daha etik olur” dedi

ARSLAN BAŞKAN ÇETİNKA’YA CEVAP VERDİ

Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya’nın belediyenin borçları ile ilgili yapmış olduğu bu açıklamadan sonra MHP Karabük Belediye Meclis Üyesi Ahmet Arslan’da söz alarak Başkan Çetinkaya’ya şu cevabı verdi; “Karabük Belediyesinin borcunu 600 küsur milyon lira dediniz, Genel kurul üyesi olarak 368 milyon liralık denetleme kuruluna yazdık 2023 sonu itibari ile ve vadesi geçmiş olarak ifade edildi. Bu vadeler içerisinde 2026 olan var,  2040’a kadar vadeli olanlar var. Vadesi geçmiş borcumuz olduğunu düşünmüyorum. Yıl sonu itibari ile yoktu. 600 küsur milyon dediniz, 181 milyon da yılbaşından sonra yapılan işler var dediniz. Bize hesap işleri müdürlüğünün verdiği borçlar 368 milyon lira, 181 milyon lira eklediğimiz zaman 600 küsur milyon yapmıyor.”

Başkan Özkan Çetinkaya ise MHP’li Arslan’a “106 milyon lira daha hak edişi yapılmamış işler var, devam eden işler. Bunların parası da zamanı geldiğinde ödenecek” diye cevap verdi.

Belediye meclisinde yapılan oylama sonucunda oy çokluğu ile Başkan Çetinkaya’ya 200 milyon lira borçlanma yetkisi verildi.

İŞÇİ İKRAMİYELERİ ÖDENEMEDİ

Öte yandan, Karabük Belediye işçilerinin yılda iki kez mayıs ve kasım aylarında aldığı yarım maaş tutarındaki ikramiyeleri mayıs ayı maaş bordrolarında yer almasına rağmen ödenmedi.

800’e yakın işçinin çalıştığı Karabük belediyesinde uzun yıllar sonra ilk defa maaşla birlikte hesaplara yatmadı. İkramiyelerin ay sonuna kadar işçilerin hesabına yatırılması bekleniyor.