Okan KÜÇÜK Yorumluyor 21 Ağustos 2023

Okan KÜÇÜK Yorumluyor 21 Ağustos 2023

Yayın: 21.08.2023 10:32
Paylaş:
A+ A-

Karabük’e Vali olarak atanan Mustafa Yavuz, 19 Ağustos 2023 Cumartesi günü Karabük Valiliği görevine resmen başladı.

Valilik önünde il protokolü, ilçe kaymakamları, belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ve meslek kuruluşlarının yetkilileri ve çalışanlarımız tarafından karşılama töreni yapıldı.

Törenin ardından göreve başlama yazısını imzalayarak resmi olarak Karabük Valiliği görevine başladı.

MESAJINDA KARABÜK’Ü, ‘BATI KARADENİZ’İN KALBİ’ olarak niteledi.  Yeşiliyle, turizmiyle, sanayisiyle, coğrafyasıyla ŞEHRİMİZE HİZMET EDECEK OLMAKTAN  ONUR VE ŞEREF DUYDUĞUNU belirtti.

ŞEHRİN KALKINMASI İÇİN VAR GÜCÜYLE ÇALIŞACAĞININ VE ŞEHRİN TÜM KATMANLARIYLA  İŞBİRLİĞİ İÇİNDE HAREKET EDECEĞİNİN altını çizdi.

KARABÜK BASININDAN DA İLGİ VE KATKI KONUSUNDA DESTEK istedi.

Yeni Karabük Valisi Mustafa Yavuz böylece Karabük Valiliği görevine başlamış oldu. Hayırlı olsun diliyorum. Allah utandırmasın, başarılı çalışmalar nasip etsin inşallah.

Yeni Vali ve Önceki Valiler…

Karabük’ümüze birçok Valimiz geldi – gitti.

Hepsi Karabük’ü bir adım daha ileriye götürecek, daha yaşanabilir, daha güvenli, daha huzurlu bir kent haline getirmek için çalışmalar yaptı.

YAPTIKLARI ÇALIŞMALARLA  KARABÜKLÜLERİN GÖNÜLLERİNE GİREN, GÖNÜLLERİNDE YER EDİNEN VALİLERİMİZ DE OLDU.

İZ BIRAKMADAN GİDEN DE…

Ama Karabük genel olarak Valileriyle gönül bağı kurdu.

Önceki VALİMİZ FUAT GÜREL VE EŞİ ÖZLEM ARAS GÜREL KARABÜKLÜLERCE ÇOK SEVİLDİ örneğin.

Vali Gürel gece- gündüz demenden kentimiz için var gücüyle çalıştı.

Özlem Aras Gürel, KARABÜK’TE KADINLARIN ROL MODELİ OLDU adeta.

VALİLİK KONUTUNDA HİÇBİR ŞEY YAPMADAN ÖYLECE OTURABİLİRDİ pekala.

Ama Karabük’te  özellikle dezavantajlı gruplardaki vatandaşlarımızla ve kadınlarla  örnek çalışmalara imza attı.

UZUN YILLAR SONRA BU KADAR AKTİF BİR HANIMEFENDİ GÖRDÜM ben.

Sonuç olarak, GÜREL AİLESİ KARABÜK’ÜN TARİHİ HAFIZASINDA  SEVGİ VE SAYGIYLA YERİNİ ÇOKTAN ALDI.

KENTTE DE , GÖNÜLLERDE DE İZ BIRAKTI..

Dilerim yeni valimiz ve eşi hanımefendi de  kentimizde  başarılı hizmetler yaparlar. Kentimize ve gönüllere isimlerini yazdırırlar.

Karabük Basınından ilgi ve katkı istediğini ifade etmişti yeni Valimiz. Buna yürekten inandığını vurgulamıştı yeni Valimiz.

Bir basın mensubu olarak kendi adıma  hem eksikliklerin- aksayan yönlerin giderilmesi adına hem de çalışmaların kamuoyuna aktarılması konusunda elimden gelen katkı ve desteği vereceğim tabi ki…

Not: Tabi bir gelenek haline gelmiş, hayırlı olsun ziyaretleri ama…Zaman kaybettiren ve çalışmayı geciktiren bir süreç. Keşke yapılmasa…

Düzçam Göleti Yeniden Gündem de…

2015 yılında yaklaşık 9 Milyon TL bedelle ihalesi yapılıp  temeli atılan , sonraki yıllarda  çalışmalar esnasında zemininde kayma gerçekleşen Düzçam Göleti adeta unutulmuştu.

8 YILLIK BİR ÖYKÜ…

Ve Karabük’te örneğine maalesef sık rastlanan KAYMA durumunun yaşandığı bir örnek…

Bu kaymalarla İLGİLİ ZEMİN ETÜDÜR VE BENZERİ ÇALIŞMALARI KİMLERİN YAPTIĞI, ONAYLARI KİMLERİN VERDİĞİ , SONRADAN KAYAN YERLERLE BİRLİKTE MİLYONLARIN KİMLERİN CEBİNE KAYDIĞINI HİÇ ÖĞRENENMEDİ KARABÜKLÜLER.

