Karabük’te proje okullarında yaşanan atama tartışmaları iyiden iyiye can sıkmaya başladı. Eğitim-İş Karabük Şube Başkanı Zeki Çelik yaptığı açıklama da ‘bu atamalar haksız ve hukuksuz’ diyor.
‘Bu işin içinde torpil var, kayırma var, kul hakkı var.’ iddialarını eğitim camiası bir şekilde hep konuşuyor ama yöneticilerin kulakları nedense duymuyor.
Eskiden öğretmen dedi mi akla emek gelir, bilgi gelir, saygı gelir. Şimdi “Proje okulları neredeyse müdürün çiftliğine dönmüş. İstediğine yer var, istemediğine yol görünüyor. Hakkı olmasa da hayatında müdürlük sınavına girmese de istediğini müdür yapıyor. İstediğini atıyor – atamıyor. Sonuç olarak emeğiyle, alın teriyle çalışan öğretmenlerin önü tıkanıyor, ama birilerinin yakınıysan, oh ne âlâ memleket!” şeklinde özetlenebilecek eleştiriler yapılmaya devam ediyor.
Emeğin, tecrübenin, hakkın hiç mi kıymeti olmaz ! Müdürle aran yoksa yolun açık olsun durumu mu yani ?
Bu okullar millet olarak hepimizin vergisiyle dönüyor. Kimsenin çiftliği değil ve olamaz.
Öğretmeni-emeği-başarıyı harcayan bir düzen kurulamaz! Proje, okul değil mi birileri için “Proje” bazı haksızlıkların kılıfı mı ? Birilerinin önünün açılmasının, birilerinin geleceğinin – karartılmasının maskesi mi ?
Yarın Eğitim İş Sendikasının basın açıklamasına katılıp izleyelim bakalım…
***
Yangın Güvenliği mi, Keyfi Uygulama mı?
Safranbolu’da son günlerde yaşanan “yangın güvenliği” nedeniyle yapılan mühürlemeler kafaları karıştırıyor. Bayram öncesi kapatılan işletmeler var, bayram sonrası kapatılanlar var. Sayı belli değil, açıklama yok, şeffaflık hiç yok!
3 mü, 5 mi, 8 mi işletme kapatıldı bilen yok. “Madem tehlike vardı, bazı işletmeler neden bayramda çalışabildi de bazıları kapatıldı, o da belli değil.
Gerekçe aynıysa, uygulama da aynı olmalı çünkü. Kim bayramda kazanacak, kim kaybedecek diye mi karar veriliyor? Eşitlik ve şeffaflık nerede?
Safranbolu’da bir diğer tartışma da “fazladan imalat” konusu. Yıkılan yıkılan 1-2 fazladan imalat alanı var ama yıkılması gerekenin onlarca olduğu söyleniyor. Yıkılmayan neden korunuyor? Hangi kıstasla işlem yapılıyor? Yoksa bazıları kollanıyor mu?
Temel soru herkese aynı işlem mi, yoksa duruma ve kişiye göre mi işlemlerin yapıldığı ? Yani keyfi uygulamalar mı , eşit uygulamalar mı yapıldığı ?
Cevapları Safranbolu Belediyesi’nde ama pek de cevap vermeye ve kamuoyunu aydınlatmaya, kafalardaki soru işaretlerini gidermeye amiyane tabirle tenezzül edilmiyor anlaşıldığı kadarıyla.
***
TİGAD Kayseri Çalıştayı
Türkiye İnternet Gazeteciliği Derneği (TİGAD) 11-13 Nisan 2025 tarihleri arasında Kayseri’de Yeni Nesil Gazetecilik Çalıştayı ve Kültürel Gezi Programı düzenledi. 3 Günlük programa Türkiye’nin her ilinden katılan yerel ve ulusal basın –yayım organlarında çeşitli görevlerde bulunan 110 meslektaşımla birlikte TİGAD Karabük İl Temsilcisi olarak Karabük BİRLİK MEDYA adına ben de katıldım.
Kayseri Çalıştayındaki görüş ve izlenimlerimi, ayrıca değerlendireceğim.
Tabi bir de Kent& Başkan Dergisi 2025 Ödül Töreni yapıldı. Derginin yaptığı ve vatandaşların oylarıyla belirlenen Türkiye geneli başarılı olan Belediye Bakanlarına ödüller verildi. Karabük’ten ilçelerden ödül alan var mıydı ? Onu da sonraki köşe yazımda değerlendireceğim.
Şimdilik şunu ifade ederek bitireyim TİGAD Genel Başkanı adaşım Okan Geçgel ve yönetime, katılan tüm meslektaşlarıma ayrı ayrı teşekkür ederim.
Okan KÜÇÜK’ün Tüm Yorum Haberleri İçin Burayı Tıklayınız: https://bolgeninsesigazetesi.com/author/okank