Samsun’da düzenlenen 2025 Avrupa Salon Okçuluk Şampiyonası’nda ulusallar, erkek ve bayanlarda 2 gümüş ve 1 bronz madalya kazandı.
İlkadım Okçuluk Tesisleri’nde düzenlenen şampiyonanın final gününde yetişkinlerde klasik, makaralı yay ve yayın yay branşlarında grup final atışları yapıldı. Olimpiyat şampiyonu Mete Gazoz’un da yer aldığı Klasik Yay Erkek Ulusal Ekibi, gümüş madalya kazandı. Mete Gazoz, Berkim Tümer ve Abdullah Yıldırmış’tan oluşan ekip, İtalya’ya beraberlik atışlarında 29-27 mağlup olarak 2. oldu. Matteo Borsani, Massimiliano Mandia ve Alessandro Poali’den oluşan İtalya Ulusal Ekibi altın; Andrei Belici, Dan Olaru ve Segiu Sorici’den oluşan Moldova Ulusal Ekibi da 3. olarak bronz madalya kazandı.
Makaralı yay kategorisinde Bayan Ulusal Grup 2. olarak gümüş madalyanın sahibi oldu. Hazal Burun, Rabia Emine Oğuz ve Bera Ayşe Süzer’den oluşan Bayan Ulusal Kadro ikinci olurken, Giulia Di Nardo, Elisa Roner ve Marcella Tonioli’den oluşan İtalya Ulusal Kadrosu altın, Maria Anna Alfredsdotir, Dis Freyja Benediksdottir ve Eowyn Mamalias’tan oluşan İzlanda Ulusal Kadrosu da bronz madalyaya uzandı.
Zeynep Köse, Fatma Maraşlı ve Gizem Özkan’dan oluşan Bayan Ulusal Ekibi ise 3. olarak bronz madalya kazanırken, Lucillia Boari, Roberta Di Frencesco ve Chiara Rebagliati’den oluşan İtalya Ulusal Kadrosu altın, Denisa Barankova, Elena Bendikova ve Kristina Druskova’dan oluşan Slovakya Ulusal Grubu da bronz madalyanın sahibi oldu.
Yalın yay atışlarında ise Okçuluk Ulusal Grubu, grup bazında madalya kazanamazken turnuvayı kadro bazında büyükler kategorisinde 2 gümüş ve 1 bronz madalya ile tamamladı. Turnuva, kişisel final atışlarıyla devam ediyor.