Okan KÜÇÜK Yorumluyor 28 Ağustos 2023

Halil Kızılyer
Yayın: 28.08.2023 13:22
A+ A-

Karabük Belediyesi’nin aldığı SARI OTOBÜSLERİ çalıştırmak adına  Ulaşım A.Ş. isminde bir şirket kurduğu biliniyor.

ULAŞIM A.Ş. ismiyle kurulan şirketin  Yönetim Kurulu Başkanı Cenk Gedikoğlu, Yönetim Kurulu Üyeleri Celal Tokatlı, Nurhan Barışkan, Celal Yılmaz Ve  Feramuz Akbulut, Genel Müdürü İse Özdemir Karabacak.

Ama sonradan  bir huzur hakkı konusunun ortaya  çıkması bazı ÜLKÜCÜ ABİLER de ciddi bir huzursuzluk yarattı.

Belediyenin şirketine sadece isimleri verilmiş olan ilgililerin  hiçbir etki ve katkıları olmadığı halde huzur hakkı adı altında aylık bir maaş almalarını ciddi ciddi eleştiriyorlar.

Hatta Padişahların dağıttığı ulufeyle eş değer görenler var bu huzur haklarını…

Bazı ÜLKÜCÜ ABİLER 4. Dönem için aday olacak Başkan Vergili’nin ilgili isimlerin içinde sonradan karşısına çıkabilecek aykırı ve muhalif sesleri bu şekilde kıstığını iddia ediyorlar.

Konuyu detaylı olarak bilmiyorum ama Başkan Vergili’nin Ağustos ayı içinde başlattığı ve her ay düzenli olarak devam edeceğini ifade ettiği BASIN TOPLANTILARININ  Eylül başında yapılacak olması gereken ikincisinde bu konu da mutlaka açıklama yapılacaktır.

Bence belki de sert bir açıklama bile yapılabilir…

Daha önceki yorum haber de yazmıştım aslında sembolik nitelikte bir rakam, konuşulan rakam ama bazıları rakamın  önemli olmadığını, işin arkasındaki ince siyasetçiliğin önemli olduğunu belirtiyorlar…

Başka eleştiriler de var. Ama huzur hakkı konusunun yarattığı huzursuzluk da ayrıca orta da…

Milletvekili Şahin: Belediyeleri Alacağız

AK Parti Karabük Milletvekili ve Anayasa Komisyonu Üyesi Avukat Cem Şahin, “Göreve geldiğimiz günden beri Karabük’ümüzün daha iyi bir yere gelmesi için çalışmaya devam ediyoruz. Sağlık, istihdam, eğitim ve diğer toplumsal konular bu çalışmalarımızın merkezinde yer alıyor.” Diyerek bir açıklama yaptı.

O açıklamanın tamamını haber yaptım. Karabük Ajans 78 takipçileri de okudu.

Haberin içinde yaklaşan yerel seçimler için önemli bir bölüm vardı.

Karabük’te Ak Parti – MHP  Cumhur İttifakı olarak ortak adayla mı seçime girecek yoksa ayrı  adaylarla mı seçime girilecek konusu MİLLETVEKİLİ ŞAHİN’İN AÇIKLAMASINDAN SONRA AÇIK BİR ŞEKİLDE ORTAYA ÇIKTI.

Milletvekili Şahin, yerel seçimlerin yaklaştığını hatırlatarak ve AK PARTİ’Lİ OLMAYAN BELEDİYELERİ YENİDEN AK PARTİ HİZMET ANLAŞINA KAVUŞTURMAK İÇİN ÇALIŞACAKLARINI, ifade etti.

“KARABÜK’TE PARTİMİZDEN OLMAYAN BELEDİYELER VAR. İNŞALLAH ÖNÜMÜZDEKİ DÖNEMDE BU BELEDİYELERİ ALARAK PARTİMİZİN HİZMET AĞIMIZA EKLEMİŞ OLACAĞIZ. “ dedi.

