Okan Küçük Yorumluyor 5 Ekim 2022

Okan Küçük Yorumluyor 5 Ekim 2022

Yayın: 05.10.2022 00:15
Paylaş:
A+ A-

Kendiniz Ediyorsunuz, Kendiniz Buluyorsunuz…

 Karabük’te dönem dönem olduğu gibi son zamanlarda da bazı siyasiler, bazı bürokratlar, bazı yöneticiler, bazı iş insanları vs. vs. bazı gazetecilerden  şikayetçi bir durumdalar.

Yani iyi de burası Karabük, kimin kimi desteklediği, kimin kimle  amiyane tabirle iş tuttuğu bilinmiyor mu ? Şikayetçi olduklarınızı diyeyim  kendinizin   desteklediğinizi siz mi bilmiyorsunuz, milletle kafa mı yapıyorsunuz af edersiniz ?

Yani hem birilerini destekleyeceksiniz, hem arkasından atıp tutacaksınız…Azıcık tutarlı azıcık ilkeli olun…

Ya desteklemeyin, ya laf etmeyin bari desteklediklerinizin arkasından. Zaten hep böyledir Karabük.  Her konu da böyledir…Çünkü her zaman birilerinin bir adamları vardır, olmuştur. Ama desteklediklerinden gün gelip amiyane tabirle kazık yediklerinde en çok sesi de kendileri çıkarırlar… Hemen atıp tutmaya başlarlar…

Desteklerken iyiydi sonra sıkıntı olunca böyle adam mı olur gibisinden sallamalar başlar. Kusura bakmayın kimseye sallama hakkınız yok. Siz bu memlekette dürüst olanı, işini düzgün yapanı, yolunda zikzak olmadan dosdoğru gidenleri mi desteklediniz; istediğiniz biçimde hizmet verenleri, işinize geleni mi ?

O zaman aynaya bakacaksınız, o zaman kendinize bakacaksınız, o zaman başkalarına değil kendinize soracaksınız ya benim  desteklediklerimden ne farkım var, kendim ettim kendim buldum, diyeceksiniz !

Yazık Değil Mi Bu Karabük’e ?

Karabük’te kısmi sorunlar var. Çeşitli yorumlar yapılıyor bu konular da…”Tüm çalışmaları Bakanlığın kendi kontrolünde  yapılan 2017 yılında açıllan, 2018’de kesin kabulü yapılan 1 yılı dolmadan  hani yıldızlar gibi kayan Eskipazar Devlet Hastanesi  mesela, Milyonların bir nevi heba edildiği… Eskipazar  Mermer girişinde kaz üstüne kaza kimisi maddi hasarlı, kimisi maalesef ölümlü. Sonuç , sonuç yok. ( Eskipazarlı Milletvekili olursa mı çözülecek , bilemiyorum.)

Ta 2015’te temeli atılıp sonra durdurulan DüzçamGöleti var… Onda da kayma sorunu vardı.KBÜ’deAy yıldızlı Stadyumvard,ı o da kaydı da yapımı kadar belki milyonlar harcandı fore kazıklarla falan kayması engellenmeye çalışıldı.

2017 ‘de temeli atılan  havuzlu tapu müdürlüğü, pardon Tapu Kadastro Müdürlüğü İl Binasıvar örneğin. Gidip  dere yatağına yapmaya çalışırsan binayı, kazdıkça su çıkar tabi. Çıkıyor da haliyle. Müteahhit kaçıyor yenisi geliyor fore kazık çakılıyor falan, yine olmuyor. Yine aynı yere yapımı devam edilecek deniliyor ısrarla…” deniliyor.

Yanlış yer  seçimleri konusu vardı ortak nokta olarak…

 

“Bu aralar TOKİ evleri gündem de güzel bir gelişme tabi. Ama Kentsel Dönüşememe problemi var Karabük’te.  3.Etap Kentsel dönüşüm de, Bayır Mahalle İstasyon bölgesi Kentsel dönüşecek denileli yıllar oldu. O bölge kentsel dönüşüm bölgesi olarak ilan edildiğinden dolayı çivi çakılamıyor desek doğru. Vaktiyle iş yerlerinizi boşaltın diye tebligatlar falan gitmişti oradaki esnafa. Kimisi zaten yarın öbür gün yıkılacak buralar diye gitmişti. Mülk sahibi de kiracı da mağduriyet yaşıyor yani. Var mı yıllardır  bir sonuç, yok…” deniliyor.

