Okan KÜÇÜK Yorumluyor 8 Eylül 2023

Okan KÜÇÜK Yorumluyor 8 Eylül 2023

Yayın: 08.09.2023 08:30 |Güncelleme: 07.09.2023 13:56
Paylaş:
A+ A-

Dün Ak Partililerin genel olarak belediye seçimlerinde ittifak istemediklerini, Karabük merkez belediyesi dahil tüm belediyeleri alma hedefine kilitlendiklerini yorum haber de yazmıştım.

Gerekçe olarak da BAŞKAN VERGİLİ’NİN SEÇİM DÖNEMLERİNDE CUMHUR İTTİFAKI İÇİNDE OLMASINA RAĞMEN AK PARTİ ADAYLARINA  MİLLET İTTİFAKI PAYDAŞLARININ BİLE GETİRMEDİĞİ, ÇOK SERT ELEŞTİRİLER GETİRMESİNİ gösteriyorlardı.

Ak Partililer BAŞKAN VERGİLİ’NİN BU  SİSTEMATİK ELEŞTİRİLERİNDEN  SONRA AK PARTİLİLER BAŞKANA OY VERMEZLER, kendi adaylarımızla yola devam edeceğiz diyorlardı.

Peki; CHP – İyi Parti kanadında Karabük Belediye Seçimleri için ittifak olur mu ?

Şuan için  zor gibi.

ASLINDA CHP’DEN, İYİ PARTİ’YE MİLLETVEKİLLİĞİ SEÇİMLERİ İÇİN TEKLİFİN GİTTİĞİ 1. SIRA CHP, 2. SIRA İYİ PARTİ, 3. SIRA CHP OLSUN ŞEKLİNDE FERMUAR SİSTEMİ ÖNERDİKLERİ , İYİ PARTİ’NİN İSE BİZ YÜKSELİŞTEYİZ 1 . SIRA İYİ PARTİ OLUR DİYEREK TEKLİFİ REDDETTİĞİ konuşulmuştu.

Sonuç CHP 1 Milletvekilini 35 bin küsur oyla çıkardı.

İYİ PARTİ; 1 VEKİL ZATEN ÇIKARTIYORUZ 2. VEKİLİN PEŞİNDEYİZ DERKEN 2 ‘NİN 1’İNİ BİLE ALAMADI.

Ama ne oldu ?

İYİ PARTİ VE KARABÜK OZAN CANYURT GİBİ, VİZYONER, DONANIMLI, UFKU AÇIK, GENÇ VE DİNAMİK BİR İSMİ KAZANDI.

GELECEK İÇİN  UMUT VADEDEN, YILDIZI PARLAK BİR İSİM KAZANILMIŞ oldu.

 CHP – İYİ PARTİ İTTİFAK  YAPAR MI ?

Gelinen süreçte belediye seçimleri için Karabük Merkez de ittifak yapabilirler mi sorusunun cevabı şimdilik BELİRSİZ…

Çünkü ittifak olacaksa İyi Parti, CHP’nin adayına destek vermeli.

Gerçi CHP’nin adayına destek vererek yeni bir hareket başlatabilirler.

Çünkü şu an için görünen durumda İyi Parti’nin Belediye seçimlerinde çok şansı yok gibi.

CHP’nin şansı var mıdır derseniz tabanının kabul edeceği bir adayla İyi Parti desteğini de arkalarına alırlarsa neden olmasın ?

Tabi öncelikli olan NİTELİKLİ ADAY SEÇİMİ.

Önceki seçimler de Aday adayı olup aday bile olamayan

PARTİLERİNİN MİLLETVEKİLİ ADAYLARININ ARKASINDAN SEÇİM PROGRAMLARINA KATILMAYAN

ADAYSAM VARIM , ADAY DEĞİLSEM BANA NE zihniyetine sahip olanları

TAMAMEN DEFTERDEN SİLMELERİ LAZIM önce.

Tekrar tekrar  sadece seçim dönemlerinde gündeme gelip, seçimler sonrası parti binasının kapısını bile açmayan, çayını bile içmeyen isimleri silmeleri lazım…

CHP’li tabanın  karşısına o zihniyetteki birilerin aday diye koyarlarsa İYİ PARTİ DEĞİL 50 PARTİ DE BİR ARAYA GELSE OLMAZ YANİ.

Karabük değişiyor, CHP’de değişmeli…

Önceki seçimler DE CHP’Lİ BAZI SEÇMENLERİN HEP AK PARTİ – MHP ARASINDA GEÇECEĞİ AÇIK OLAN SEÇİMLER DE MHP’YE OY VERDİKLERİ biliniyor.

Kendi adaylarının kazanamayacağını düşündükleri için  BAZI CHP’LİLERİN AK PARTİ OLMASINDA KİM OLURSA OLSUN MANTIĞIYLA MHP’YE OY VERDİKLERİNİ  hemen herkes kabul eder herhalde.

İşte bu seçim de CHP İDDİALI OLMAK İSTİYORSA ÖNCE SAĞLAM- DONANIMLI VE TABANININ KABUL EDECEĞİ BİR ADAY, ARDINDAN İYİ PARTİ DESTEĞİYLE PEKALA SEÇİMLER DE  BAŞARILI OLABİLİR…

KARDEMİR VE ÖZÇELİK İŞ SENDİKASI – MİLLETVEKİLLERİ

Kardemir YKB Prof.Dr. İsmail Demir, Kardemir Mali İşler Genel Müdür Yardımcısı Fazıl Çiftçi, Özçelik İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci…

Bu tabloya Ak Parti Karabük Milletvekilleri Cem Şahin ile Ali Keskinkılıç’ı ekleyip üstüne Eskipazar OSB’yi de koyarsak Kardemir’in – Karabük’ün – Özçelik İş Sendikasının geleceğinin bugünden çok daha iyi olacağını öngörebiliriz.

Geçen bir yorum haber de yazmıştım.

Genel Başkan Değirmenci’nin eli şimdi çok daha güçlü.

Çünkü Hem İsmail Demir ile hem Fazıl Çiftçi ile geriden gelen dostlukları var.

Bu dostlukların GENEL BAŞKANIN ELİNİ DAHA DA GÜÇLENDİRDİĞİ AŞİKAR.

Böylece; Özçelik İş Sendikasının Kardemir’le daha güçlü, daha yan yana çalışmasının ve bu yakın çalışmadan da Kardemir’de ‘Emeğin Aslanları’ olarak kabul edilen işçilerin , sendika üyelerinin  daha fazla hak ve refaha kavuşmasının önü de daha da açılmış oldu.

Hem Kardemir yönetimi hem sendika hem de Ak Parti Milletvekillerinin uyum içinde olduğu da bilinen bir gerçek.

Karabük’te KARDEMİR YKB Prof. Demir’den sonra Savunma Sanayi sesleri zaten her geçen gün yükseliyor.

Bu nokta da  KARDEMİR YKB’nin önceki Savunma Sanayi Başkanı olması, Ak Parti Milletvekili Ali Keskinkılıç’ın MKE’nin önceki Genel Müdür Y. olmasının Eskipazar OSB’yi  Karabük’ün yeni savunma sanayi üçgeni haline getirmesi beklentisini arttırıyor.

OSB’de yerleri olan yatırımcıların kafasında savunma sanayii yatırımı ışıkları yanmaya başladı zaten.

Hatta geçtiğimiz haftalar da Kardemir’de SAVUNMA SANAYİ ŞİRKET YETKİLİLERİ BİR TOPLANTI YAPTI VE SAVUNMA SANAYİ DE KARDEMİR’LE İŞBİRLİĞİ YAPMANIN FORMÜLLERİ MASAYA YATIRILDI.

Yatırımcının getirilmesi noktasında CEM ŞAHİN’İN GÜCÜNÜ – AĞRILIĞINI GÖSTERECEĞİNDEN eminiz.

