Orman Bölge Müdürlüğünden Eğitim Programı

Orman Bölge Müdürlüğünden Eğitim Programı

Yayın: 26.03.2024 13:54
Paylaş:
A+ A-

Orman Bölge Müdürlüğü tarafından ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik Orman Haftası Bilgilendirme eğitim programı düzenlendi.

Safranbolu Orman İşletme Müdürlüğü, Orman İşletme Müdürü Sema Altunay tarafından verilen eğitime İlçe Milli Eğitim Müdürü Said Nuri Odabaşoğlu da katıldı. Öğrencilere Orman Genel Müdürlüğü tarafından Türkiye genelinde yapılan bakım ve çoğaltıcı çalışmalar, ağaçların fizyolojik gelişimleri, ağaçların korunması hususunda yapılacak çalışmalar, Karabük Coğrafyasında ormanlık alanlarda yapılan çalışmalar, ormanların yaşatılması ve korunması hakkında eğitim verildi. Akabinde öğrencilerle alanda yangın söndürme tatbikatı yapılarak Orman Haftası Farkındalığına dikkat çekildi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü yaptığı açıklamada; “Ormanlar bir milletin en önemli zenginlik kaynaklarından biridir. Oluşması çok uzun süreç gerektiren ormanlarımızı korumak ve yeni orman alanları oluşturmak vatandaşlık görevimizdir. Ormanlarımızı ve ağaçlarımızı korumanın önemini her kademeden öğrencilerimize öğretmeli ve bu bilinçle ormanlarımıza sahip çıkmalıyız. Safranbolu Orman İşletme Müdürlüğü tarafından orman farkındalık çalışmaları kapsamında çeşitli etkinlikler yapılmaya devam ediyor. Programda emeği geçen Safranbolu Orman İşletme Müdürlüğüne ve Orman İşletme Müdürü Sema Altunay’a teşekkürlerimi iletiyorum.” ifadelerine yer verdi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Terme’de yapılması planlanan projeler incelendi

Anadolu Ajansı
Yayın: 19.05.2024 16:48
Paylaş:
A+ A-

SAMSUN (AA) – Samsun'un Terme ilçesinde yapılması planlanan projelerle ilgili inceleme gerçekleştirildi.

Samsun Valisi Orhan Tavlı, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı ve AK Parti Samsun Milletvekili Mehmet Muş, AK Parti Samsun Milletvekili Ersan Aksu, Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan ve AK Parti Samsun İl Başkanı Mehmet Köse Terme ilçesini ziyaret etti.

Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, ilçede yapılması planlanan projelerle alakalı bir dizi incelemelerde bulunulduğunu belirterek, “İlçemiz için çok büyük hayallerimiz var. İlçemizi hak ettiği yere getirmek, projelerimizi bir bir hayata geçirmek için gece gündüz çalışacağız.” ifadesini kullandı.