Hükümetle uyum içinde çalışan belediyelerin daha çok hizmet şansı olduğunu, söyledi.

‘AK PARTİ BELEDİYELERİ OLMAMASINA RAĞMEN KARABÜK VE SAFRANBOLU’DA ÖNEMLİ HİZMETLERE İMZA ATTIK. ŞU ARITMA TESİSLERİ VE ŞU ANDA YAPIM DEVAM EDEN KARABÜK VE SAFRANBOLU’DAKİ MİLLET BAHÇELERİ SADECE BİRER ÖRNEKTİR.’ Dedi.

Ama çok daha açık bir şekilde

‘PARTİMİZDEN OLMAYAN BELEDİYELERİ YENİDEN ALMAK İÇİN HER VATANDAŞIMIZA TEK TEK ULAŞARAK, KAPI KAPI DOLAŞARAK YAPACAKLARIMIZI ANLATACAĞIZ, PROJELERİMİZİ GÖSTERECEĞİZ.’ diyerek  Karabük ve ilçelerinde Ak Parti ve MHP Belediye Başkan adaylarının ayrı ayrı seçime gireceğini de açıklamış oldu.

Bu açıklamayla birlikte gözler başta Karabük Belediyesi’ne çevrildi. Malum 3 Dönemdir MHP’li Belediye… Ve  3 Dönemdir Başkan Rafet Vergili ve dördüncü dönem için de aday…

Başkan Vergili’nin seçim dönemlerini adeta savaşa dönüştüren, hani amiyane tabirle vuran-kıran- parçalayan tarzda  agresif bir seçim politikası olduğunu Karabüklüler geçmiş seçimlerden biliyor.

Karşısına çıkacak adayın kim olacağı, ne olacağı, nasıl bir seçim stratejisi izleyeceği çok önemli.

Anlaşılan başta Karabük Merkez’de olmak üzere kıran kırana diye tabir edilebilecek bir yerel seçim sürecine doğru  ilerliyoruz.

MHP  Dizaynı Son Bulacak Söylemleri

Bazı ülkücü kökenli abiler  MHP’nin geldiği durumdan memnun değil.

Gerçi öteden beri bu yönde şikayetler ya da eleştiriler ifade ediliyordu.

Gelinen süreçte Karabük’te yaşamayan, işi ,aşı Karabük’te olmayan MHP İl Başkanı Adem Kar’la ilgili ve aslında onun üzerinden Başkan Vergili’ye dönük eleştiriler yapılıyor.

MHP İl Başkanının yıllardır Karabük’te hiçbir konuda tek bir siyaset oluşturmadığını, sosyal medyasından hayırlı cumalar mesajı ve MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin bazı videolarını paylaşmaktan başka bir iş yapmadığını söyleyen bazı abiler, ‘MHP SON YILLARDA EN KÖTÜ DÖNEMİNİ YAŞIYOR, KARABÜK’ÜN HİÇBİR SİYASETİNİN DEĞİL MERKEZİNDE KENARINDA BİLE YOK. AMA BAŞKANIN ORDA OLMASININ, ORDA KALMASININ BAŞKAN VERGİLİ OLDUĞUNU HERHALDE BİLMEYEN YOK.’ diyorlar.

MHP’yi rahat yönetmek için, önüne çıkmayacak, işine karışmayacak biri olarak mevcut başkan ve yönetimin biçilmiş kaftan olduğunu ileri sürüyorlar.

HATTA  GENÇ İSİMLERDEN CENK GEDİKOĞLU’NA DA ELEŞTİRİ GETİRİYORLAR. RAFET BAŞKAN ADEM KAR’DAN SONRA MHP’Yİ AYNI ŞEKİLDE DİZAYN EDEBİLECEĞİ İSİM OLAN GEDİKOĞLU’NU HAZIRLIYOR OLABİLİR AMA ÜLKÜCÜ İRADE BU DİZAYNA SON VERECEK VE HEM PARTİ HEM TEŞKİLATLAR OLMASI GEREKTİĞİ GİBİ, YANLIŞA YANLIŞ – DOĞRUYA DOĞRU DİYEBİLECEK BİR İRADEYE SAHİP OLACAK, KARABÜK’TE DE SİYASETİN MERKEZİ OLACAK, diyorlar.

