Okan Küçük Yorumluyor 23 Mayıs 2022

Okan Küçük Yorumluyor 23 Mayıs 2022

Yayın: 23.05.2022 00:45 |Güncelleme: 01.06.2022 12:02
Paylaş:
A+ A-

Nöbette olmayan Nöbetçi Eczane

Bir nöbetçi eczane nöbetçi olduğu için, insanların ilaca ulaşımını sağlamakla yükümlü olduğu olduğu için, nöbeti sırasında açık olmak zorunda. Ama  daha önce yazdığım gibi bir nöbetçi eczane, nöbetçi olduğu zaman da, 03:20 ile 04:00 arası  ışıkları açık olduğu halde kapalıydı. O süre içinde 3-4 hasta ilacını almak için geldi- gitti. Ben 40 dakika bekledim . Ziline bastım, kapısını tıkladım, camda yazan büro numarasını aradım, baktım olmuyor 184’e telefon açtım 155’i de aradım. 4 tane bekçi geldi nöbet sırasında kapalı olduğunu onlar da gördüler, videoda çektim. Yani delilli – ispatlı- şahitli bir konu.

Sonradan ilgili eczaneden savunma alınmış. Bakalım bu sürecin sonunda nasıl bir işlem tesis edilecek ? İnsan sağlığının ederi neymiş- ne değilmiş ? Konunun sonucunu da  takip edip buradan  yorum haber ile duyuracağım.

Gıda Zehirlenmesi – İnşaat Ruhsatı

Geçen hafta özel bir okuldaki yemeklerde bir sorun olmuş. Bazı öğrenciler gıda zehirlenmesi yaşamış. Konuyla ilgili Sağlık Müdürlüğü  ve Milli Eğitim Müdürlüğü gerekli  işlemleri yapıyorlardır mutlaka.

Bu konunun bana ulaşmasıyla birlikte ek olarak, aynı okulun inşaat ruhsatıyla ilgili bazı sorunların olup- olmadığı konusunda bazı bilgiler de geldi.  Yani inşaat ruhsatı konusunda sorunu olan bir okulda eğitim- öğretim olamaz herhalde ?

Pazar günü bu yazıyı yazıyorum. Pazartesi günü hem Sağlık Müdürlüğü hem Milli Eğitimle görüşüp konuyla ilgili  resmi bilgileri edindikten sonra devamını yazmak daha uygun olacağından burada bir virgül koyalım.

 Konser Vakası

Karabük’te gençlik konseri adı altında özel bir konser düzenlendi. Konserin yapıldığı yer  Hastane’ye yakın olmasından ve o hasta ve yakınlarından ve  çevrede vatandaşların evlerine müzik sesleri yüksek desibel olarak ulaştığından dolayı şikayetler yapıldı.

Konserin ilk başlarında 15-20 dakika kadar ben de oradaydım. Genç kardeşlerimiz çok yoğun ilgi göstermişlerdi bu konsere. Tabi yeni nesil gençlerin müzik keyifleri bizim gençliğimizdeki müziklerden çok başka doğal olarak. Gençlerin  eğlencesine diyecek bir lafım yok.

Şunu da ifade edeyim konser alanı içinde Güvenlik olarak her şey muntazamdı. Güvenlik anlamında çok profesyonel bir çalışma ortaya konulmuş, içeride gerçekten eğlence vardı ama taşkınlık, itiş –kakış yoktu. Ben oradayken açık bir şekilde gördüm bunu.

Sonradan bir kavga çıkmış, zaten emniyetimiz anında müdahale etmiş. Hatta bizzat Emniyet Müdürümüz  konser alanına gelmiş.

Eleştiriler hastane yakınında olmasından ve çevre evlere yüksek ses girmesinden dolayı. Daha başka yer seçilemez miydi noktasında şikayetler oldu. Zaten bu şikayetlerin neticesinde  Emniyet mensuplarının müdahalesiyle konser erken bitirildi

Yerin yanlış olduğu anlamında yüksek sesli eleştiriler yapıldı, onlar anlaşılabilir de, özel bir organizasyon olarak düzenlenen bu etkinlikte sürekli bir şekilde  konuyu Karabük Valiliğine, hatta Karabük Valisi’ne getirip  bağcı dövme peşinde olmanın anlamı yok, yani. Yoksa, var mı ?

Hayırseverlere Teşekkür Belgesi Verildi

Ramazan ayında Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırılmak üzere ayni ve nakdi yardımda bulunan firmalara  Vali Fuat Gürel tarafından “Teşekkür Belgesi” takdim edildi.

Çağ Çelik AŞ Genel Müdürü Ercüment Ünal, Yılmaz Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Salih Yılmaz, Marzinc AŞ Genel Müdürü Metin Altan, Topçugiller Demir Çelik AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Bayram Demir, Çelsantaş AŞ Genel Müdürü Mehmet Ersoy ve Davut Sarıgül, Yeşilyurt A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Osman Yeşilyurt ve Çelikoğlu Demir Çelik A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Remzi Özçelik teşekkür belgesi aldılar.

