Okan Küçük Yorumluyor 22 Nisan 2022

Okan Küçük Yorumluyor 22 Nisan 2022

Yayın: 22.04.2022 02:55 |Güncelleme: 25.04.2022 04:59
Paylaş:
A+ A-

Başkan Köse İnsanlara Dokunuyor

Başkan Köse insanlara dokunuyor derken davet ettiği iftardaki yemekler dokunuyor anlamında söylemedim bunu o konuyu aşağıda yazacağım. Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, sosyal anlamda çok faal biri. Kadınlar, çocuklar, yaşlılar, öğrenciler ve yardıma muhtaç aileler noktasında beğenilen çalışmalara imza atıyor. Toplumun tüm katmanlarına iniyor ve insanlara dokunuyor.

Safranbolu Hayır Çarşısı’nda da aktif faaliyetleri var. Şu mübarek Ramazanda ihtiyaç sahiplerine daha çok ulaşıyor. Sosyal belediyeciliği insanlık görevi olarak kabul ettiğini söylüyor, ihtiyaç sahiplerinin derdine derman olabilmek en büyük mutluluğumuz, diyor.

 Hayır çarşısında bu yılın ilk dört ayında 650 haneye kıyafet, 30 haneye cenaze ikramı, 120 bin TL nakdi yardım, 850 adet kumanya yardımı, 15 haneye eşya yardımı, günlük 52 haneye sıcak yemek, 15 adet camide cuma simidi ikramı, Perşembe pazarlarında 250 kişilik çorba ikramı; 100 haneye aylık 1000 litre, 4 ayda ise 4000 litre süt dağıtımı gerçekleştirmiş. Ne güzel değil mi?

Buradaki bir güzellikte sadece Ramazan Ayı’nda değil yılın tüm aylarında ihtiyaç sahiplerini gözetmek. Bu yardımları yıl geneline yayabilmek. Bunu da başarıyor Başkan Köse, tabi hayırseverlerimizin maddi katkı ve desteğiyle.Hayra vesile olan hayır yapan gibidir. Hayra vesile olandan da, hayrı yapandan da Allah razı olsun…

Celal Bulut Milletvekili Adayı Olsa ?

Karabük nüfusunun yarısı emekli. Yaklaşık 55 Bin emekli var Karabük’te .Geçen hafta Türkiye Emekliler Derneği Karabük Şube Başkanı Celal Bulut, emeklilerin taleplerini dile getiren bir açıklama yapmıştı.

Her şeye zam geldi, artık emeklilerimiz kilo ile alma yerine tane ile almaya başladılar. Emeklilerimizin yılbaşında aldığı %25 zam 3 ayda eridi gitti. Açlık sınırının 4900 TL olduğu ülkemizde emekli, dul ve yetimlerimizin büyük çoğunluğu açlık sınırının altında kaldı, demişti. Seyyanen zam, İntibak yasası, Ek ödemenin arttırılması, Hastane katkı paylarının kaldırılması, 3600 ek göstergenin kapsamına emeklilerin dahil edilmesini istemişti.

Bayram ikramiyesinin en az 2500 TL olmasını talep etmişti Bin 100 lira olarak devam edileceği yeni açıklandı. Emekliler kendi içlerinden başkanları olan Başkan Bulut’u Milletvekili adayı olarak görmek isterler mi? Sonuçta her emekli aynı zamanda seçmen. Oy verseler başka oya gerek kalmadan milletvekili çıkartabilirler. Emekliler ne derler acaba bu işe?

Başkan Köse Göze Mi Geldi Nedir ?

Malum geçen akşam Safranbolu Belediyesi Arslanlar Sosyal Tesislerinde hiç istenmeyecek bir hadise gerçekleşti.Safranbolu Belediyesi’nin fırıncı esnafına verdiği iftar sonra 24 kişi mide bulantıları, kusma gibi gerekçelerle hastanelere koştu. Gıda zehirlenmesi yaşandı.

