OMÜ, otomotiv yan sanayi bölümüne teknik eleman yetiştirecek

OMÜ, otomotiv yan sanayi bölümüne teknik eleman yetiştirecek

Anadolu Ajansı
Yayın: 12.08.2023 03:24
Paylaş:
A+ A-

SAMSUN (AA) – Ondokuz Mayıs Üniversitesinin (OMÜ), üniversite-sanayi işbirliği doğrultusunda Samsun'da otomotiv yan sanayi bölümünün gereksinim duyduğu niteliklere sahip teknik eleman yetiştireceği bildirildi.

OMÜ Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, Samsun'da faaliyet gösteren otomotiv yan sanayi dalının temsilcileriyle toplantı yaptı.

Üniversitenin, otomotiv kesiminde pratik ve marifet yetkinliği üst seviyedeki insan kaynağının sağlanması ve istihdam öncelikli siyasetlerin geliştirilmesi ismine faaliyetlerini sürdürdüğünü belirten Ünal, “Üniversitemizin kendi imkanlarını da elimizden geldiği kadar kullanacağız. Kesimin beklentisini karşılayacak nitelikte eleman yetiştirilmesi bizim için kıymetli bir nokta. Dalı rahatlatmak için nitelikli istihdamın önünü açmak gerekiyor. Kesimin talep ve muhtaçlıklarını karşılamak için oluşturulacak olan bu sertifika programını bir arada oluşturmayı dilek ediyoruz.” dedi.

Prof. Dr. Ünal, mevcudun güzelleştirilmesi için Ulusal Eğitim Bakanlığı ile koordineli teknik elemanları yetiştireceklerini lisana getirerek, “Yeşilyurt Demir Çelik Meslek Yüksekokulumuz kâfi teknik imkanlara sahip. Üniversitemizin kendi imkanlarını da elimizden geldiği kadar kullanacağız. Süreci el birliğiyle verimli bir biçimde yürüteceğimize inanıyorum.” sözünü kullandı.​​​​​​​

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Safranbolu’da Çıkan Yangında Ev Kullanılamaz Hale Geldi

Yayın: 02.06.2024 14:18
Paylaş:
A+ A-

Karabük’ün Safranbolu ilçesinde çıkan yangında tek katlı ev kullanılamaz hale geldi.

Dereköy Hanlar Mahallesi’nde Ayşe Danişment’e ait tek katlı evde henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

İhbar üzerine yangın yerine itfaiye ve jandarma ekipleri sevk edildi.

Ekiplerce söndürülen yangında ev kullanılamaz hale geldi.