Okan Küçük Yorumluyor 2 Haziran 2022

Okan Küçük Yorumluyor 2 Haziran 2022

Yayın: 02.06.2022 10:08
Paylaş:
A+ A-

 Orman Köylüsünün Sorunları…

Orman köylüsünün çözülmeyi bekleyen sorunları var. Öncelikle üretim giderlerinin aşırı yükselmesi orman köylüsünü çok olumsuz etkiledi. Konuyla ilgili çevreler; geçen yıl 1 metreküp ağaç 1 bidon benzin veya mazot alınıyordu bu yıl maalesef primsiz 3 metreküp ağaç 1 bidon mazot alınıyor, diyorlar. Prim süresinin 1 ay daha uzatılmasının Haziran sonuna çekilmesinin gerekliliğini vurguluyorlar. Prim süresine mal yetiştirmeye çalışan emekçilerin 3 kuruş kazanacağım derken kazaya sebebiyet vereceklerini söylüyorlar ki, geçtiğimiz haftalarda Yenice’de bir kaza da yaşandı maalesef.

Özellikle nakliye ve üretime ciddi manada fiyat artırımı sağlanarak, giderlerin en aza indirilerek köylümüzün daha rahat şekilde çalışmalarını sağlama  konusunda ivedilikle adımlar atılması gerektiğini ifade ediyorlar. Ormanlardaki yolların bozukluğu ve fiyat politikasının düşüklüğünün düzeltilmesini talep ediyorlar.  Prim süresinin 1 ay daha  uzatılarak nefes almalarının sağlanmasını istiyorlar.

Ormanların korunmasında en büyük rolü orman köylülerinin  talep ve sorunlarını yorum haber ile yazmaya devam edeceğim. Bana cep telefon numaramdan rahatlıkla ulaşıp sorunlarını ve çözüm önerilerini paylaşabilirler.

İyi Parti Safranbolu’da En İdeal İsim Bilal Aslan

İyi Parti’de malum il ve tüm ilçe başkanları görevden alındı.  Safranbolu İlçe Başkanı olan Bilal Aslan sosyal medya hesabından bir paylaşım yaparak, kararın kimilerince olumsuz görülmesine karşılık tablonun bütününe bakıldığında iyi parti için umut verici bir durum olduğunu vurguladı.

Partisi için her koşulda  var gücüyle sonuna kadar çalışacağının altını çizdi. Ben gazeteci olarak şunu ifade edebilirim, benim gördüğüm kadarıyla Safranbolu’da ciddi çalışmalara imza atan, emek veren, gayret gösteren, genç ve aktif bir ilçe başkanıydı Bilal Aslan.

Eşim, dostum, akrabam falan değil, hani babamın oğlu falan da değil tabi ki. Ama  çalışmalarıyla gelecek vaat eden   genç bir siyasetçi olarak gördüğüm biriydi. Parti işlerine benim aklım ermez tabi. Hakkında hayırlı olsun.

Şunu belirteyim, yeniden değerlendirme noktasında en çalışkan, gayretli ve gelecek vaat eden isim Bilal Aslan bence.

 Şahin – Değirmenci –Altun…

Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı, Öz Çelik-İş Sendikası Genel Başkanı ve Genel Başkan Adayı Yunus Değirmenci ve Öz Çelik-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Bayram Altun,Cumhur Başkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyesi Mehmet Ali Şahin’i ziyaret ettiler.

Genel Başkan Değirmenci, sosyal medyasında paylaştığı fotoğraftaki açıklama da, “ Sendikamızın kurulduğu yer olan Karabük’ümüzün yetiştirdiği büyük devlet adamı, Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi, TBMM Eski Başkanı büyüğüm, Sayın Mehmet Ali Şahin’i ziyaret ederek, Karabük’ün, Kardemir’in , sendikamızın bugünü ve yarınlarını konuştuk” ifadelerinde bulundu.

Dostluk ve birlikteliğin fotoğrafı olarak değerlendirilen paylaşım ve fotoğrafa çok sayıda tebrik yorumları yapıldı.

İşte o yorumlardan bazıları:

“Dostluk ve birliktelik bakiidir Rabbim dostluğumuzu muvaffak eylesin tek fotoğraf karesi 3 büyük lider.

Üç büyük dava adamı Allah birliğinizi daim etsin samimiyetin fotoğrafı budur iste saygılarımla sayın genel başkanım

Devlet Büyüğümüz Sayın M.Ali Şahin bey ve Özçelik İş Sendikası Genel Başkanı Sayın Yunus Değirmenci, Genel Başkan yardımcısı Sayın Bayram Altun Kardemir için çok önemli bir dava,yol dostları. Kardemir emekçileri için, Kardemir için bu görüşme hayırlara vesile olur inşaAllah.

Karabükümüzün Büyüğü ve Sendikamızın Büyüklerine Selam Olsun. .

Devletini bilmeyenin milletine faydası olmazmış maşallah bu üçlüye sayın Genel Baskanım.

Tek fotoğraf karesinde 3 babayiğit adam.

Yolun yolumuzdur başkanım.

Yüce değer emeğin gerçek dava insanları birliğiniz kutlu olsun RABBİM daim etsin inşallah

Üç yigit Üç büyük dava adamı Allah birliğinizi daim etsin samimiyetin fotoğrafı budur.

Karabük ün ve ülkenin gurur kaynakları iftahar vesikaları size minnettarız. Allah sizleri başımızdan eksik etmesin.”

