Okan KÜÇÜK Yorumluyor 8 Ağustos 2023

Okan KÜÇÜK Yorumluyor 8 Ağustos 2023

Yayın: 08.08.2023 10:33
Paylaş:
A+ A-

Seçim döneminde birçok  partiden birçok aday adayı çıkıp Karabük, Vatan , Millet nutukları atmışlardı.

Dışarıdan gelip aday olanlar, bundan sonra Karabük’teyiz, hiçbir yere gitmeyeceğiz, demişlerdi.

Sonra adaylar belirlendi. LİSTEYE GİREMEYENLER, ADAY OLAMAYAN, ANINDA VINLADI, GİTTİ …

Dışarıdan gelip aday olup seçilemeyenler de vınladı tabi.

NE PARTİLERİNE, NE KARABÜK’E TEK BİR KÖR KURUŞ FAYDALARI OLMADIĞI GİBİ, İÇLERİNDEN BAZILARI KENDİ PARTİLERİNİN ADAYLARININ ARDINDAN, İL BAŞKANLARININ ARDINDAN ATTI TUTTU.

Bunlar işte MEMLEKET SEVDALISIYIZ, KARABÜK AŞIKIYIZ DİYENLER…

(Burada hak geçmesin örneğin İyi Parti’den  Ozan Canyurt hariç… Yoğun bir sempati topladı. Son güne kadar yoğun bir performans sergiledi. Geçen ki bayramlaşmada da  aday adayları ve adaylar içinden tek katılan isim Ozan Canyurt’du zaten.

Hala sürekli geliyor – gidiyor. Karabük’ün adeta parlayan yıldızı onu bir kenara not etti zaten Karabüklüler. Zamanı geldiğinde daha çok yazarız Canyur’tla ilgili.)

Sonradan aday olamadıklarında Karabük’ten anında yok olanlar ve Karabük’te ikamet ettikleri halde aday olamadıklarında partilerine ve Karabük’e zarar vermekten başka bir iş yapmayanlara sesleniyorum.

BİR DÜŞÜN KARABÜK’ÜN YAKASINDAN ARTIK.

BİR GEÇİN  HER SEÇİM DÖNEMİNDE ADAY ADAYI OLMAYI.

Sizi her şeyden önce partileriniz listeye koymuyor. Hadi Karabük’ü takmıyorsunuz, kendi partilerinizin Genel Başkanlarına bari saygı duyun…

ÖNÜMÜZ BELEDİYE SEÇİMLERİ YA, BAKALIM BU TİP KİŞİLİKLERDEN KİM- KİMLER YİNE ÇIKIP ADAY ADAYI OLMAK İÇİN, MANEVRALAR YAPACAKLAR.

Kim- kimler yine Karabük aşıkıyız diye zaten kimsenin inanmadığı türküleri okumaya başlayacaklar.

Valla kusura bakmasınlar. KİMSEYLE  BİR DERDİMİZ YOK AMA, BU TARZ KİŞİLİKLERİ O ZAMAN İFŞA ETMEKTEN ÇEKİNMEYİZ.

YOK ÖYLE YALANDAN KARABÜK SEVDASI.

KARABÜK O TİPTEKİLERİN ŞAHSİ KOLTUK HESABI YAPACAKLARI , SEÇİMDEN SEÇİME AŞIK OLUNACAK BİR YER DEĞİL.

KARABÜK O KADAR DA UCUZ değil.

5000 Evler Hastanesi – Kadro Durumu

Karabük Eğitim Araştırma Hastanesi (KEAH)  Ek Binası olarak yapılan 5000 Evler Hastanesi KBÜ’den   devralınmıştı. Bina MYO olacaktı kabasının belli bir kısmı bitmişti, Şu an halkın en iyi şekilde yararlanacağı ve en kullanışlı olacak şekilde (fiziki şartlara uygun olarak) hizmete girmek için gün sayıyor.

Ekim’de hizmete girmesi bekleniyor.

, 5000 Evlerdeki hastane Ekim Ayında hizmete girdiğinde, KARABÜK’ÜN DOKTOR VE SAĞLIK GÖREVLİSİ KONTENJANI / KADROSU ARTACAK MI?

Yoksa ilgili kadrolar nüfus sayısına göre mi veriliyor ?

Hastane sayısına göre ise çok güzel 5000 Evler’deki ek binaya ek kadrolar gelir, yok nüfusa göre ise  KEAH’nin kadrosundan ilgili sağlık görevlileri kaydırılır ki o zaman da Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesinden kadro kaybı olur .

Bu konuyu önceki yorum haberim de yazmıştım.

Kaldığım yerden devam edeyim.  Öğrendiğim kadarıyla bir ile verilecek kadro o ilin nüfusu baz alınarak yapılıyormuş. NÜFUS NE KADAR İSE KADRO O KADARMIŞ yani.