Ne diyelim, Allah hayırlarını kabul etsin. Bereketli kazançları olsun.

Yazarın önceki yazıları için BURAYI tıklayınız

 

2 kişi görüş bildirdi

  1. Üzgün bir Karabüklü

    Vali hakkında konser bahane edilerek eleştiriler getirilmesinin arkasında neler var kimbilir.Vali beyden gerekli maddi manevi desteğin görülmeyişi dahil neler vardır kimbilir.Ama zarar gören Kamu gücü Kamu iradesi oluyor.Yazık çok yazık.Kamu adına atılan bir adım olduğundada Ankaradan ne sesler geliyor.Kamunun ezilmesine yol açan içeriyi olmayan eleştiriler getirenleri savunan haklı çıkarak Kamu gücüne zarar veren ne müdahaleler geliyor Ankaradan kimbilir.Yazık doğrusu çok yazık

  2. ali tel

    Okan bey,Konser konusunda bir kaç söyleyeceğim şey var.Karabükte,Karabükün merkezi diyebileceğimiz yerlerde bu tür konserlerin,Gençlik etkinliklerinin olması çok güzel.İzinli bir konser belli ki.İzni veren Valilik ve Emniyet.Ancak vatandaşlardan gürültü şikayeti var diye konsere müdahale edilip bitirilmesi ücret ödeyen,şehir dışından gelenler için kabul edilebilir bir şey değil.Evet,gürültü oldu,ancak mesela ben bu gürültüden mesela ben hiç rahatsız olmadım.Ezan okunurken müzik kesildi.Ayrıca bu ses hastaneyi rahatsız edecek şekilde değildi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Giresunspor-Ümraniyespor maçının ardından

Anadolu Ajansı
Yayın: 11.05.2024 20:00
Paylaş:
A+ A-

GİRESUN (AA) – Trendyol 1. Lig'in 34. haftasında sahasında Ümraniyespor'a 2-1 yenilen Bitexen Giresunspor'un teknik direktörü Serhat Güller, “Onuruyla mücadele eden, küme düşmesine rağmen hiçbir maçı bırakmayan, sonuna kadar elinden geleni yapmaya çalışan bir takım olma özelliğimizi son maça kadar koruduk.” dedi.

Güller, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, takımda genç ve yetenekli oyuncular olduğunu söyledi.

Giresunspor'un geleceği adına görevde kalmaya devam ettiğini belirten Güller, oldukça genç bir kadro olmasına rağmen ligde oynayabilecek, gelecek yıllarda kulübün temel taşları olabilecek oyuncularla doğru oyun, oyuncu ve takım olma anlamında mesafe kat ettiklerini aktardı.

Güller, sezon boyuncu takımın sahipsiz kaldığını vurgulayarak, “İnşallah gelecek sezon böyle olmaz, tüm şehir kenetlenir. Bu takım, iyi bir takım. Bu camia, iyi bir camia, daha üst liglerde olmayı hak eden bir camia. Dolayısıyla burada olmaktan son derece mutluyum, huzurluyum, böyle bir takımla çalıştığım için de mutluyum.” diye konuştu.

Ellerindeki kadro ile sportif başarının olmayacağını devre arasından bu yana herkesin bildiğini anlatan Güller, “Ama ona rağmen onuruyla mücadele eden, küme düşmesine rağmen hiçbir maçı bırakmayan, sonuna kadar elinden geleni yapmaya çalışan bir takım olma özelliğimizi son maça kadar koruduk. Görevimiz bitti, inşallah herkes için hayırlı olur.” değerlendirmesinde bulundu.

– Hüsamettin Balcı: “Bu çocuklara sahip çıkılmalı”

Ümraniyespor Teknik Sorumlusu Hüsamettin Balcı ise Giresunspor'un genç oyuncularının övgüyü hak ettiğini söyledi.

Genç oyuncuların lig boyunca gösterdiği mücadeleye işaret eden Balcı, şunları kaydetti:

“Sahada futbol oynamaya çalışan, mücadele eden, ellerinden gelen tüm gayreti gösteren ve koca bir şehri sırtında taşıyan çocuklar bunlar. Hiç maçla ilgili konuşacak bir şey yok, buradaki en değerli şey bu çocuklar. Bu çocuklara sahip çıkılmalı, inşallah ilerleyen yıllarda Giresunspor'un başarılarının içinde bu çocuklardan da mutlaka olacaktır.”

Balcı, geçen hafta ligde kalmayı garantilediklerini anımsatarak, “Futbolcularımızın gösterdiği iş ahlakına teşekkür ediyorum, rakibe gösterdikleri saygıya da teşekkür ediyorum ama gene söylüyorum burada en büyük övgüyü hak eden Giresunspor'un genç oyuncularıdır. Onlara ilerleyen futbol yaşantılarında başarılar diliyorum.” diye konuştu.