 

Yazarın önceki yazıları için, BURAYI TIKLAYINIZ

2 kişi görüş bildirdi

  1. Halk

    Allah TUİK’i başımızdan eksik etmesin. TUİK olmasa enflasyon daha da yükselir mahfolurduk. ?

  2. Ekonomist

    Gerçek gündem: Elektrik zamlarıGerçek gündem: Doğalgaz zamlarıGerçek gündem: Akaryakıt zamlarıGerçek gündem: Temel gıda zamlarıGerçek gündem: Korkunç enflasyonGerçek gündem: Korkunç faiz ödemesiGerçek gündem: Korkunç işsizlikGerçek gündem: Korkunç yoksulluk

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Altınbaş Üniversitesi öğretim üyeleri sosyal sorumlulukla ilgili söyleşi gerçekleştirdi

Anadolu Ajansı
Yayın: 25.04.2024 04:48
Paylaş:
A+ A-

İSTANBUL (AA) – Altınbaş Üniversitesi, Çorbada Tuzun Olsun Derneği ile gerçekleştirdiği söyleşide sosyal sorumluluk konusunu masaya yatırdı.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, Altınbaş Üniversitesi İşletme Fakültesinin düzenlediği söyleşide, evsiz bireylere yardım elini uzatan Çorbada Tuzun Olsun Derneği gönüllüleri ve öğretim üyeleri bir araya geldi.

Açıklamada söyleşideki konuşmasına yer verilen Altınbaş Üniversitesi İşletme Fakültesi Bölüm Başkanı Öğretim Üyesi Dr. Ayşegül Bayraktaroğlu Güner, İşletme Fakültesi öğrencilerinin, Sosyal Sorumluluk ve Kariyer Planlama dersi kapsamında, gruplar halinde, derneğin günlük rutin faaliyetinde, yemeklerin paketlenmesi, taşınması ve dağıtılması sürecinde gönüllü olduklarını belirtti.​​​​​​​

Öğrencilerin, sistematik bir faaliyet dahilinde, dezavantajlı gruplarla iletişim kurarak sosyal fayda yaratılması ve gönüllülük ruhu hakkında deneyim kazandıklarını anlatan Güner, “Bu deneyimin, öğrencilere yaşam boyu benimseyecekleri ve uygulayacakları değer ve prensipleri kazandırdığına eminim. Umarım tüm öğrencilerimiz, yeni gönüllü faaliyetler başlatma için inisiyatif alacak, katılımcı olacak ve çevresine de bu etkiyi aktaracaktır.” ifadelerini kullandı.

Altınbaş Üniversitesi ​​​​​​​​​Uluslararası Ticaret ve Finansman Bölümü​​ Öğretim Üyesi Dr. Deniz Akgül, Çorbada Tuzun Olsun Derneği ile ortak gerçekleştirdikleri sosyal sorumluluk projesinde, öğrencileriyle birlikte 12'şer kişilik 3 grup halinde 3 akşam yemek dağıtımında aktif rol aldıklarına değindi.

Akgül, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Coşkulu katılımları, gönüllü olarak topluma hizmet etmenin ne kadar anlamlı olduğunu bir kez daha gösterdi. Her bir öğrenci, küçük bir katkının bile insanların hayatlarında fark yaratabileceğini deneyimledi. Ders kapsamında yapılan bu etkinlik, empati ve yardımlaşma duygularını da güçlendirdi. Öğrencilerimiz, birlikte çalışmanın ve bir amaç uğruna bir araya gelmenin getirdiği güçlü bağları hissetti. Bu deneyimin, onların gelecekte daha büyük toplumsal sorumluluklar almalarına ilham vermesini umuyorum.”

Çorbada Tuzun Olsun Derneği Başkanı Evren Tüfekçi de dernek olarak Taksim'de Gezi Parkı civarında yaşamlarını geçiren, ufak kazançlar elde ederek hayatta kalmaya çalışan evsiz bireylere destek olmaya çalıştıklarının altını çizdi.

– “6 bin 430 gönüllümüz var”

Gönüllülüğün sürdürülebilir olmasına dikkati çeken Tüfekçi, “Perşembe günleri tek kişiydim yanıma bir kişi arıyordum. Ama 7 yılda gönüllü ağımız arttı, 6 bin 430 gönüllümüz var. Sizin gibi üniversitelerin, akademisyen ve öğrencilerin desteği bizim için önemli. Gönüllülerimizin yüzde 85-90'ı üniversite öğrencilerinden oluşuyor. İnsanın böyle erken bir döneminde bu farkındalığa varması bireysel gelişimleri ve gelecek hayatları için önemli. Kariyerlerin açısından da önemli. Bu sürecin liselilere kadar inmesi gerekiyor.”açıklamasında bulundu.

Çorbada Tuzun Olsun Derneği gönüllüsü olarak çalışan Altınbaş Üniversitesi öğrencisi Qasim Ali ise dernekle yaptığı faaliyetlerin empati kurmasına yardımcı olduğunu aktararak, “Beni derinden etkileyen şey ise bu modern dünyada tüm ayrıcalıklar ve kolaylıklara rağmen, insanların hala temel yaşam ihtiyaçlarını karşılamak için mücadele etmeleriydi. Bu yüzden bu sosyal sorumluluk bilinci dersini ve Çorbada Tuzun Olsun deneyimini çok değerli buluyorum.” yorumunu yaptı.