Okan KÜÇÜK Yorumluyor 17 Ağustos 2023

Halil Kızılyer
Yayın: 17.08.2023 10:51
A+ A-

Önceki yorum haberler de yazmıştım. En kısa özeti şu.

Safranbolu TSO ,Safranbolu Belediyesinden Gerdan restoranın bulunduğu binayı istiyor. Belediye’de BASIN AÇIKLAMASINDA İFADE ETTİĞİNE GÖRE;  orasının başka bir kuruma verilemeyeceğini yerin karayollarına ait olduğunu  söylüyor.

STSO’ya bu bildiriliyor, Belediye de oylanıyor oy çokluğuyla meclis üyeleri de HAYIR diyor.

Safranbolu Belediyesi basın açıklamasındaki göndermesinde ‘  …İnşaat alanında söz sahibi iş insanları bulunan…” dediği paragrafta özetle ‘ BAŞKA ODALAR KENDİ BİNASINI YAPTI, BİZDEN YER İSTEYECEĞİNİZE KENDİ BİNANINIZI SİZ DE KENDİNİZ YAPIN.’ İmasında bulunuyor.

STSO’nun  teşekkürüne de itiraz ediyor Belediye. BASIN AÇIKLAMASINA göre ;CHP Karabük Milletvekili Cevdet Akay’ın konuyu Safranbolu Belediyesinden öğrendiği ve Safranbolu Belediyesinin kararını desteklediğini söylüyor.

Adeta teşekkürü SAHTE  , FEYK (FAKE) teşekkür olarak ilan ediyor.

Sonuca Gelecek Olursak…

Safranbolu Belediyesi basın açıklamasında

‘Öte yandan SÖZ KONUSU ALAN, Safranbolu Belediyesi’nin SAFRANBOLU HALKINA HİZMET İÇİN İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN DE KATKILARIYLA ÜZERİNE PROJE ÇALIŞMALARINI TAMAMLADIĞI bir bölgedir.

Belediyemizin önceliği; kent halkının ve bir UNESCO ve turizm kenti olarak misafirlerimizin en iyi hizmeti alabilmesidir. Gerdan Restoran olarak anılan alan yerel gastronomik düzeyde hizmet verilen; el sanatları konusunda fuar çalışmaları yapılan; gençler, çocuklar, yaşlı vatandaşlar, aileler ve evcil hayvan sahipleri için düzenlenmiş bir park alanına dönüşmesi planlanan; tüm vatandaşlarımızın kullanımına açık yüksek değerli bir alandır.

SAFRANBOLU HALKININ HİZMET HAKKI OLAN BÖLGENİN DEVRİNİ UYGUN GÖRMEDİĞİMİZ GİBİ HUKUKEN DE BÖYLE BİR DEVİR İMKÂNI OLMADIĞININ ALTINI BİR KEZ DAHA ÇİZMEK İSTERİZ.’

Projeleri tamamlanmış olan ‘Gerdan Restoran’ adıyla andığımız bölge çok geçmeden kıymetli halkımızın vakit geçirmekten mutluluk duyacağı, ülke çapında örnek bir tesise dönüşmeye hazırdır, çalışmalarımız resmen başlamıştır.” Diyor.

Bu yukarıdaki tırnak içindeki  ifadeler Safranbolu Belediyesi’nin resmi basın açıklamasındaki ifadeler…

Özetle; ‘ORASI SAFRANBOLU HALKININDIR, SAFRANBOLU HALKINA HİZMET AMACIYLA KULLANILACAKTIR.’ diyor Safranbolu Belediyesi.

BAŞKA BİLMEDİĞİM KONULAR YOKSA konu ve Belediyenin açıklaması bu…

Karabük’te İz Bırakan Gürel Ailesinin Ardından…

Valimiz Fuat Gürel, ve eşi Özlem Aras Gürel, 5 sene önce Karabük’e gelmişti.

Geldiklerinde Valimiz ‘ 5 yıl süresince buradayım.’ demişti.

Gerçekten öyle oldu. 5 yıl Karabük’te başarılı çalışmalara imza attı.

Adeta mesai mefhumu gözetmeksizin  kentimiz için çalıştı.

Nereden bakarsanız bakın. Karabüklüler tarafından sevildi, benimsendi Gürel Ailesi.

Karabük’te çalışmalar da olduğu gibi , gönüllerde de iz bıraktı Gürel Ailesi.

HEM VALİMİZ FUAT GÜREL HEM EŞİ ÖZLEM ARAS GÜREL, KARABÜKLÜLERİN HER DAİM SAYGI ,SEVGİ VE ÖZLEMLE  HATIRLAYACAĞI İSİMLER ARASINA YANİ KARABÜK’ÜN TARİHİ HAFIZASINA GİRDİ.