Yenice kongresinden sonra bir sosyal medya paylaşımından söz ediyorlar. O yazılanların doğru olduğunu söylüyorlar da o kısmı sonraki yorum haber de yazalım inşallah.

Özetle, bazı eleştiriler yükseliyor.

Bazı eleştiriler huzur hakkı konusuyla tekrar alevlenip, Başkan Vergili ve MHP Teşkilatları üzerinden devam ettiriliyor daha da devamı gelecek gibi.

Her gün yazıyorsan bunları da yaz, diyorlar.

Çok sert olanları ayırıp makul kısımlarını yazıyorum işte.

Ama bu yazılanlar konusunda Başkan Vergili’nin  olası sert açıklaması olabileceğini de olursa onu da yazacağımı da herkes biliyor değil mi ?

Not: Bu eleştiriler 3-4 gün önce yapılmıştı. Sonradan 17 Eylül 2023’te yapılacak olan MHP İl Kongresinde Cenk Gedikoğlu’nun tek listeyle MHP İl Başkanı olacağı öğrenildi.

Yani o abilerin eleştirilerindeki Gedikoğlu söylemleri boşa düşmüş oldu. Ya da eleştirileri daha da artabilir… Ama siyaset sonuç alma sanatı diye bakıldığında sonuç orta da…

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

MediaMarkt, “Dijital İkiz” projesiyle fiziksel mağaza deneyimini sanal gerçeklik dünyasına taşıdı

Anadolu Ajansı
Yayın: 16.09.2024 20:52
A+ A-

İSTANBUL (AA) – MediaMarkt, “Dijital İkiz” projesi kapsamında, tüketicilerine sunduğu fiziksel mağaza deneyimini sanal gerçeklik dünyasına taşıdı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, MediaMarkt'ın TechArena konsept mağazasının Sanal Gerçeklik platformu Spatial.io üzerinde oluşturulan, cep telefonu, tablet, bilgisayar ve VR gözlüklerden ziyaret edilebilen Dijital İkizi, bu kez MediaMarkt mağazalarında konumlandırılan VR alanları üzerinden 3D internet ortamında deneyimlenebilecek. Tüketiciler Metaverse evrenindeki mağazada sanal tura çıkabilecek ve beğendikleri ürünleri satın alabilecek.

MediaMarkt'ın tüketicilere fiziki dünya alışveriş deneyiminin etkileşimli ve ileri teknoloji odaklı bir versiyonunu sanal gerçeklik ortamında sunmak amacıyla başlattığı Dijital İkiz projesi, fiziksel engelleri ortadan kaldıran VR deneyimiyle tüketicilere alternatif, etkileşimli ve eğlence dolu bir gezinti ve alışveriş deneyimi sunuyor.

MediaMarkt'ın İstanbul, İzmir ve Ankara'da bulunan mağazalarını ziyaret eden tüketiciler, bu mağazalarda konumlandırılan özel deneyim alanlarındaki VR gözlüklerini kullanarak Tech Arena mağazasının olanaklarını, ürün ve marka çeşitliliğini bulundukları yerden keşfedebilecek.

Tüketicilerin son teknoloji ürünleri Metaverse evreninin büyüleyici ortamında farklı bir bakış açısından inceleyerek deneyimleyebilecekleri VR deneyim alanları eylül itibarıyla tüketicilerin deneyimine sunulacak ve 2025'in ocak ayına kadar MediaMarkt'ın İstanbul Marmara Park Tech Arena, İzmir Optimum ve Ankara Kentpark mağazalarında ziyaret edilebilecek.