Karabük’te, yeni tip koronavirüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında resmi anaokulu, ana sınıfları ve uygulama sınıflarında eğitim ve öğretimin uzaktan yapılmasına karar verildi.
Valilikten yapılan yazılı açıklamada, İl Hıfzıssıhha Meclisinin yüz yüze eğitim yapılan okul öncesi resmi eğitim kurumlarında (özel okullar hariç) eğitim-öğretim faaliyetlerinin 4 Ocak 2021’e kadar uzaktan eğitim yoluyla sürdürülmesine, ilgili kurumlarımızca konu hakkında hassasiyetin gösterilerek uygulamanın belirtilen çerçevede eksiksiz bir şekilde yerine getirilmesinin sağlanmasına, alınan bu kararlara uymayanlara idari para cezası ve konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin adli işlemlerin uygulanmasına karar verildi” denildi.
Yapılan açıklamada ayrıca Karabük’te otel ile konaklama tesislerinde bulunan restoran ve lokantalarda sadece konaklama yapanlara yemek verileceği de ifade edilerek, “, “Otel ve konaklama tesislerindeki lokanta veya restoranların sadece konaklama yapan müşterilerine yönelik yemek hizmeti verebilmelerine, otel ve konaklama tesislerindeki lokanta veya restoranların dışarıya paket servisi yoluyla satış yapmalarına müsaade edilmemesine, bu yerlere yönelik denetim faaliyetlerinin yoğunlaştırılmasına ve etkinliğinin artırılmasına İl Hıfzıssıhha Meclisi tarafından karar verildi. Konaklama yapan müşterilerin bildirildiği kolluk birimlerince yapılacak denetimlerde, otel ve konaklama tesislerindeki lokanta veya restoranlarda bulunan müşterilerin konaklama için bildirimde bulunulan kişiler arasında olup olmadığının muhakkak kontrol edilmesine, Kimlik Bildirme Kanunu çerçevesinde yapılan bildirimlerle otel ve konaklama tesislerinin kendi kayıtları arasında tutarsızlık olup olmadığının denetlenmesine, otel ve konaklama tesislerinde bulunan restoran, lokanta ve diğer otel salonlarında saat 22.00’den sonra müzik yayınına (canlı müzik, kayıt dinletilmesi vb. her türlü yayın dahil) hiçbir şartta izin verilmemesine, alınan bu kararlara uymayanlara idari para cezası ve konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin adli işlemlerin uygulanmasına İl Hıfzıssıhha Meclisi tarafından karar verildi.” ifadesine yer verildi.


Okul Öncesi Eğitimler Uzaktan Verilecek
LGS’de geç kalan öğrencilerin yardımına polis yetişti
Samsun İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Liselere Geçiş Sınavı (LGS) kapsamında il genelinde alınan güvenlik ve trafik tedbirlerinin yanı sıra öğrencilerin sınav merkezlerine zamanında ve sorunsuz ulaşabilmeleri için yoğun mesai harcadı.
Sınav sabahı okulunu karıştıran öğrenciler polis ekipleri tarafından doğru sınav merkezlerine yönlendirilirken, kimliğini kaybeden öğrenciler ise gerekli işlemleri yapabilmeleri için ilgili nüfus müdürlüklerine götürüldü. İşlemlerinin tamamlanmasının ardından öğrenciler sınava girecekleri okullara güvenli şekilde ulaştırıldı.
Öte yandan sınava geç kalma riski yaşayan öğrenciler de devriye ve trafik ekiplerinin hızlı müdahalesiyle sınav merkezlerine yetiştirildi.
Samsun genelinde gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında toplam 14 öğrenciye ulaşım ve yönlendirme desteği sağlandı. Böylece öğrencilerin sınavlarına zamanında girmeleri temin edildi.
Samsun İl Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, öğrencilerin sınav heyecanını güvenli ve huzurlu bir ortamda yaşayabilmeleri amacıyla gerekli tüm güvenlik ve trafik tedbirlerinin kararlılıkla sürdürüldüğü belirtildi.