Orman Bölge Müdürlüğü zaten yıllar önce gündemden kalktı,Raylı sistemle  ulaşım kaldı, Karabük  Havaalanı yapılacaktı, yok,  Orman ürünleri, tarım ve hayvancılık üzerine ihtisas sanayi bölgeleri, Ovacık’ta sülük turizmi, Karabük’e ek hastane binası, Karabük’te olmayan devlet hastanesi vs. vs…

Başlayıp bitirilemeyen, başlayıp ilk projeyle alakası bile olmayan veya hiç başlanamayan projelerden  oluşan ve zamanında düzgün yapılmadığı için ve de zamanında başlanmadığı için bugün belki 4-5 katı fiyatlara mal olan projeler…

Giden milyonlar kimin cebinden çıkıyor ? Zamanında yapılmayan ya da  yanlış yer seçimi vb. sebeplerden  heba olan milyonlar kimin cebinden çıkıyor ?

Nasıl bir anlayışsa neyin-nereye- nasıl ve ne zaman yapılacağı hiç belli değil bu şehirde. Olmayacak yerlere olmayacak şeyler yapılmaya çalışılıyor, olmuyor işte. Sonuç paralar gidiyor, yazık  değil mi bu Karabük’e?” deniliyor…

 Sorumlu  Var mı ?

Sorumlu aranıyor gelen yorumlar da, “Yanlış , eksik, hatalı projelerden dolayı bir tek kişi suçlu bulundu mu  bugüne kadar ? Bir tek sorumlu çıktı mı ? Aslında kamu zararı değil mi bunlar ? Tüyü bitmemiş yetimin hakkı değil mi ?

Bu yukarıdaki kaymalar günümüz teknolojisinde önceden tespit edilemiyor muydu peki?  Bunların önceden yer seçimidir, zemin etütüdür, proje ihalesidir, inşaat kontrolüdür, yapılmadı mı ? Bunlara kim – kimler onay verdi ?

Bu yanlış projelerden kayıp giden milyonlar da tek bir sorumlu – suçlu bulundu mu ? Bu milyonların hesabı görüldü mü ?  Bu konular da en hafifinden görevi ihmal yok mu ?

Yapanın yanına kar kaldığı, birilerinin milyonları langırt köy sandığı yaptığı bir memleket olursa  Karabüklüler öpülmeye çok devam eder kardeşim. Kulağın arkası da kalmadı gerçi  öpüle öpüle ama, öpecek olanlar öpecek bir yer buluyorlar demek ki bir şekilde nasıl olsa !” deniliyor.

Not: Bu yukarıda gelen yorumları yazarken  her şey çok kötü anlamında gelmiyor yorumlar. Güzel şeylerin olduğu da belirtiliyor. Siyaset değil yani ana konu, birilerine af edersiniz çakmak değil. Yanlış şeylerin tespitinin yapılmasını, hesabının sorulmasını istiyor vatandaşlar sadece.

TSO Seçimlerinde Gol, VAR’dan Döner Mi ?

TSO seçimleri adaylık sürecine dair önceki yorum haberim de ‘Kulisler de  Vergili’den Altınöz’e gol olarak yankı buldu bu sonuç.  Karabük’te güç Vergili’dir söyleminin kabulü daha da güçlendi bu sonuçla…’ demiştim.

O konu da itirazi yorumlar geldi.Yorumlar da ‘ Birilerinin amacı birilerine gol atmak mıdır bilmiyoruz ama bu gol denilen VAR’dan iptal edilir.’ diyorlar.

