Okan Küçük Yorumluyor 15 Haziran 2022

Okan Küçük Yorumluyor 15 Haziran 2022

Yayın: 15.06.2022 10:01
Paylaş:
A+ A-

Karabük Belediyesinde Toplu Sözleşme Süreci Başladı.

Karabük Belediyesi Personel Anonim Şirketi ile Belediye İş sendikası Karabük Şubesi arasında gerçekleştirilecek olan 2. Dönem Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri 7 Temmuz 2022 itibarıyla başladı. Belediye İş Sendikasının sosyal medya hesabından paylaşıldı.

Yine, Karabük Belediyesi Belediye İş Sendikası Baştemsilcisi Hamza Çayır’ın hesabından

“Karabük Belediye Başkanlığı tarafından Belediye-iş sendikamız ile 7 Temmuz gününe toplu sözleşme görüşmeleri yapmak üzere toplantı kararı alınmıştır bütün emekçi kardeşlerimize Hayırlı Uğurlu Olsun.” İfadeleriyle paylaşıldı.

700 işçiyi ilgilendiren  bu toplu sözleşmenin işçi için hayırlı olacağını düşünüyorum.  Gelinen süreçte   mevcut ücretler hayat pahalılığı karşısında eridi. Alım gücü düştü maalesef.  700 işçi de asgari ücret seviyesinde bir ücret alıyorlar bildiğim kadarıyla.

Asgari ücrete çok iyi bir zam yapılmıştı aslında ama   bugünün ekonomik koşullarında güncellenmesi gerektiği de açık.

Bölgedeki belediyelerdeki  işçilerin ekonomik durumuyla Karabük Belediyesi’ndeki durum nedir acaba ? Zonguldak- Bartın- Kastamonu- Çankırı Belediyelerindeki işçilerin kazanımlarıyla Karabük Belediyesi işçilerin kazanımları arasında fark var mıdır acaba ?

Karabük Belediyesi işçilere verdiği yemek ücretleri – çocuk yardımı – yakacak yardımı gibi konularda yeni bir güncellemeye gitmeli herhalde ?

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili’nin işçiyi ezdirmeyeceğine, çevre belediyeler anlamında en iyi sözleşmeyi yapacağına ben yürekten inanıyorum.

Karabük Belediyesi Başkan Vergili’nin de zaman zaman açıkladığı gibi ekonomik açıdan zengin bir belediye. Samimi söylüyorum rüşvet, iltimas noktasında çok hassas Başkan Vergili.

İşçi hakları konusunda da önemli kazanımların verileceğini, önemli düzenlemelerin yapılacağına ben inanıyorum. Ben de takip edeyim, sonuçta güzel haberleri vereceğimize inanıyorum.

Altın Safran Film Festivali ve Karabük

Safranbolu’da 23. Altın Safran Belgesel Film Festivali sona erdi. Bazı ufak tefek  önemsiz sayılabilecek aksaklıkların haricinde genel olarak olumlu not aldı Safranbolu Belediyesi.

Konuyla ilgili değerlendirme yapan çevreler, Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse bu festivalden başarıyla çıkmıştır, diyorlar.  Ufak tefek aksaklıklar da bundan sonraki yıllar da yapılacak festivaller için bir tecrübe olmuştur. Bundan sonraki festivaller de   o aksaklıklar da olmayacaktır, genel olarak harika bir festivale imza atıldı, diyorlar.

Özellikle konserler anlamında binlerin belki onbinlerin katılımıyla, coşkusuyla  gençlerin ve katılımcıların stres attığını, ferahladığını, zorlu hayat koşullarında birkaç günlüğüne de olsa bir nefes aldığını söylüyorlar.

Ve diyorlar ki, Safranbolu’daki festivalle ilgili gördüğün bazı eksiklileri yazdın, gazetecisin yazacaksın bu aynı zamanda akıllı bir siyasetçi için aksayan yönlerin görülmesine  vesile olmuştur, peki Karabük Belediyesiyle ilgili 10 yıldır tek bir sanatsal faaliyet, konser, tiyatro vs. tek bir etkinlik olmadı bu koskocaman bir eksiklik değil mi onu da yazmalısın, Kent Meydanı müsait neden Karabük Belediyesi bu yönde sanatsal  bir faaliyete imza atmıyor, Karabük için çok önemli bir eksiklik değil mi, diyorlar.

Valla ne diyeyim  Karabük Belediyesi  bu tarz  etkinlikleri angarya kabilinden mi görüyor boş işler olarak mı görüyor bilemiyorum ama gerçekten Karabük’te  10 yıldır diyeyim  sanatsal anlamda bir çalışmaya imza atılmadı. Karabük2te siyasi partilerin ya da sivil toplum örgütlerinin bu yönde bir açıklamalarını da görmedim. Karabüklüler de kanıksadı ya da alıştı herhalde böyle bir talepte bulunmuyorlar veya bu yönde bir itirazi çıkışları olmuyor.

Karabük – Safranbolu arasında kültürel fark belki de buradan başlıyor…

  Karabük’te Belediye Seçimleri

Karabük’te duayen gazeteci olarak kabul gören Ahmet Gölbek Abiyle dün sabah biraz sohbet ettik. Çeşitli konularda sohbet ederken Karabük Milletvekilleri yönünden seçimlere odaklanmışken Belediye Başkanları açısından  hiçbir partinin hazırlığının yansımadığını söyledi.

Belediye Başkanlarının öneminden,  kente yön veren vizyoner bakış açılarına sahip olması gereken kişiler olması gerektiğini ifade ederek, herkes kim milletvekili olacak diyor ama aslında kimin belediye başkanı olacağı da bu kent için çok önem taşıyor, dedi.

Gerçekten de öyle. Aslına bakarsanız bugünkü mevcut sistemde Milletvekillerinin çok fazla yetkisi ve gücü yok. Tabi ki  Milletvekilliği  önemli ama Karabük için  hangi partinin hazırlığı var acaba Belediye Başkanlığı için?

Şu ana kadar kamuoyuna yansıyan tek bir isim yok…

 

 

Yazarın önceki yazıları için, BURAYI TIKLAYINIZ

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Okul Sporları Futsal Genç Kızlar-Erkekler Seremonisi Yapıldı

Yayın: 25.04.2024 14:32
Paylaş:
A+ A-

Okul Sporları Futsal Genç Kızlar ve Genç Erkekler seremonisi Yeni Mahalle Spor Salonunda yapıldı.

Yeni Mahalle 2500 kişilik Spor Salonunda gerçekleşen seremoniye Yurt Hizmetleri Müdürü Mehmet Özkeskin, Şube Müdürü Serdar Ali Osman Sevim, Okul Sporları Tertip Komitesi üyeleri, takım sporcuları ve antrenörler katıldı.

Türkiye’nin farklı illerinden gelen 16 takım ve 220 sporcunun katılımı ile gerçekleşen seremoni Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Kürsüde konuşan Yurt Hizmetleri Müdürü Mehmet Özkeskin; Müsabakalarda dostluk ve kardeşlik duygusunun yüksek, rekabetin üst seviyelerde olduğu güzel müsabakalar izleyeceğimizi düşünüyorum. Şimdiden tüm sporcu, antranör ve hakemlerimize başarılar diliyorum dedi.

Program seremoni geçişinin ve hatıra fotoğrafı çekiminin ardından oynanan müsabakalar ile devam etti.