Çok şükür bu  24 kişinin durumu iyi. Tabi Savcılık bir soruşturma başlattı. Gıda tarım müdürlüğü yemeklerden numune aldı.. Hiç kimsenin istemeyeceği türden bir olumsuz gelişme…Sorun nerede, bu iş nasıl oldu soruşturma sonunda ortaya çıkacaktır. Kim ister ki ama oldu. İftardaki herkese geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.

Siyasette aslında hep böyledir, dışarıdakinden çok içeridekine dikkat etmeniz gerekir. En büyük darbe sanıldığının aksine her zaman içeriden gelir.İşte bu tatsız olay da öyle.

Sen sosyal tesis yap, kaliteli ve hesaplı hizmet verilmesi için yola çık. Hop, gıda zehirlenmesiyle karşılaş. Göze mi geldi başkan nedir? Ama yine söyleyeyim ben tehlike her zaman içeriden olur…

Mehmet Sarı’dan Köse’ye Eleştiriler.

Ak Parti Safranbolu İlçe Başkanı Mehmet Sarı gıda zehirlenmesi olayının ardından bir açıklama yaptı. CHP’li Safranbolu Belediyesinin Aslanlar SAKEM’i kapatarak, yeni açtığı bu Sosyal Tesisler ne kadar denetlenmektedir. Sosyal tesislerde hijyene riayet edilmekte midir, bozuk gıda girişini kim denetlemektedir?  dedi.

Denetlemede sorunlar, aksaklıklar  var demek ki bu hadise yaşandı. Şimdi Başkan hiç kusura bakmasın doğru sorular bunlar ve siyasetçiye gollük pas gelmiş bu hadiseyle, siyasetçi de golü atar.

Belediye Başkanı kendi işletmesine en azından analiz sonuçları gelene kadar bir yaptırım uygulayacak mıdır? Yoksa tesiste yemek çıkarmaya devam mı edecektir? Diyor. Tabi bu sorular da cevap bekliyor… Başkan Sarı başka bir konudan da eleştirilerine devam etti.

Tarihi Çarşı Bölgesi Esnafına; bugün bu zehirlenme olayının hemen ertesi günü Zabıtalarınızı göndererek masa sandalye denetimi tabela vs. gibi baskılarda bulunmanız ne kadar doğrudur? dedi.

Bence Sayın Belediye Başkanı siz ilk önce Zabıtalarınızı Tarihi Çarşıya değil de; KENDİ SOSYAL TESİSLERİNİZE GÖNDERİN, şöyle bir öz denetim yapsınlar, halkın sağlığına zarar verecek bir şey oluyor mu denetlesinler , baktılar her şey dört dörtlük, işte o zaman MOR BAYRAĞI diksinler Aslanlar Sosyal Tesislerine…” diyerek son vuruşu sert yaptı…

Gollük pası alan siyasetçi ne yapacak, golü atacak tabi…

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Samsun’da çıkan yangında iki katlı ahşap ev ile samanlık ve depo yandı

Anadolu Ajansı
Yayın: 27.04.2024 00:48
Paylaş:
A+ A-

SAMSUN (AA) – Samsun'un Havza ilçesinde iki katlı ahşap ev ile samanlık ve depo yandı.

Ortaklar Mahallesi'nde Seyfettin Tural'a ait ve kullanılmayan iki katlı ahşap evde henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen alevler, bitişikteki samanlık ve tarım aletlerinin bulunduğu depoya da sıçradı.

İhbar üzerine olay yerine itfaiye, sağlık, jandarma ve elektrik şirketi ekipleri sevk edildi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Havza İtfaiye Amirliği ekiplerin müdahalesiyle söndürülen yangında ev, samanlık ve depo tamamen yandı.

Samanlıkta bulunan yaklaşık 300 balya saman yandı, depoda bulunan tarım aletleri de kullanılamaz hale geldi.