Okan KÜÇÜK Yorumluyor 6 Eylül 2023

Okan KÜÇÜK Yorumluyor 6 Eylül 2023

Yayın: 06.09.2023 08:30 |Güncelleme: 05.09.2023 15:54
Paylaş:
A+ A-

KARDEMİR’de Savunma Sanayi önceki Başkanı ve  çok büyük işlere imza atmış bir isim olan Prof. İsmail Demir’in Yönetim Kurulu Başkanı (YKB) olması sonrası Karabük’te Savunma Sanayi alanında  beklenti oluştu.

Özçelik İş Sendikası Genel Başkan Yunus Değirmenci; geçen hafta KARDEMİR YKB Prof Demir’i ziyareti sonrası ” Kardemir’in üzerinden Türkiye’nin adını daha çok duyacağımız, daha büyük projelerin hayatiyete geçirilebildiği bir döneme girildi. Türkiye’ye gereken Savunma Sanayi ihtiyaçlarının karşılanması noktasında katkı verileceğine, üretim yapılacağına dönük inancım var. Kardemir’de bu anlam da ürün çeşitliliği daha da artacaktır.” diye konuşmuştu.

” KARDEMİR’in şansları artıyor. Geçmişteki başarılı çalışmalarından yakinen tanıdığım, Savunma Sanayi de dev işler yapan Prof. Dr. İsmail Demir Kardemir YKB. Yine geçmişteki başarılı çalışmalarından yakinen tanıdığım Fazıl Çiftçi ise Mali İşler Genel Müdür Yardımcılığı görevinde.

Bu da gösteriyor ki, KARDEMİR’imiz bundan sonra daha da güçlü olacak. Daha da büyük olacak.

Alanlarında büyük başarılı işlere imza atan bu iki değerli ismin, KARDEMİR’e, Karabük’e ve ülke ekonomisine önemli katkıları olacağından eminim.’ Demişti.

Bu anlamda Özçelik İş Sendikasının  Kardemir’le olan ilişkisinin daha yakın olacağı belli olmuştu. Çünkü Genel Başkan’ın  geçmişten tanıdığı iki  yakın arkadaşı bugün Kardemir’de…

Ne demiştim; Prof Demir’in önceki SSB olması Karabük’te Savunma Sanayi alanında beklenti oluşturdu.

Üstüne Özçelik İş Sendikası Genel Başkanının açıklamaları  bu beklentiyi hızlandırdı.

BU ANLAM DA KARABÜK’TE SAVUNMA SANAYİ SESLERİ HER GEÇEN GÜN ARTIYOR.

Tabi  Milletvekilimiz Ali Keskinkılıç’ın  önceki MKE Genel Müdür Yardımcısı olması hatta  bir süre Genel Müdürlüğe vekalet etmesini unutmamalıyız.

BU ANLAMDA VİZYONU VE UFKU OLAN DEĞERLİ BİR İSİM ALİ KESKİNKILIÇ.

Bugün İKİNCİ BİR KARDEMİR OLARAK NİTELENEN, Karabük’ün KARDEMİR’DEN SONRAKİ EN BÜYÜK SANAYİ ATILIMI OLACAK OLAN Eskipazar Organize Sanayi Bölgesi’nin (OSB) geçmişten beri mihmandarlarından birinin Ali Keskinkılıç olduğunu Eskipazar OSB Başkanı Emin Demir’den öğrenmiştik.

Eskipazar OSB Müdürü Emin Demir; adaylık dönemindeki Keskinkılıç’ın kendisine yaptığı ziyaret de  “Hepinizin huzurunda Ali Bey’e teşekkür etmek istiyorum. ESKİPAZAR OSB’NİN KURULUŞUNDAN BUGÜNE ELİNİ HİÇ ÇEKMEDİ. BAKANLIKLARDAYKEN DE , SONRAKİ SÜREÇLERDE DE SÜREKLİ BİR ŞEKİLDE BİZE HEM MİHMANDAR OLDU HEM TIKANDIĞIMIZ YER DE ÖNÜMÜZÜ AÇAN FAALİYETLERİ OLDU. Ali Bey’e bunun için tekrar teşekkür ederim.” Demişti.

Kardemir’in yeni YK Başkanı İsmail Demir’in önceki Savunma Sanayi Başkanı olması ve ESKİPAZAR BÖLGESİNDE OSB ALANI KARABÜK’ÜN YENİ SAVUNMA SANAYİİ ÜÇGENİ OLDU /OLACAK/ OLMALI

İsmail Demir’in Kardemir YK Başkanı olmasıyla OSB’de yerleri olan YATIRIMCILARIN KAFASINDA SAVUNMA SANAYİİ YATIRIMI IŞIKLARI YANMAYA BAŞLADI.

Geçtiğimiz günlerde Kardemir’i ziyaret eden savunma sanayii şirket yetkilileri, Kardemir ile savunma sanayiinde iş birliği yapmanın formüllerini aradığı biliniyor.

En gelişmiş teknolojilerin kullanılarak, küresel rekabette öne geçecek bir KARDEMİR’in taşları döşeniyor.

KARDEMİR’de gerçekten Savunma Sanayi adına adımlar atılabilirse, katma değerli çelik ihracatının ülke ekonomisine olan katkısının dışında, savunma sanayi alanında yerli ve milli üretimle  ilimize, bölgemize ve ülkemize katkı sağlamaya devam edecek.

Tabi bunlar yapılırken KURUMSAL  SOSYAL SORUMLULUK ANLAYIŞIYLA KARABÜK ÖZELİNDE ÇÖZÜM BEKLEYEN BAŞTA YENİŞEHİR BÖLGESİ OLMAK ÜZERE, ÜRETİMDE TAM OLARAK YEŞİL DÖNÜŞÜM  ANLAMINDA TÜM ADIMLAR atılmalı.

 Hakan Peker Safranbolu Belediye Başkan Adayı

Malum  SES SANATÇISI Hakan Peker, Safranbolu’dan bağımsız olarak Belediye Başkan Adayı olacağını açıkladı.

Şimdilik SES SANATÇISI’nın bu açıklaması pek SES getirmedi.

Ama şaka falan değil ciddi, ciddi aday.

Ve önümüzdeki günlerde projeler açıklayacağından söz ediliyor.

Şimdilik dediğim gibi pek bir etki yaratmadı ama önümüzdeki günler de  önceden tahmin edilemeyen ataklar geliştirse seçim yarışına ciddi bir renk katabilir.

Karabük’te sanatsal etkinliklerin eksikliği hatta yokluğu denilebilecek bir durumda oluşu, bazı kişiler de Hakan Peker sempatisi bir yarattı.

Aslında Karabük’ten aday olsaydı da biraz konser, sanatsal etkinlik falan görseydik diyenler oluyor. Onu sosyal medyadan yazmıştım.

Sonuç olarak; Safranbolu Belediyesi seçimleri,  SES’li ve renkli geçeceğe benziyor.

 

 

 

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

İnşaatta başına düşen demirle bitkisel hayata giren işçinin ailesine 8 milyon lira tazminat

Anadolu Ajansı
Yayın: 17.05.2024 12:48
Paylaş:
A+ A-

İZMİR (AA) – MERİÇ ÜRER – İzmir'de 4 yıl önce çalıştığı rezidans inşaatında başına demir düşmesi sonucu bitkisel hayata giren işçinin ailesine yaklaşık 8 milyon lira tazminat ödenmesine karar verildi.

Bornova ilçesindeki rezidans inşaatında taşeron firmanın işçisi olarak çalışan Yunus İltaş (41), 5 Ağustos 2020'de inşaatın 15. katından başına düşen demir parçasıyla ağır yaralandı.

Hastaneye kaldırılan ve bitkisel hayata giren İltaş, hastanede yapılacak herhangi bir tıbbi müdahale kalmaması nedeniyle evine gönderildi.

Olaya ilişkin açılan ceza davası 14. Asliye Ceza Mahkemesinde devam ederken, İltaş'ın ailesi yaşadıkları mağduriyet nedeniyle işverene ve sigorta şirketine maddi ve manevi tazminat ile bakıcı giderlerinin tahsili için dava açtı.

İzmir 8. İş Mahkemesi'nde görülen davada alınan bilirkişi raporlarında, davalı işverenlerin yüzde 95, İltaş'ın da yüzde 5 kusurlu olduğu tespiti yapıldı.

Dosyayı inceleyen mahkeme, davacının maluliyet oranı ve tarafların kusur durumlarını değerlendirdi. Kararda, sosyal güvenlik kurumu tarafından yapılan ödemelerin tenzilinden sonra davacının iş görmezliğe dayalı kaybının 4 milyon 181 bin, bakıcı giderinin ise 3 milyon 303 bin olduğu tespiti yapılarak bu bedelin aileye ödenmesine hükmedildi.

Mahkeme, işçinin genç sayılacak yaşta geçirdiği kaza ile bitkisel hayata girmesi, çocuklarının kaza tarihinde 7 yaşında olması gibi durumları gerekçe göstererek 500 bin lira manevi tazminat ödenmesini kararlaştırdı.

– Eşi de kanser oldu

Yunus İltaş'ın eşi Afet İltaş, AA muhabirine, yaşadıkları süreçte davacı olduğu şirketlerden destek göremediklerini söyledi.

Aile olarak psikolojilerinin kötü durumda olduğunu, bu süreçte kendisinin de meme kanseri olduğunu, kemoterapi tedavisine başlayacağını anlatan İltaş, “Eşim bitkisel hayatta, yatıyor, kendinde değil. Beyin ağır travma almış, sürekli uyuyor. Mama yiyor, arada çevirerek fizik tedavi yaptırmaya çalışıyoruz. Hiç konuşma yok, canı gitti resmen. Çocuklar, 'babamız niye böyle oldu' diye üzülüyorlar. Firmanın hiçbir desteği olmadı bize, aramadılar, sormadılar.” dedi.

– “Firma, mağduriyeti karşılamak yerine paranın erimesini beklemekte”

Ailenin avukatı Çiçek Sırma da inşaatta iş güvenliği alınmadığı, file dahi gerilmediği gerekçe gösterilerek firmaya yüzde 95 kusur verildiğini belirtti.

Müvekkilinin kaskı ve güvenlik önlemleri üzerindeyken olayın yaşandığını, o sırada orada bulunması gerekçe gösterilerek yüzde 5 kusur verildiğini kaydeden Sırma, “Tazminatımız yasal faizi, avukatlık ücreti ve dosya masraflarıyla yaklaşık 11 milyon lirayı buluyor. Bu durum ailenin acısını hiçbir şekilde durdurmadı. Bunu icraya koyduk. Ancak firma mağduriyeti karşılamak yerine teminat mektubu koyarak tabiri caizse paranın enflasyon karşısında erimesini beklemekte. Bu nedenle müvekkillerimiz çok daha mağdur ve üzgünler.” diye konuştu.