Böyle olduğunda Şirinevlerde’ki hastane kadrosundan oraya geçişler olacağından bu sefer orada ayrıca sorunlar ortaya çıkabilecektir.

KARABÜK NÜFUSUNA GÖRE BELİRLENEN KADROLAR TAM OLARAK DOLU MU o da önemli bir soru/n bence.

Peki buraya gelen doktorlarımız neden kalmayı değil de adeta ilk fırsatta Karabük’ten kaçarcasına başka illere gitmeyi tercih ederler o da ayrıca önemli bir soru/n.

Neyse artık. Önce 5000 Evler hastanesi bir AÇILSIN , Mevcut Milletvekillerimiz Sağlık Bakanlığından ilgili kadrolar için destek alacaklardır mutlaka..

Not: Bayır Mahalledeki prefabrik bina ne durumda ? Ne oldu, ne olacak? Onu da yarın ki yorum haber de yazayım.

Karabük’te Akademik Başarısı Sistematik Olarak Artıyor.

Karabük 20 yıldır belki daha fazladır akademik anlamda başarılarını her geçen yıl arttırıyor çok şükür. Eğitim denildiğinde Türkiye’de ön sıralar da yer alan bir iliz.

Başarılarımız da  hep  yükseliyor. 2023’te  YKS sonuçları geçmiş yıllarla kıyaslandığında bu yıl elde edilen YKS başarısının kitlesel olarak çok üst düzeyde olduğunu gördük.

 2022 YILINDA YKS’DE İLK 20 BİNDE 112 ÖĞRENCİ VARDI, 2023 YILINDA 202 ÖĞRENCİ YER ALARAK %80’LİK BİR ARTIŞ GERÇEKLEŞTİ.

LGS’de İlimiz genelinde 2 öğrencimiz tüm soruları doğru cevaplayarak Türkiye Birinciliğini elde etti.

İLK %15’LİK DİLİME GİREN ÖĞRENCİ SAYISI İSE YİNE GEÇTİĞİMİZ YIL 351 ÖĞRENCİ İKEN 2023 YILINDA 406 ÖĞRENCİ BU KATEGORİDE YER ALARAK %16’LIK BİR ARTIŞ SÖZ KONUSU OLDU.

LGS ve YKS’de başarımız artarak devam ediyor. Milli Eğitim Müdürümüz Nevzat Akbaş ve emeği geçen herkesi tebrik ediyorum.

Not: 20 YILI AŞKINDIR ÜNİVERSİTE SINAVLARINDA ÜSTÜN BAŞARI GÖSTEREN KARABÜK’ÜN EVLATLARI NEREDELER?  BUNLARIN ARTIK KARABÜK’E HİZMET ETME ZAMANI GELMEDİ Mİ?

Bunların artık önünün açılması gerekmiyor mu ?

 

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Safranbolu’nun Gözbebeği Taş Teras, Doğaseverleri Büyülüyor..!

Yayın: 17.05.2024 13:44
Paylaş:
A+ A-

Safranbolu’nun eşsiz doğal güzelliklerinden biri olan Sırçalı Kanyonu’nda bulunan Taş Teras, her geçen gün daha da popüler hale geliyor. Özellikle yaz aylarının başlamasıyla birlikte ziyaretçi sayısında ciddi bir artış yaşanan Taş Teras, yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı haline geldi. Vatandaşlar, taş teras turizm günleri yapılarak daha bilinçli ve kontrollü gezilerin gerçekleştirilmesini istiyor.

Taş Teras’ın eşsiz manzarası ve doğal yapısı, ziyaretçilerin gözlerini ve ruhlarını şenlendiriyor. Kanyonun içinde yer alan bu doğal güzellik, fotoğraf tutkunlarının da favori mekanlarından biri haline geldi. Türkiye’nin dört bir yanından gelen doğagezginleri, Taş Teras’ta unutulmaz anlar yaşamak ve doğanın tadını doyasıya çıkarmak için sıraya giriyor.

Safranbolu Taş Teras, bu eşsiz doğa harikasının daha geniş kitlelere tanıtılması ve ziyaretçilere unutulmaz bir deneyim sunulması amacıyla turizm tanıtım günlerinde yer alması bekleniyor. Etkinlikler kapsamında doğa yürüyüşleri, piknikler, konserler ve yöresel lezzetlerin tadımları gibi birçok organizasyonun düzenlenmesi yerel yetkililerden özellikle talep ediliyor.

Eğer siz de doğanın kucağında huzurlu bir mola vermek ve eşsiz manzaralar eşliğinde keyifli bir gün geçirmek istiyorsanız, Safranbolu Taş Teras‘ta soluklanabilir, heyecanlı bir doğa ziyafeti çekebilirsiniz. Bu benzersiz doğa harikasını keşfetmeye ve doğanın tüm güzelliklerini doyasıya yaşamaya hazır mısınız?

O zaman Taş Teras sizleri bekliyor! (Esra Oğuzkağan Özkan)