blank
Emine Çelik tarafından
07 Mayıs, 2025 11:10 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Ormanlardaki Atıklar Toplanacak

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın koordinasyonunda, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın iş birliğiyle Türkiye genelinde anlamlı bir çevre etkinliği hayata geçiriliyor.

Gençlerin çevre bilincini artırmak ve sürdürülebilir doğa anlayışını güçlendirmek amacıyla 81 ilde eş zamanlı olarak orman temizliği yapılacak.

9 Mayıs Cuma günü saat 14.00'te başlayacak etkinlik, gençlerin ormanların korunmasına yönelik farkındalık kazanmasını hedefliyor. Türkiye genelinde geniş katılımla gerçekleşecek temizlik çalışması, hem çevreye duyarlılığı teşvik edecek hem de doğal alanların korunmasına katkı sağlayacak.

Yetkililer, etkinliğin sadece bir temizlik faaliyeti olmadığını, aynı zamanda gençlerin doğayla daha güçlü bir bağ kurmasını ve çevre sorumluluğu bilinci edinmesini amaçladıklarını belirtti. Katılımcıların, ellerinde çöp torbalarıyla ormanlık alanlarda yapacakları temizlik, sürdürülebilir bir gelecek için atılmış önemli adımlardan biri olarak değerlendiriliyor. Tüm vatandaşların davet edildiği etkinliğe katılımın yüksek olması bekleniyor. Yetkililer, gençlerin liderliğinde gerçekleştirilecek bu çevre hareketinin örnek bir dayanışma sergileyeceğine inanıyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

blank
İhlas Haber Ajansı tarafından
09 Mayıs, 2025 16:42 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Trabzon’da serinlemek için denize giren 2 çocuk boğuldu

Trabzon’da sıcakların başlaması ile birlikte Akçaabat ilçesinde serinlemek için denize giren 14 yaşlarındaki 2 çocuk boğularak hayatını kaybetti. Çocukların cansız vücutları dalgıçlar tarafından kıyıya çıkartıldı.
Alınan bilgiye nazaran, Akçaabat ilçesinin Söğütlü mahallesinde bugün öğlenden sonra denize giren iki çocuğun kaybolduğu bilgisinin 112’ye gruplarına ulaşmasının akabinde bölgeye Kıyı Güvenlik ve deniz polisi grupları ve dalgıçları gönderildi. Grupların karadan ve denizden yaptığı arama çalışmaları sonrasında 2 çocuğun cansız vücutları dalgıçlar tarafından kıyıya çıkartıldı. Ambulansa konulan cenazeler kimlik tespiti ve otopsi için Trabzon İsimli Tıp Kurumu’na gönderildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.