Reklam
Reklam
İhlas Haber Ajansı Avatarı
İhlas Haber Ajansı tarafından
03 Şubat, 2025 15:34 tarihinde yayınlandı
0

Önce bıçakladı, sonra balkondan attı: Mahkemede “pişmanım” dedi

Kastamonu’da, uyuşturucu satmasını istediği mesken arkadaşıyla çıkan tartışma sonrası onu bıçakla yaralayıp 3’üncü kattaki balkondan aşağı attığı teziyle tutuklanan sanığın yargılanmasına devam edildi. Mahkemede pişman olduğunu söyleyen sanık, olayın tehditler yüzünden yaşandığını öne sürdü.

Olay, 29 Mayıs 2023’te İnönü Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye nazaran, İran asıllı 44 yaşındaki B.D. ile Afganistan asıllı 34 yaşındaki M.N.K. ortasında uyuşturucu husus taşıma teziyle tartışma çıktı. Kısa müddette arbedeye dönüşen olayda B.D., eline aldığı bıçakla mesken arkadaşını yaraladı. Yaralı halde balkona kaçmaya çalışan M.N.K., kuşkulu B.D. ile arbede ettiği sırada 3’üncü kattan aşağı düştü. Etraftakilerin ihbarı üzerine olay yerine polis ve sıhhat takımları sevk edildi. Ağır yaralanan M.N.K., Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Olayın akabinde polis grupları tarafından gözaltına alınan B.D., çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Sanık: “Çok pişmanım, bu türlü olmasını istemiyordum”

Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada tutuklu sanık B.D., savunmasında olayın uyuşturucu yüzünden çıktığını belirtti. Sanık B.D., “Ben kimseyi balkondan aşağıya itmedim, dokunmadım. Şahidin tabirlerini kabul etmiyorum. Çok pişmanım, bu türlü olmasını istemiyordum. 3 çocuğum var, çocuklarım yurtta kalıyor. Tahliyemi talep ediyorum. Kahvaltı yaparken bana bir poşet uzattı, içinde uyuşturucu vardı. Poşeti bir yere götürmemi istedi lakin ben kabul etmedim. Olay bu yüzden yaşandı. Bana bıçağı N.K. çekti. Cezaevine girmemin sebebi o. Telefonlar incelensin istiyorum, zira beni ve ailemi tehdit etti” tabirlerini kullandı.

Duruşmada tutuksuz yargılanan M.N.K. ise, “Beni ne halde balkondan aşağı attığını anlatsın. Çocukları var diye palavra söylemesin. Balkonda hengame sırasında benim üzerimde hiçbir şey yoktu. Olayın tek sebebi, B.D.’nin 6 yıl evvel uyuşturucu nedeniyle cezaevine girmesi ve bu olaydan beni sorumlu tutmasıdır” diye konuştu.

Tanık: “Bir elinde sandalye, başkasının bıçak vardı”

Olayın şahidi N.Ş. ise, “Komşularım olan bu bireyler ortasında hengame çıktı. Birinin elinde sandalye, başkasının bıçak vardı. Elinde bıçak olan N.K., cam pervazına tırmandı, sandalye olan B.D. ise onu aşağı itti. 112’yi ben aradım. Sanırım 3’üncü kattan aşağı düştü. Bıçaklı kişi kaçmaya çalıştı lakin başaramadı. Hengameyi görünce çok korktum” dedi.

Mahkeme heyeti, olayda yaralanan N.K. için Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden sıhhat raporu alınmasını talep etti. Evraktaki eksikliklerin giderilmesi için duruşma ileri bir tarihe ertelenirken, sanık B.D.’nin tutukluluk halinin devamına karar verildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
İhlas Haber Ajansı Avatarı
İhlas Haber Ajansı tarafından
04 Haziran, 2026 01:21 tarihinde yayınlandı
0 0

Samsun’da silahlı saldırı düzenlenen iş yerinde kimyasal sızıntı

SAMSUN (İHA) – Samsun’da bir geri dönüşüm firmasına silahlı saldırı düzenlendi. Saldırı sonrası iş yerinde kimyasal sızıntı meydana gelirken, kimyasal sızıntıdan hafif şekilde etkilenen 6 polis, kaldırıldıkları hastanede yapılan müdahalenin ardından taburcu edildi.

Tekkeköy ilçesi 19 Mayıs Sanayi Sitesi’nde bulunan bir geri dönüşüm tesisinde meydana gelen olayda, U.G.’nin, komşu iş yerinde faaliyet gösteren O.K.’ya ait geri dönüşüm tesisine silahla ateş ettiği iddia edildi. Açılan ateş sonucu iş yerinde bulunan solvent ve tiner dolu 1 tonluk 4 depo zarar görürken depoların delinmesi nedeniyle kimyasal maddelerin iş yeri içerisine sızması sonucu olay yerine çok sayıda ekip sevk edildi. 19 Mayıs Sanayi Sitesi’ne bağlanan tüm yollarda polis ekipleri önlem alarak, sanayiye giriş çıkışları kapattı.

İhbar üzerine bölgeye gelen polis ekipleri çevrede geniş güvenlik önlemi aldı. Olayda kullanıldığı değerlendirilen tüfek ele geçirilirken, olayın ardından araçla bölgeden ayrılan U.G. ise Canik ilçesinde polis ekiplerince yakalandı. Öte yandan olayın mülk sahibi ile kiracı arasında yaşanan anlaşmazlık sonucu meydana geldiği öne sürüldü.

Kimyasal sızıntının kontrol altına alınması amacıyla olay yerine sevk edilen Samsun Büyükşehir Belediyesi itfaiyesi, AFAD, ve sağlık ekiplerinin çalışmaları sürerken, kimyasal sızıntıdan hafif şekilde etkilenen 6 polis, kaldırıldıkları hastanede yapılan müdahalenin ardından taburcu edildi.

Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin