09 Ekim, 2023 09:53 tarihinde yayınlandı /Güncelleme: 05.10.2024 08:05
A+A-
Bu Yazıyı Paylaş
veya linki kopyala
Okan KÜÇÜK Yorumluyor 9 Ekim 2023
Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, Rektörlük görevine başladığından beri aktif bir şekilde çalışmalarına devam ediyor.
Karabük Üniversitesi’ne hız ve hareket getireceği açık bir şekilde görülüyor.
Zaten REKTÖR YARDIMCILARINDAN 2 TANESİNİN KARABÜKLÜ OLMASI,
2 REKTÖR DANIŞMANININ DA KARABÜKLÜ OLMASI açısından bakıldığında,
KBÜ İLE KARABÜK ARASINDA CİDDİ BİR KÖPRÜ OLUŞTUĞU,
ŞEHİRLE İÇİÇE BİR ÜNİVERSİTEMİZ OLACAĞI DA GÖRÜLÜYOR.
Daha önce yorum haberlerim de yazdım.
Ama laf kavgalarından , yapay gündem oluşturma gayretlerinden çok çok önemli olduğu için yine yazıyorum.
KARABÜK DEPREM FAYI üzerinde yaşadığımızı ,
Bu deprem fayının bir deprem üretmesi durumunda 7 BÜYÜKLÜĞÜNDE olabileceğini yeni öğrendik.
Araştırılması ve incelenmesi şart.
Örneğin KARDEMİR nehir kenarına kurulu.
Allah göstermesin bir deprem de nasıl etkilenebilir ?
Onarılmaz maddi- manevi zararlarla karşılaşabilir mi ?
Örneğin fırınlar duruşa geçse Karabük’ün deprem sonrası o acılarıyla uğraşma durumu büyük bir acı olarak orta da olabilirken bir de ekonomik yıkım yaşamasın.
KARDEMİR’İN GÜÇLENDİRME VE ARAŞTIRMA ÇALIŞMASINDA OLMASI LAZIM…
Bu konu da gösterilen adres MTA veya KBÜ olmuştu.
MTA’nın harekete geçirilmesi noktasında MKE GENEL MÜDÜR Y. GÖREVİNDE BULUNAN MİLLETVEKİLİMİZ ALİ KESKİNKILIÇ’ın harekete geçmesi lazım.
Siyaset devreye girmezse bazı işler yürümez çünkü.
KARABÜK DEPREM FAYının araştırılması- incelenmesi için MTA’yı harekete geçirmesi görevi konusunda Ali Keskinkılıç’a bir çağrı yapmıştım.
BAKALIM YANKI BULACAK MI ?
KBÜ açısından bakıldığında ise, KBÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık’ın Karabük’ün konularına karşı çok duyarlı olduğunu başlıkta yazmıştım.
Bakın Fatih Hoca; bu nokta da anında bir çalışma başlatmış, maşallah.
ZEMİN ETÜDÜ VE BİNA DEPREM DAYANIKLILIK ANALİZİ KONUSUNDA sürecin acilen düğmesine basmış.
AKREDİTASYON SÜRECİNİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ KAPSAMINDA BAŞLATIP, VAROLAN MAKİNELERİ DE KARABÜKÜN HİZMETİNE SUNMAK ÜZERE DÜĞMEYE BASMIŞ, İNŞALLAH.
KBÜ olarak , Karabük olarak yeni Rektörümüzün ciddi bir şans olduğu işte böyle önemli konular da bir bir ortaya çıkıyor.
Sayın Rektörümüze samimiyetle teşekkür ediyorum.
Allah razı olsun.
İnşallah çok güzel- çok büyük ve Karabük yararına bir çok işte Üniversitemizi ve Rektörümüzü daha çok göreceğiz…
*
Raylı Ulaşım Teknolojileri Enstitüsü – KBÜRaylı Ulaşım Teknolojileri Enstitüsü (RUTE) 2019’DA Gebze’de kuruldu.İlk Etap da 100 Uzman ve 500 ARGE çalışanıyla faaliyetlerine başladı.Türkiye’de ray üreten tek firma KARDEMİR 2007’de ilk tek olarak da sadece Karabük Üniversitesi’nde açılan Raylı Sistemler Mühendisliği de KBÜ’de…ASLINDA BU ENSTİTÜYÜ KARABÜK HAK EDİYORDU .Ama olmadı.KBÜ REKTÖRÜ PROF. DR. FATİH KIRIŞIK’IN KARABÜK’ÜN KONULARINA HASSASİYET GÖSTERDİĞİNİ BOŞ YERE YAZMIYORUM.YAĞCILIK OLSUN DİYE YAZMIYORUM.HAK ettiği için yazıyorum.Bakın, RUTE’nin ikinci ayağının Karabük’te kurulması adına birilerinin bir adım atması gerekiyor, gerekiyordu.Yıllardır böyle bir adım da atılmamıştı. İşte SADECE KARABÜK YARARINA yaptığım yorum haberler de bunu geçmişte de gündeme getirmiştim,Kimseden ses gelmemişti.Geçen hafta yeniden gündeme getirdim Ve KBÜ Rektörü Fatih Hoca sağolsun, Karabük’ün konularına duyarlı diye boşuna demiyorum,Hemen devreye girdi ve BAŞLANGIÇ ADINA BİRİNCİ AŞAMA DA BİR ADIM attı.Tamam, hemen bugünden yarına olmayacak.Çok aşamalı bir süreç olacak.AmaBaşlamak çok önemliydi ve başlangıç için KBÜ Rektörü düğmeye bastı.Allah razı olsun tekrar.Karabük’ün daha ileriye gitmesi için,Karabük’le, Karabük’ün konularıyla iç içe olacağını gördüğümüz Rektörümüzle birlikteKarabük’te siyasilerin de, idarenin de eli daha güçlendi aslında.KBÜ bundan sonra Karabük’ün konularıyla ilgili çok daha duyarlı olacağını gösterdi- gösteriyor.Denkleme bir de KBÜ EKLENMİŞ OLDU BÖYLECE.Karabük’te bilimin girdiği her alan da , aydınlanma ve yükselme yaşanacağına inanıyorum.Karabük’ün daha aydınlık günlere gitmesi için ,Karabük’te her işe, her alana BİLİM katılması için KBÜ Rektörümüz gayret gösteriyor.Karabüklü Rektör Yardımcılarımız ve Karabüklü Danışmanlarla birlikteKarabük Üniversitemiz bundan sonra Rektörümüzün de hassasiyetiyle birlikteKarabük’ün önemli konularında bilimin ışığı olarak yer alacaklar inşallah.
Okan KÜÇÜK’ün Tüm Yorum Haberleri İçin Burayı Tıklayınız:
https://bolgeninsesigazetesi.com/author/okank