Bu kadar kayma oldu , tek bir suçlu ya da sorumlu çıkmadı bugüne kadar.

Ve KARABÜKLÜLER KENDİLERİNİ KİMLERİN ÖPTÜĞÜNÜ HİÇ ÖĞRENEMEDİ…

Ki bu kaymalarla ilgili arşivimde bir sürü yorum haber var.

Neyse…
Temelden 52 metre yüksekliğinde yapılması düşünülen Düzçam Göleti tamamlandığında 4 bin 430 dekar net sulama alanına sahip olacak, sulamanın tamamlanması ile yıllık 3,3 milyon lira tarımsal gelir sağlaması beklenen proje, Karabük’ün önemli tarımsal projelerinden biri olması bakımından da dikkat çekiyordu.

Neredeyse unutulmadan önce tabi.

Düzçam yeniden gündeme geldi ?

Milletvekili Akay: Düzçam Göleti İkmal Projesi 1 Lira Ödenekle Nasıl Bitecek?

CHP Karabük Milletvekili Cevdet Akay, CHP Karabük İl ve Merkez İlçe Başkanıyla birlikte Düzçam Göleti Projesinde incelemelerde bulundu.

 

Karabük’e bağlı Düzçam ve birçok köyün içme ve sulama suyu tüneli projesine ayrılan ödeneğin 1 TL olduğunu ifade ederek, “Buradan aşağıdaki köylerimize sulama ve içme suyuyla ilgili göletten su aktarımı olacak. Hangi köyler var? Düzçam, Güneşli, Kadıköy, Saitler, Kaleköy var. Dolayısıyla proje köylümüz ve tarım açısından da çok önem arz ediyor. 1 TL’lik ödenek ile burası nasıl bitecek” diye sordu..

Düzçam Göleti Projesinin unutulmuş durumda olduğunu söyledi.

Milletvekili Akay, “. Burası Karabük ilçe iken 90’lı yılların ilk başlarında programa alınmış bir proje. Günümüzde de 2018 yılından itibaren DSİ 23’üncü Bölge Müdürlüğü tarafından 70 milyonluk bir ödenek ayrılmış. 2027 yılında da bitirilmesi planlanmış. Başlangıçta bir hareket olmuş, 2023 yılı ödeneklerine baktığımız zaman 1 TL ayrılmış. Yani bu proje burada unutulmuş, bir kenara atılmış.” dedi.

2015’te temeli atıldı. Sonradan kayma vesaire olunca kaldı 2018’de yeniden bir hareketlenmişti ki, gelinen süreçte Akay’ın ifadelerine göre  1 TL gibi bir ödenekle  bekliyor…

1 TL, ödenekle iki bin yirmi yedi de bitmesi mümkün değil bu hızla yirmi bin yirmi yedi de anca bitecek o zaman yorumları yapılıyor.

Ne diyelim; hayırlısı inşallah…

 

 

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

KBÜ Dünyanın En İyi Genç Üniversiteleri Arasında

Yayın: 17.05.2024 10:35
Paylaş:
A+ A-

Times Higher Education (THE) tarafından 2024 yılı “Genç Üniversite Sıralaması” açıklandı. Karabük Üniversitesi, Genç Üniversite Sıralaması 2024’e göre 501-600 bandında yer alarak büyük bir başarı elde etti.

Dünyanın saygın derecelendirme kuruluşlarından olan Times Higher Education (THE), “Genç Üniversite Sıralaması” açıkladı. Üniversitelerin öğretim, araştırma, bilgi aktarımı ve uluslararası görünüm açısından değerlendirildiği Times Higher Education “Genç Üniversite Sıralaması” 2024 yılında 79 bölgeden üniversiteler yer aldı.

Yapılan değerlendirmelere göre Karabük Üniversitesi, Genç Üniversite Sıralaması 2024’e göre 501-600 bandında yer aldı.

Türkiye’den 58 üniversitenin yer aldığı sıralamada Karabük Üniversitesi, Türkiye’deki üniversiteler arasında 34’üncü sırada yer alırken devlet üniversiteleri arasında 18’inci sırada yer aldı. Buna göre Karabük Üniversitesi “uluslararası görünürlük” kategorisinde Türkiye’deki üniversiteler arasında 9’uncu sırada yer alırken devlet üniversiteleri arasında 1’inci oldu. “Araştırma kalitesi”nde ise Türkiye’deki üniversiteler arasında 12’inci  sırada yer alırken devlet üniversiteleri arasında 3’üncü sırada yer aldı.

KBÜ’nün elde ettiği başarıyı değerlendiren Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, “ ‘Türkiye Yüzyılı’ vizyonu çerçevesinde, bizleri güçlü Türkiye hedefine ulaştıracak olan değerli öğrencilerimizi yenilikçi, bilime önem veren, kendini geliştirmeyi amaç edinmiş, problem çözme becerisine sahip, ülkemize faydalı, milli ve manevi değerlere bağlı insanlar olarak yetiştirebilmek için var gücümüzle çalışıyoruz, çalışacağız” dedi.