Reklam
Reklam
İhlas Haber Ajansı Avatarı
İhlas Haber Ajansı tarafından
03 Şubat, 2025 15:34 tarihinde yayınlandı
0

Önce bıçakladı, sonra balkondan attı: Mahkemede “pişmanım” dedi

Kastamonu’da, uyuşturucu satmasını istediği mesken arkadaşıyla çıkan tartışma sonrası onu bıçakla yaralayıp 3’üncü kattaki balkondan aşağı attığı teziyle tutuklanan sanığın yargılanmasına devam edildi. Mahkemede pişman olduğunu söyleyen sanık, olayın tehditler yüzünden yaşandığını öne sürdü.

Olay, 29 Mayıs 2023’te İnönü Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye nazaran, İran asıllı 44 yaşındaki B.D. ile Afganistan asıllı 34 yaşındaki M.N.K. ortasında uyuşturucu husus taşıma teziyle tartışma çıktı. Kısa müddette arbedeye dönüşen olayda B.D., eline aldığı bıçakla mesken arkadaşını yaraladı. Yaralı halde balkona kaçmaya çalışan M.N.K., kuşkulu B.D. ile arbede ettiği sırada 3’üncü kattan aşağı düştü. Etraftakilerin ihbarı üzerine olay yerine polis ve sıhhat takımları sevk edildi. Ağır yaralanan M.N.K., Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Olayın akabinde polis grupları tarafından gözaltına alınan B.D., çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Sanık: “Çok pişmanım, bu türlü olmasını istemiyordum”

Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada tutuklu sanık B.D., savunmasında olayın uyuşturucu yüzünden çıktığını belirtti. Sanık B.D., “Ben kimseyi balkondan aşağıya itmedim, dokunmadım. Şahidin tabirlerini kabul etmiyorum. Çok pişmanım, bu türlü olmasını istemiyordum. 3 çocuğum var, çocuklarım yurtta kalıyor. Tahliyemi talep ediyorum. Kahvaltı yaparken bana bir poşet uzattı, içinde uyuşturucu vardı. Poşeti bir yere götürmemi istedi lakin ben kabul etmedim. Olay bu yüzden yaşandı. Bana bıçağı N.K. çekti. Cezaevine girmemin sebebi o. Telefonlar incelensin istiyorum, zira beni ve ailemi tehdit etti” tabirlerini kullandı.

Duruşmada tutuksuz yargılanan M.N.K. ise, “Beni ne halde balkondan aşağı attığını anlatsın. Çocukları var diye palavra söylemesin. Balkonda hengame sırasında benim üzerimde hiçbir şey yoktu. Olayın tek sebebi, B.D.’nin 6 yıl evvel uyuşturucu nedeniyle cezaevine girmesi ve bu olaydan beni sorumlu tutmasıdır” diye konuştu.

Tanık: “Bir elinde sandalye, başkasının bıçak vardı”

Olayın şahidi N.Ş. ise, “Komşularım olan bu bireyler ortasında hengame çıktı. Birinin elinde sandalye, başkasının bıçak vardı. Elinde bıçak olan N.K., cam pervazına tırmandı, sandalye olan B.D. ise onu aşağı itti. 112’yi ben aradım. Sanırım 3’üncü kattan aşağı düştü. Bıçaklı kişi kaçmaya çalıştı lakin başaramadı. Hengameyi görünce çok korktum” dedi.

Mahkeme heyeti, olayda yaralanan N.K. için Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden sıhhat raporu alınmasını talep etti. Evraktaki eksikliklerin giderilmesi için duruşma ileri bir tarihe ertelenirken, sanık B.D.’nin tutukluluk halinin devamına karar verildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
İhlas Haber Ajansı Avatarı
İhlas Haber Ajansı tarafından
03 Haziran, 2026 18:06 tarihinde yayınlandı
0 0

Başkan Genç: “Marjinal bir grup Trabzon turizmini, Trabzon’a gelen turistleri yargılamak istiyor”

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Uzungöl’ün Arap turistlere satıldığı iddialarına ilişkin, “Üzülüyoruz ama onlara gülüp geçeceğiz. Çok dikkate almayacağız. Onların marjinal bir grup olduğunu, arkalarında da ideolojik bir saplantı olduğunu biliyoruz” dedi.

Dünyaca ünlü turizm merkezi Uzungöl’de havaların ısınmasıyla birlikte turizm hareketliliği başladı. Trabzon Valisi Tahir Şahin ve Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç beraberindekilerle birlikte Uzungöl’de basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısından konuşan Başkan Genç, Uzungöl’ün dünyanın nadide doğal güzelliği olan bölgelerinden bir tanesi olduğunu dikkat çekerek, “Trabzon’unumuzun son yıllarda gelişen trendi turizm. Dolayısıyla bütün destinasyonlarımızda olduğu gibi Uzungöl’ümüzde gelecek misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlamak ve uğurlamak adına en güvenli turizm alanlarından bir tanesiyiz. Bunun için mutluyuz. Turist güvenli yeri ziyaret etmek ister. Yeni sezonumuz hayırlı olsun” diye konuştu.

Vali Şahin: “Turist sayısından geçmiş yıllara göre artış var”

Trabzon Valisi Tahir Şahin ise, turizm sayısında artış yaşandığını belirterek, “Geçen yılın ilk 5 ayına göre 2026 yılının ilk 5 ayında yerli ve yabancı toplam turistte yüzde 27 oranında geçmiş yıllara göre bir artış var. Şehrimizin her alanda gelişmesi için kurumlar koordineli bir şekilde çalışmaya devam edecek” şeklinde konuştu.

“Dikkate ve kale almıyoruz”

Son günlerde sosyal medya hesaplarındaki Uzungöl’ün Arap turistlere satıldığına iddialarına dair soru üzerine Başkan Genç, “Biz bunların çok gündeme gelmesini arzu etmiyoruz. Dikkate ve kale almıyoruz. Marjinal bir grup Trabzon turizmini, Trabzon’a gelen turistleri yargılamak istiyor. Üzüntü duyuyoruz. Git gide artan bir trendimiz var. Geçen yıl Trabzon’a 1 milyon 447 bin turist geldi. Ama Uzungöl’e 2,5-3 milyon yerli turistle gelen ziyaretçimiz var. Bunu araç sayısı ile beraber ölçümleyebiliyoruz. Buraya gelen turistin ister İngiliz olsun, ister Suudi Arabistan’dan gelen ister Kafkasya’dan gelsin. Burası dünyanın bütün ülkeleri tarafından cazip bir şehir. Geçen sene 188 ülke vatandaşının girdiği bir şehirden bahsediyoruz. Üzülüyoruz ama onlara gülüp geçeceğiz. Çok dikkate almayacağız. Onların marjinal bir grup olduğunu, arkalarında da ideolojik bir saplantı olduğunu biliyoruz. Bunun tespitlerini yaptık. Devletimiz bu konuda bize yardımcı oluyor. Onlarla beraber buraya gelen turistlerin dini ve milliyeti ile beraber Trabzon’u ve Trabzon insanını yargılamaya kalkıyorlar. Artık onlara cevap bile vermeyeceğiz. Buraya gelen herkes yapılan bu yorumların farkında. Onlar esasında sadece bir şehri karalamakla değil ülkeye ihanet eden bir gruptur. Gelen turistimiz nereden gelirse gelsin, kim olursa olsun başımız gözümüz üstüne. En iyi şekilde ağırlamak ve uğurlamakla uğraşıyoruz. Savaşa rağmen trendimiz artıyor. Mutluyuz” ifadelerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin