Okan Küçük Yorumluyor 20 Şubat 2023

Okan Küçük Yorumluyor 20 Şubat 2023

Yayın: 20.02.2023 00:03
Paylaş:
A+ A-

Kardemir İşçisinin Ücret Durumu…

Kardemir – Özçelikİş Sendikası arasında süren toplu iş sözleşmesi  uyum içinde geçti görüldüğü kadarıyla. İdari maddeler konusunda bir pürüz çıkmadı. Tabi  ücretler maddelerindeki rakamlar önemli.

Şu ana kadar ücret maddelerindeki rakamlar konusunda bir sızma olmadı. Ücretlere ilişkin sendikanın talebi ne, işçinin beklentisiyle uyuşuyor mu ve KARDEMİR yönetimi   sendikanın kendisine sunduğu- sunacağı  ücret talebine nasıl bakıyor bir sızma yok.

ÖZÇELİK İŞ SENDİKASI GENEL BAŞKANI  YUNUS DEĞİRMENCİ, KARDEMİR İŞÇİSİ ÜZERİNDE SICAK BAĞLAR KURMUŞ VE İŞÇİNİN GÜVENİNİ FAZLASIYLA KAZANMIŞ BİR İSİM.  Genel Başkan Yardımcısı Karabüklü Mustafa Kılıç, Karabük Şube Başkanı Kenan Yılmaz da hakeza öyle.

Kardemir işçisi; genel başkanına , genel başkan yardımcısına, şube başkanına  müthiş bir güven duyuyor ve sıcak bağlar kurulmuş durumda.

Bayraktar ve Değirmenci’nin Uyumu Mutlu Sona Ulaştıracaktır.

KARDEMİR YÖNETİM KURULU BAŞKANI  ALPARSLAN BAYRAKTAR’DA GÖREVE GELDİĞİNDEN BERİ KAR REKORLARI KIRAN FİNANSAL RAKAMLARI AÇIKLADI- AÇIKLIYOR. BAKAN YARDIMCISI OLARAK DA ÇOK AKTİF ÇALIŞMALARI OLAN BİRİ. İKTİDAR NEZDİNDE ÇOK İTİBARI OLAN TÜRKİYE’NİN GELECEĞİNDE AKTİF ROL ALABİLECEK İSİMLERDEN diye konuşulan biri.

Kardemir işçisi sendikasına da , yönetime de güveniyor. Kaldı ki Değirmenci ile Bayraktar’ın öteden beri sıkı ilişkileri var, dostlukları var. Birlikleri -beraberlikleri var. Uyum içindeler…

BU TABLONUN SONUCUNDA KARDEMİR İŞÇİSİNİN YÜZÜNÜN GÜLECEĞİ, MUTLU OLACAĞI BİR SÖZLEŞME İMZALANMASINDAN BAŞKA BİR YOL YOK BENCE. Malum deprem felaketi Türkiye’yi derinden yaraladı. Bölgedeki yaraları sarmak için devlet- millet el ele tüm gücüyle çalışmalara devam ettiğinden Ankara’daki ücret maddelerinin yapılacağı oturum ertelendi.

Kısa süre sonra   işçinin memnun olacağı sözleşmeye Değirmenci ve Bayraktar imza atacaktır. Hele şu hepimizi etkileyen acılar biraz daha dinsin…

Filyos Limanı ve Kardemir

Filyos Limanı konusunda uzun bir zamandır pek bir ses duymuyoruz Karabük’te. SANAYİCİ KAMİL GÜLEÇ’İN KARDEMİR YÖNETİM KURULU BAŞKANI  (YKB)OLDUĞU  DÖNEMDE FİLYOS LİMANI KONUSU KARDEMİR’İN ANA GÜNDEM MADDELERİNDENDİ.

Kamil Güleç, Kardemir YKB iken  KARDEMİR’in liman işletmeciliğinde mutlaka olması gerektiği yönünde sürekli çalışmalar yapıyor ve gündemi de bu konuda diri tutuyordu. 50 yıldır hayal ettiğimiz projenin 2016 yılında Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla temeli atıldı.  Kısa sürede bitecektir, diyerek hem Cumhurbaşkanına teşekkür ediyor hem de  Kardemir başta olmak üzere Karabüklülerin  olarak bu limanda mutlaka söz sahibi olmaları gerektiğini, KARDEMİR’in dünyadaki rakipleri gibi bir limana bu sayede kavuşmuş olacağını, ifade ediyordu.

YAKINDAN TAKİP EDİYORUZ, HÜKÜMETİMİZİN BAŞLAYIP DA BİTİRMEDİĞİ HİÇBİR İŞ YOK. BU DA BİTECEKTİR EN KISA ZAMANDA. KARABÜK DE 50 YILLIK HAYALİNE KAVUŞMUŞ OLACAKTIR, diyordu.

Kardemir Yönetim Kurulu Başkanı iken Filyos Liman konusunu hep sıcak tutuyordu Kamil Güleç. Ondan sonra KARDEMİR YKB. olan Mustafa Yolbulan döneminde  soğutuldu  konu, pek gündeme falan da gelmedi , değil mi ?

FİLYOS LİMANI’NDA KARDEMİR’İN KARABÜK’ÜN DURUMU NEDİR ACABA ? Kurulmadan önce adeta sabah – akşam   konuşuluyordu. (Kaldı ki sonradan doğal gazın bulunması noktasında Filyos ve Zonguldak Türkiye’nin  yeni enerji merkezi olacak gibi. Bölgeyi bu anlamda parlak ve ekonomisi yüksek günler bekliyor.)

Ama bugün Kardemir YKB Alparslan Bayraktar, hükümetin parlayan yıldız isimlerinden olarak konuşuluyor. Bu da Filyos Limanı konusunda KARDEMİR’in elini çok güçlendiriyordur mutlaka değil mi ? Bu konu da Bayraktar bir şans  olarak görülüyor  değil mi …

Yazarın önceki yazıları için, BURAYI TIKLAYINIZ

 

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Samsun’da düzenlenen uyuşturucu operasyonunda bir zanlı yakalandı

Anadolu Ajansı
Yayın: 28.04.2024 12:48
Paylaş:
A+ A-

SAMSUN (AA) – Samsun'da düzenlenen uyuşturucu operasyonunda bir zanlı gözaltına alındı.

İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele ile Asayiş Şubesi ekipleri, İlkadım ilçesi Pazar Mahallesi'nde belirlenen adrese operasyon düzenlendi.

Adreste arama yapan ekipler, 1304 sentetik ecza hapı, 68 uyuşturucu hap, 0,42 gram sentetik uyuşturucu, 1,47 gram esrar, hassas terazi ile suçtan elde edildiği değerlendirilen 12 bin 260 lira ele geçirdi.

Gözaltına alınan şüpheli, emniyete götürüldü.