Ortamahalle Müzesi’ni 7 ayda 6 bin 909 kişi ziyaret etti

Ortamahalle Müzesi’ni 7 ayda 6 bin 909 kişi ziyaret etti

Anadolu Ajansı
Yayın: 07.01.2024 12:36
Paylaş:
A+ A-

TRABZON (AA) – Trabzon'un Akçaabat ilçesindeki Ortamahalle Müzesi'ni 7 ayda 6 bin 909 kişi gezdi.

Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, yaptığı yazılı açıklamada, 13 ve 14'üncü yüzyıllar arasında yapıldığı tahmin edilen tarihi kiliseyi müze olarak hizmete açtıklarından beri turistler tarafından yoğun ilgi gördüğünü belirtti.

Müzenin restorasyon çalışması ve envanter temininin büyük bir hassasiyetle yapıldığının altını çizen Ekim, şunları kaydetti:

“Müzemizin restorasyon ve envanter temin çalışmalarını tamamladık ve ziyarete açtık. Restore edilen tarihi yapının kendisi ve içerisindeki mozaikler başlı başına sergilenmeye ve görülmeye değer yapılardır. Bunların yanında müzenin içerisine Ortamahalle'ye özgü eserler, Akçaabat'ımızın kültürünü ve tarihini yansıtan eserler ve şehrin ve yapının tarihi süreçlerini anlatan bilgi notları da yer alıyor. Ortamahalle Müzesi, açıldığı günden bugüne kadar yani 7 aylık sürede yaklaşık olarak 6 bin 909 yerli ve yabancı turist tarafından ziyaret edildi. Ortamahalle Müzesi turist kafilelerinin, yerli ve yabancı turistlerin uğrak yeri haline geldi. Şehrimizin turizmden hak ettiği payı alması için tüm gayretimizle çalışıyoruz.”

Ekim, ayrıca ilçedeki Osmanlı dönemine ait evleri, konakları ve Arnavut kaldırımlı sokakları tarihi dokusuna göre koruyup gerekli restorasyonlarla bugüne kadar getirdiklerini de sözlerine ekledi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

MİLLETVEKİLİ AKAY, KARABÜK’ÜN HASTANE YARASINI TÜRKİYE’NİN GÜNDEMİNE TAŞIDI

Yayın: 10.05.2024 17:37
Paylaş:
A+ A-

CHP Karabük Milletvekili ve TBMM Plan Bütçe Komisyonu Üyesi Cevdet Akay, Karabük’ün hastane sorunlarını TBMM Genel Kurul gündemine taşıdı.

TBMM Genel Kurulu’nda konuşan Milletvekili Akay, Karabük’ün sağlık alanında gerekli yatırımları almadığının altını çizerek gelen yatırımların da yanlış uygulamalar neticesinde heba olduğuna vurgu yaptı.

Karabük’ün Sağlık Alanındaki Sorunları Say Say Bitmiyor

Karabük’ün sağlık alanında gerekli yatırımları alamadığına ifade ederek bu alanda büyük bir israf zinciri olduğunu dikkat çeken Milletvekili Akay, “Karabük Beşbinevler Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi 2015 yılında yıkıldı, yerine 14 milyon liraya Karabük Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu inşa edildi. Kaba inşaat bittikten sonra 2021 yılında binayı MYO yapmaktan vazgeçiyorlar ve 10 milyon lira daha harcayarak binayı Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ek Hizmet Binası hâline getiriyorlar. Ovacık’taki Devlet Hastanesine de 10 milyon bedelle çıkıyor, zemin kaydı için hastane yarım kalıyor, yapılamıyor. Eskipazar Devlet Hastanesi açılışından kısa bir süre sonra boşaltılmak zorunda kalınıyor. Hastanede zemin kayması nedeniyle göçmeler meydana geliyor, temelindeki kayma nedeniyle de sağlık hizmeti yapılamaz hâle geliyor.” dedi.

Kaynakların Çöpe Gitmesine Neden Olan Müsebbiplerden, Kamu Zarar Tazmin Edilmesi Gerekiyor

Milli kaynakların çöpe gitmesine neden olan müsebbiplerden kamu zararlarının tazmin edilmesi gerektiğini ifade eden CHP’li Akay, “Sayın Cumhurbaşkanımız, 100 milyarlık tasarruftan bahsediyor. Şimdi, bu tasarrufların yapılabilmesi için denetim mekanizmasının artırılması gerekiyor. Bunun için hepimize görev düşüyor. İşi yanlış yaparak kaynakların çöpe gitmesine neden olan müsebbiplere gerekli cezaların verilmesi ve kamu zararlarının da tazmin edilmesi gerekiyor.” şeklinde konuştu.