blank
Anadolu Ajansı tarafından
15 Ocak, 2024 00:48 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Otoyolda yaralı bulunan şahin uzman ekiplerce tedavi ediliyor

DÜZCE (AA) - Düzce'de otoyolda yaralı halde bulunan şahinin bakımı ve tedavisi, Düzce Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğündeki uzman ekiplerce yapılıyor.

Otoyolda bulunan yaralı şahin, Düzce Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğüne bağlı rehabilitasyon merkezine getirilerek burada hazırlanan alana yerleştirildi.

Aracın çarpması sonucu yaralandığı değerlendirilen şahinin bakım ve tedavisi, veteriner Murat Ünlü ve Zeynep Hızal tarafından yürütülüyor.

Özenle bakılan şahin, tedavi sürecinin ardından doğaya salınacak.

- "Şu an durumu iyi"

Veteriner Murat Ünlü, AA muhabirine, duyarlı bir vatandaşın otoyolda seyahat ederken yol kenarında bulduğu yaralı şahini kendilerine teslim ettiğini söyledi.

Şahine uyguladıkları tedavi hakkında bilgi veren Ünlü, "Araç çarpmasına bağlı bir travma geçirdiğini anladık. Hemen müdahale ettik. Şok tedavisi uyguladık. Genel durumunu düzeltmeye çalıştık. Refleksleri gayet iyi. Her ihtimale karşı gözlem altında tutuyoruz." dedi.

Veteriner Zeynep Hızal da şahinin ilk etapta çarpmanın etkisiyle kendiliğinden beslenemediğini tespit ettiklerini aktararak, "Şu an durumu iyi. Beslenememe sorununu çözdük. Serum tedavisi uyguluyoruz. İlaçlarını yaptık ve dinlenmeye aldık. Dinlendikten sonra biraz daha kendine gelip toparlanmaya başladı. Bu yılın yavrusu. Aslında gençliğin verdiği dinamiklikle kendisine hızlıca geleceğini düşünüyoruz. En kısa sürede onu doğal yaşamına kavuşturmak için çabalıyoruz." ifadelerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
İhlas Haber Ajansı tarafından
19 Mayıs, 2025 01:12 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Otomobilin çarpıp kaçtığı 2 yaya ağır yaralandı

Düzce’de ışık ihlali yapan araba, yaya geçidinden geçen 2 bireye çarparak kaçtı. Kazada 2 kişi ağır yaralandı.
Kaza, Bahçeşehir irtibat yolunda meydana geldi. Alınan bilgilere nazaran Kalıcıkonutlar istikametinden Düzce istikametine seyir halinde olan ve plakası öğrenilemeyen araba Metek Kavşağı’nda kırmızı ışık ihlali yapmasının akabinde yaya geçidinde yolun karşısına geçmeye çalışan iki bayana çarptı. Çarpışmanın tesiriyle iki bayan yaklaşık 100 metre savruldu. Savrulan bayanların durumunu denetim etmeyen araba şoförü olay yerinden süratle kaçtı. Kazayı görenlerin ihbarı üzerine bölgeye sıhhat grupları sevk edildi. Yaklaşık 100 metre savrulan ve kanlar içerisinde kalan bayanlar sıhhat gruplarının olay yerindeki birinci müdahalesinin akabinde Düzce’deki çeşitli hastanelere kaldırıldı. Işık ihlali yaparak bayanlara çarpan aracın tespit edilmesi çalışmaları başlatılırken, mevzu ile ilgili inceleme başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.