Gürel Ailesi için düzenlenen veda yemeğinde iğne atsan yere düşmeyecek şekilde  oldukçe geniş bir katılım oldu.

(Hani bu kalabalıkta yemek nasıl yiyeceğiz sıra gelmez diye bile düşünenler olmuştur. Şaka tabi…Öyle bir kalabalık vardı yani.)

Karabük tüm katmanlarıyla veda yemeği  için Gürel Ailesi için programdaydı gerçekten.

Programda samimi sohbetlerin yanı sıra oldukça duygusal anlar yaşandı. Gözyaşları döküldü.

Karabüklüler gerçekten buruktu, hüzünlüydü.

Porgramda konuşmalar yapıldı. Plaketler verildi ama en çok burukluk hakimdi programa.

Dün de Karabük Valiliği önünden Gürel Ailesini uğurladık.

Yine oldukça geniş bir kalabalık ve tüm katmanların akın ettiği bir uğurlama oldu.

Her veda acıdır, sonuçta. Yine duygusal anlar ve gözyaşlarının hakim olduğu  ağır bir hava vardı. Hüzün vardı…

Ama sadece hüzün değil , diğer taraftan  Gürel Ailesi arkasında  çok fazla hizmetlerin yanısıra,bir sevgi seli bıraktı. Gönüllerine girdiği çok fazla dost bıraktı.

Aslında bundan sonra gelecek idarecilerimize de örnek olabilecek ;  sevgi- dostluk, halkın gönlünde yer almak denilince parmakla gösterilebilecek ve başarılarla, çalışmalarla dolu bir 5 yılı bıraktı Karabük’e.

Umarım  yeni idarecilerimize de iyi bir örnek olur…

BEN ŞAHSEN BU KIYMETTEKİ BİR İDARECİNİN, DEVLET ADAMLIĞI VASFINI TAŞIDIĞINI GÖRDÜĞÜM BİR İDARECİNİN BUGÜN OLMASA DA YARIN VE YARINLARDA DAHA ÜST DÜZEY GÖREVLER ALACAĞINA İNANIYORUM.

Sonuç olarak her katmandaki Karabüklülerin  Gürel Ailesinden razı olduğu  veda yemeğinde de ,uğurlamada da açıkça ifade edildi.

Bundan sonraki hayatlarında  işlerini/güçlerini rast getirsin inşallah.

Onlar da KARABÜKLÜLERDEN RAZI OLSUN inşallah.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

MediaMarkt, “Dijital İkiz” projesiyle fiziksel mağaza deneyimini sanal gerçeklik dünyasına taşıdı

Anadolu Ajansı
Yayın: 16.09.2024 20:52
A+ A-

İSTANBUL (AA) – MediaMarkt, “Dijital İkiz” projesi kapsamında, tüketicilerine sunduğu fiziksel mağaza deneyimini sanal gerçeklik dünyasına taşıdı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, MediaMarkt'ın TechArena konsept mağazasının Sanal Gerçeklik platformu Spatial.io üzerinde oluşturulan, cep telefonu, tablet, bilgisayar ve VR gözlüklerden ziyaret edilebilen Dijital İkizi, bu kez MediaMarkt mağazalarında konumlandırılan VR alanları üzerinden 3D internet ortamında deneyimlenebilecek. Tüketiciler Metaverse evrenindeki mağazada sanal tura çıkabilecek ve beğendikleri ürünleri satın alabilecek.

MediaMarkt'ın tüketicilere fiziki dünya alışveriş deneyiminin etkileşimli ve ileri teknoloji odaklı bir versiyonunu sanal gerçeklik ortamında sunmak amacıyla başlattığı Dijital İkiz projesi, fiziksel engelleri ortadan kaldıran VR deneyimiyle tüketicilere alternatif, etkileşimli ve eğlence dolu bir gezinti ve alışveriş deneyimi sunuyor.

MediaMarkt'ın İstanbul, İzmir ve Ankara'da bulunan mağazalarını ziyaret eden tüketiciler, bu mağazalarda konumlandırılan özel deneyim alanlarındaki VR gözlüklerini kullanarak Tech Arena mağazasının olanaklarını, ürün ve marka çeşitliliğini bulundukları yerden keşfedebilecek.

Tüketicilerin son teknoloji ürünleri Metaverse evreninin büyüleyici ortamında farklı bir bakış açısından inceleyerek deneyimleyebilecekleri VR deneyim alanları eylül itibarıyla tüketicilerin deneyimine sunulacak ve 2025'in ocak ayına kadar MediaMarkt'ın İstanbul Marmara Park Tech Arena, İzmir Optimum ve Ankara Kentpark mağazalarında ziyaret edilebilecek.