Nasıl yani dediğim de ‘ Şimdi ilk Aday olan Adnan Çebi’nin, Milletvekilleri – İl Başkanı ve Belediye Başkanına gittiğini herkes biliyor. Hepsi de itirazımız yok çık aday ol dediler. Madem  aday olman da sorun yok deyip çıkarttılar, sonradan çadır neden karıştı o zaman ? Başkan Vergili’nin yeğeni ve Karabük Belediye Başkan Yardımcısı olan Sayın Fatih Çapraz neden aday olarak çıktı ? Başkan Vergili’nin bilgisi olmadan aday olarak çıkabilir miydi ? ‘ diyorlar…

Yani, ‘ Başkan Vergili hem Çebi’ye aday çıkmanda sorun yok dedi,çıkarttı. Hem de  sonradan nedense Çapraz’ı çıkarttı durduk yere bir kriz yarattı. Sonra da tarafları  uzlaştırıp şu başkan şu meclis başkanı, dedi. Kendi yarattığı krizi, kendi çözmüş görünerek siyaset yaptı.’ Diyorlar.

‘ Ak Parti kanadı sürecin başından beri tarafsızlığını ilan etti ve tarafsızlığını korudu. Ama Başkan Vergili yeğeni tarafında yer aldı, tarafsız davranmadı. Madem en başından Çebi, kendisine geldiğinde Çapraz başkan olacak çıkma deseydi, ya da Ak Parti kanadına Çapraz başkan olsun deseydi bunlar yaşanmazdı, diyorlar.

‘ Kulisler de  Vergili’den Altınöz’e gol olarak yankı buldu bu sonuç.  Karabük’te güç Vergili’dir söyleminin kabulü daha da güçlendi bu sonuçla…’ diye yazdığım için bu yukarıda gelen yorumları da yazmam gerekli idi, yazdım.

Ama şunu ben ekleyeyim,  bu memleketin hiç derdi yoktu da tek derdi TSO seçimleriydi sanki…

 

 Yazarın önceki yazıları için, BURAYI TIKLAYINIZ

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

“GençBizzTech Projesi” eğitim dönemini tamamladı

Anadolu Ajansı
Yayın: 01.05.2024 04:36
Paylaş:
A+ A-

İSTANBUL (AA) – Türkiye İş Bankası ve Genç Başarı Eğitim Vakfı'nın (GBEV) düzenlediği GençBizzTech Projesi'nde eğitim dönemi sona erdi.

Bankadan yapılan açıklamaya göre, Türkiye İş Bankası ve GBEV, fen liselerinde eğitim gören öğrencilerin teknoloji ve bilim odaklı girişimler geliştirmelerine imkan tanımak, yaratıcılıklarını ve problem çözme yeteneklerini artırmalarına katkı sağlamak amacıyla hayata geçirdiği GençBizzTech Projesi’nde eğitim dönemi sona erdi.

GençBizzTech'e Türkiye genelinde fen liselerinde öğrenimine devam eden 28 ilde bulunan 49 okuldan 13-18 yaş aralığındaki öğrenciler tarafından kurulan 352 takım başvuru yaptı. Projede en yoğun katılım İstanbul, Antalya, Ankara'dan oldu.

Fen liselerindeki öğrencilere odaklanan ilk bilim ve teknoloji odaklı girişimcilik projesinde öğrencilere yapay zeka teknolojileri ile içerik oluşturma, veri analizi kodlama ve uygulama geliştirme eğitimleri ile birlikte bilim ve teknoloji temelli iş fikri geliştirme yöntemleri, finansal okuryazarlık ve girişimcilik alanlarında çevrim içi eğitimler sunuldu.

Öğrenciler geliştirdikleri iş modelleri üzerinden değerlendirmeye tabi tutulurken, finalist olarak seçilen projeler 17 Mayıs'ta açıklanacak.

Projede öğrencilerin sadece akademik bilgiler açısından değil, elde edecekleri kazanımlarla iş dünyasında pratik deneyimler de elde etmeleri, böylelikle kişisel gelişimlerinin desteklenmesi amaçlanıyor.

Proje sonunda başarılı görülen öğrenciler, üniversite hayatına adım atmadan iş ve teknoloji dünyası liderlerinden mentörlük desteği alabilecek, staj ve iş imkanlarıyla iş dünyasında deneyim elde edebilecek.