Ali Keskinkılıç zaten ESKİPAZAR OSB’nin en başından beri hamilerinden biriydi. Eskipazar OSB Müdürü Emin Demir, Keskinkılıç’ın  Eskipazar OSB’NİN KURULUŞUNDAN BERİ SÜREKLİ BİR ŞEKİLDE MİHMANDARI OLDUĞUNU , TIKANDIKLARI YER DE ÖNLERİNİN AÇAN HİZMETLERİ OLDUĞUNU zaten ifade etmişti.

Kardemir’de Prof. Demir, Fazıl Çiftçi ile KARDEMİR’in savunma sanayi anlamındaki  zaten var olan ufuklarını harekete geçirmeleri ve Eskipazar OSB noktasında da  ön açıcı bir noktada olacakları bekleniyor…

Milletvekilleri de özellikle ikinci bir KARDEMİR olarak nitelendirilen Eskipazar OSB’ye savunma sanayiye de dönük yatırımların getirilmesi noktasında gösterecekleri çabalar ile   yıllardır BÜYÜK BİR KÖY diye kimilerince eleştirilen Karabük’ün büyümesini ve güçlenmesini sağlayabilirler.

ÖZÇELİK İŞ SENDİKASI GENEL BAŞKANI DA GERİDEN GELEN DOSTLUKLARIYLA  DAHA GÜÇLENEN ELİNİ KARDEMİR’DE  İŞÇİNİN HAKKINI- HUKUKUNU- REFAHINI ARTTIRMAK ÜZERE KULLANACAK ZATEN.

O zaman hem işçisiyle, hem kentiyle büyüyen, hem savunma sanayi alanıyla farklı ufuklara yelken açan hem de Eskipazar OSB’siyle  binlerin- on binlerin çalışacağı yeni  istihdam alanlarıyla hep büyüyen kimilerinin tabiriyle yıllardır BÜYÜK BİR KÖY olmaktan kurtulup, KENT OLAN , ŞEHİR OLAN ,Büyük Karabük için  ağır aksak değil hızlı adımlarla ilerlemenin tam vaktidir değil mi ?

Karabüklülerin beklentisi de bu yönde zaten.

 

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

KBÜ Dünyanın En İyi Genç Üniversiteleri Arasında

Yayın: 17.05.2024 10:35
Paylaş:
A+ A-

Times Higher Education (THE) tarafından 2024 yılı “Genç Üniversite Sıralaması” açıklandı. Karabük Üniversitesi, Genç Üniversite Sıralaması 2024’e göre 501-600 bandında yer alarak büyük bir başarı elde etti.

Dünyanın saygın derecelendirme kuruluşlarından olan Times Higher Education (THE), “Genç Üniversite Sıralaması” açıkladı. Üniversitelerin öğretim, araştırma, bilgi aktarımı ve uluslararası görünüm açısından değerlendirildiği Times Higher Education “Genç Üniversite Sıralaması” 2024 yılında 79 bölgeden üniversiteler yer aldı.

Yapılan değerlendirmelere göre Karabük Üniversitesi, Genç Üniversite Sıralaması 2024’e göre 501-600 bandında yer aldı.

Türkiye’den 58 üniversitenin yer aldığı sıralamada Karabük Üniversitesi, Türkiye’deki üniversiteler arasında 34’üncü sırada yer alırken devlet üniversiteleri arasında 18’inci sırada yer aldı. Buna göre Karabük Üniversitesi “uluslararası görünürlük” kategorisinde Türkiye’deki üniversiteler arasında 9’uncu sırada yer alırken devlet üniversiteleri arasında 1’inci oldu. “Araştırma kalitesi”nde ise Türkiye’deki üniversiteler arasında 12’inci  sırada yer alırken devlet üniversiteleri arasında 3’üncü sırada yer aldı.

KBÜ’nün elde ettiği başarıyı değerlendiren Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, “ ‘Türkiye Yüzyılı’ vizyonu çerçevesinde, bizleri güçlü Türkiye hedefine ulaştıracak olan değerli öğrencilerimizi yenilikçi, bilime önem veren, kendini geliştirmeyi amaç edinmiş, problem çözme becerisine sahip, ülkemize faydalı, milli ve manevi değerlere bağlı insanlar olarak yetiştirebilmek için var gücümüzle çalışıyoruz, çalışacağız” dedi.