Okan Küçük Yorumluyor. 15 Kasım 2022

Okan Küçük Yorumluyor. 15 Kasım 2022

Yayın: 15.11.2022 00:01 |Güncelleme: 14.11.2022 23:49
Paylaş:
A+ A-

Yeniceliler Doğalgazdan Memnun Mu ?

Zaman zaman yorum haberler de gündeme getiriyoruz. Karabük bir vaat ve proje çöplüğü gibi sanki. Örneğin YENİCE 2018 YILINDAN BERİ DOĞALGAZIN GELMESİNİ BEKLİYOR. KIŞ AYLARINA GİRDİK, 4 YIL GEÇTİ ARADAN YENİCE’YE DOĞALGAZ GELDİ Mİ ?

Başlarda topu Yenice Belediyesine atmak isteyenler olmuştu. Sanki doğalgaz Yenice’ye geldi de Belediye istemedi havası yaratmaya çalışanlar oldu.  Sanki Belediye getirecek doğalgazı da engel oluyor gibi bir yalan rüzgarı yaratılmak istendi. Tutmadı tabi.

Kastamonu’da bir dolum istasyonu kurması gerekiyormuş Kargaz’ın. Ondan sonra Yenice planlama içine alınacakmış…

2018’den beri bu sene olmadı, seneye denile denile 2022 yi de bitirdik sayılır. 2023’te gelmesi imkansız gibi görünüyor. 2025 belki,  hatta 2028’e de sarkabilir diyenler var.

Yenice’ye 2018’den beri gazı veriyorlar bu sene gelecek , bu sene gelecek diye ama 2023’e geldik sayılır,  gazı verenler doğalgazı bir türlü veremedi – verdiremediler yani.

Yenice Ağaç ve Ağaç Ürünleri İhtisas Organize Sanayi Bölgesi

Yenice’de işşsizliğin azaltılması ve istihdamın arttırılması, dışarıya göçün engellenmesi gibi  gerekçelerle Yenice Ağaç ve Ağaç Ürünleri hemi de ihtisas OSB kurulması vaadi de 2018’den geliyor.

2018- 2019 ‘da çok köpürtülmüştü bu konu. Sürekli gündemdi yani. Orman denizi Yenice’de yapılması zaten çok gecikmiş, neden yıllar önce yapılmadı denilmesi gereken ciddi bir  konuydu.

DERKEN 2023’E GELDİK ARTIK DENİLECEK BUGÜN, GÜNDEM BİLE DEĞİL O VAAT KONUŞULMUYOR BİLE. TAMAMEN UNUTULDU ADETA.

Ama çok da takılmamak lazım. Türkiye’de kurulan ilk orman işletme müdürlüğü Karabük Orman İşletme Müdürlüğü.

Üstelik, orman denizinde yaşayan, orman varlığı TÜRKİYE’DE EN GENİŞ ALANA SAHİP OLAN TEK İL OLARAK HAKKI OLAN ORMAN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ KURULDU MU DA, Yenice’ye vaat edilen Ağaç Ürünlerinin İhtisası olan OSB kurulsun, değil mi ?

Elektrik ve Doğalgaz Yeni Yılda Ne Olur ?

Elektrik ve doğalgaza yıl içerisinde gelen zamların yansımasını bu aylarda daha sert biçimde hissetmeye başladı vatandaşlar. Havalar soğudu, daha da soğuyacak, önümüz kış çünkü.

Elektrikle ısınanlar var, doğalgazla ısınanlar var. Şimdiden gelen elektrik ve doğalgaz faturalarından şikayetçi olan çok sayıda vatandaş var. Esnaf var, işyeri sahibi var, var oğlu var…

İnsanlar dertli- sıkıntılı…

Yeterince ısınamadıklarından , en düşük ayar da doğalgazı yakmalarına rağmen faturaların kabarık geldiğinden yakınıyorlar. Bu fiyatlar çok yüksekken bir de yeni yıl zamları arasında doğalgaza – elektriğe ne kadar daha zam gelir diye şimdiden onun derdine düşmüş durumda olan vatandaşlar var.,

Doğalgaz düşük ayar da çok ısıtmasa da ,elektrik  kısa devre falan yapıp çarpmasa da, doğalgaz ve elektrik faturaları vatandaşı fena çarpıyor yani anlaşılan…

Karabüklüler Artık Şaşırmıyor Aslına Bakarsanız Merak Da Etmiyorlar Artık.

Kent Meydanı düzenlemesinin başlayacağı vaat edilen tarihte başlamamasına Karabük’te şaşıran var mı ?

Gecikmesine şaşıran var mı ?

Başlayacak denilen zaman geçmiş olmasına rağmen şu tarihte başlayacak diye net bir açıklama yapılmamasına şaşıran var mı ?

(Oraya Basın Evi’de yapılacaktı. Niyazi Güneş’in bu konuda bir sözü vardı. Konuyu Bakanlığa götürecekti bir görüşme oldu mu o konuda bilen var mı ?)

Peki  iktidarın, belediyelerin ( cumhur ittifakı- millet ittifakı) Kent Meydanı ve diğer yapılacak denilip bekleyen  projelerinin ne zaman başlayacağını hesap eden, ona göre diyelim ki planlama yapan ya da   merak eden var mı ?

Yazarın önceki yazıları için, BURAYI TIKLAYINIZ

 

 

Yorumlar

  1. Yenice'li

    Sayın Okan Küçük bey fazla gaza geliyorsunuz gibi geldi, lütfen gaza gelmeyin.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Samsun’da çıkan yangında iki katlı ahşap ev ile samanlık ve depo yandı

Anadolu Ajansı
Yayın: 27.04.2024 00:48
Paylaş:
A+ A-

SAMSUN (AA) – Samsun'un Havza ilçesinde iki katlı ahşap ev ile samanlık ve depo yandı.

Ortaklar Mahallesi'nde Seyfettin Tural'a ait ve kullanılmayan iki katlı ahşap evde henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen alevler, bitişikteki samanlık ve tarım aletlerinin bulunduğu depoya da sıçradı.

İhbar üzerine olay yerine itfaiye, sağlık, jandarma ve elektrik şirketi ekipleri sevk edildi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Havza İtfaiye Amirliği ekiplerin müdahalesiyle söndürülen yangında ev, samanlık ve depo tamamen yandı.

Samanlıkta bulunan yaklaşık 300 balya saman yandı, depoda bulunan tarım aletleri de kullanılamaz hale geldi.