Okan Küçük Yorumluyor 5 Eylül 2022

Okan Küçük Yorumluyor 5 Eylül 2022

Yayın: 05.09.2022 00:05 |Güncelleme: 04.09.2022 14:05
Paylaş:
A+ A-

Karabük’ün Derin Abisi Ahmet Nur’un Vefatı…

Çok değil bir – bir buçuk ay önce Karabük cemiyet hayatının saygıdeğer ve sevilen isimlerinden  MÜSİAD eski Başkanı ve hepsinden önemlisi bir ağabey olarak, dost olarak gördüğüm – bildiğim – tanıdığım Ahmet Nur ile ilgili “Karabük’ün Derin Abisi” başlıklı bir yorum haber yapmıştım.

Tanıştığımız zamandan beri geçen yıllar içerisinde Karabük’te kimsenin bilmediği, zamanı gelince öğrendiği ya da olduktan sonra öğrendiği bazı önemli konular da  önceden bana bilgi verdiğini , bir şekilde önemli konulardan herkesten önce haberdar olduğunu ifade etmiştim.

Bir çok konuda verdiği bilgiler hep doğru çıkıyordu. Sınırlı bir örnek verecek olursam, bir tarihte  birVali’nin merkeze çekileceğini ve onun yerine gelecek olan Valinin ismiyle birlikte haberini Ahmet Abi’den öğrenmiştim. Hatta o dönemin Ak Parti İl Başkanı İl Başkan Yardımcısı ve o dönemin Milletvekillerini aramıştım. Mevcut Vali şu tarihte merkeze alınacakmış, yerine de şu kişi Vali olarak Karabük’e gelecekmiş  böyle bir bilgi var , ne diyorsunuz diye sorduğumda ,  dönemin ilgililerinin tamamı ‘ ya kim nereden çıkartıyor bunları, Valimizden memnunuz yok öyle bir şey…’ demişlerdi de, Ahmet Abinin dediği tarihte o Vali merkeze çekilmiş verdiği isim de Vali olarak gelmişti.

Bunun benzeri önemli  bazı konular da ne bilgi verdiyse hepsi doğru çıkmıştı. Hatta bir gün MÜSİAD’da sohbet ederken Abi, sen bunları nereden biliyorsun ,senin verdiğin bilgiler  çok çarpıcı ve hepsi gerçek çıkıyor, Karabük’ün derin Abisi, sensin demişim de, aman  Okan  sen değerli bir kardeşimsin, seninle paylaşıyorum adımı zaten kullanmayacağını biliyorum ama derin abi falan diye nitelendirme sakın demişti.

Geçekten derdini paylaşabileceğin, namuslu- dürüst – temiz, kimseyle kavgası döğüşü olmayan, kirli işlerle hiçbir zaman adının anılmadığı, çok değerli biriydi  Ahmet Abi.

Bazen bazı konularda amiyane tabirle kafam atardı da Ahmet Abi, böyle Karabük mü olur, böyle iş mi olur, madem  bazıları şu dilden anlıyor bunlara hak ettiğini vereyim ben de dediğim zamanlar da , kardeşim sen dürüst bir gazetecisin pireye kızıp yorganı yakma , söylediğin konular da haklı olsan da çizginden  sapma, öyle ya da böyle bu dünya da kazanacaksın olmadı öbür dünya da mutlaka kazanacaksın. Dümdüz yolundan git, yan yollara sapma, diye bana nasihat ederdi. Sapmadık hiç çok şükür…

Yani imanlı – inançlı – itikatlı biriydi.

Yani bu vefat olayı – şekli  benim açımdan da Ahmet Abi’yi tanıyan herkes için de sanırım şok edici oldu. Derin Abi arkasında bir gizem bıraktı, yani. Bir gazeteci olarak mesleki refleksten çok, bir Abim – dostum olarak bu vefatın arkasında ne olduğunu  öğrenebilmek için elimden gelen uğraşı vereceğim…

Sonuç olarak tertemiz bir isim Ahmet Nur Abi vefat etti. Gerçekten çok üzgünüm, kafamda kuruyorum- bozuyorum , bir türlü birleştiremiyorum.

Ahmet Nur Abi’ye Allah’tan rahmet, kederli ailesi- sevenleri ve MÜSİAD camiasına baş sağlığı dilerim. Çok üzgünüm…

 

Yazarın önceki yazıları için, BURAYI TIKLAYINIZ

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Trabzon’da Doğu Karadeniz Demiryolu Platformu kuruldu

Anadolu Ajansı
Yayın: 07.05.2024 16:48
Paylaş:
A+ A-

TRABZON (AA) – Samsun-Sarp demir yolu projesi kapsamında Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası'nda (TTSO) bir araya gelen oda ve borsa başkanları, Doğu Karadeniz Demiryolu Platformu'nu kurdu.

TTSO'dan yapılan açıklamada, demir yolu projesi için TTSO'da düzenlenen istişare toplantısına Doğu Karadeniz'deki oda ve borsa başkanlarının katılım sağladığı belirtildi.

Projeyle ilgili görüşlerin paylaşıldığı ve projenin yatırım programına alınması konusunda görüşlerin ele alındığı toplantının ardından yapılan duyuruda, Doğu Karadeniz'in doğu ve batı ticaretinin en önemli aktarma noktalarından biri olduğuna işaret edildi.

Birçok kez gündeme gelmesine rağmen bölgenin demir yolu bağlantısına henüz kavuşamadığına değinilen duyuruda, şunlar kaydedildi:

“Son dönemde özellikle Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sayın Abdülkadir Uraloğlu'nun Samsun-Sarp Demiryolu proje çalışmalarına 2024 yılında başlanacağı yönündeki açıklamaları, bölge halkını ve iş dünyasını heyecanlandırmıştır. Bölgedeki Ticaret ve Sanayi Odaları ile Ticaret Borsalarının yönetim kurulu ve meclis başkanları olarak istişare toplantısında Trabzon Ticaret ve Sanayi Odasının ev sahipliğinde ilk kez bir araya geldik. Bölgedeki tüm oda ve borsalar, Sayın Bakanımızın açıklamalarının ardından büyük heyecanla demir yolunun ivedilikle yatırım programına alınmasını beklemektedir.”

Duyuruda, projenin hayata geçirilmesiyle bölgenin ve ülkenin menfaatine büyük katkı sağlanacağına işaret edilerek, “Önümüzdeki günlerde diğer bölge illerimizde de toplanarak yatırım programına alınmasının takipçisi olacağımızı vurgulamak istiyoruz. Oda ve borsalarımızın katılımıyla Doğu Karadeniz Demiryolu Platformu'nun kurulduğunu da bu vesileyle kamuoyuyla paylaşıyoruz.” ifadelerine yer verildi.

Öte yandan, platform bünyesinde bir çalışma grubu kurulacağı, yapılacak çalışmaların başta bölgedeki STK'ler, siyasi partiler, yerel yönetimler, milletvekilleri, bakanlar, TOBB Başkanı ve Cumhurbaşkanıyla paylaşılacağı bildirildi.