Ovacık Kışla Köyünde Çiftçi Buluşması

Ovacık Kışla Köyünde Çiftçi Buluşması

Yayın: 28.01.2019 22:35
Paylaş:
A+ A-

İl Tarım ve Orman Müdürü Çetin Ayvalık beraberinde şube müdürleri ile birlikte Ovacık ilçesinde bir dizi ziyaret ve toplantılara katıldı.

Ovacıkta Kaymakam Mehmet Zahid Doğu’yu ziyaret eden İl Müdürü daha sonra Belediye Başkanı ve Ovacık İlçe Müdürlüğünü ziyaret etti.

Daha sonra, Ovacık Tarım ve Orman İlçe Müdürü Özcan Değer ve Şube Müdürleri ile birlikte Kışla Köyünde çiftçilerimiz ile bir araya geldi.

Hatipoğlu Göleti’nin bölgeye öneminden bahsedilen toplantıda Hatipoğlu Göletinin faaliyete geçmesi ile tarımsal sulamaya açılan Hatipoğlu Havzasının (Kışla, Hatipoğlu, İmanlar, Doğanlar, Koltuk Köyleri), İlçe tarımına değer katacağı, bu bölgede üretilecek yem bitkilerinin hayvancılığın gelişmesine katkı sağlayacağı, kaliteli kaba yem açığımızın büyük oranda kapanacağını ifade eden İl Tarım ve Orman Müdürü Çetin Ayvalık “Bu bölgede başarıya ulaşabilmemiz için birlikte hareket edilmesi gerekmektedir. Basınçlı sulama sistemi kurulması için çiftçilerden gelen talepler doğrultusunda projeler yapılacaktır. Ayrıca, İlk olarak, Bakanlığımız bütçesi ile temin edilen hibrit silajlık mısır tohumluğu yarı bedelli olarak çiftçilerimize dağıtılacak ve bu kapsamda başvurular Ovacık İlçe Müdürlüğüne yapılacaktır” dedi

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Safranbolu Belediyesi seralarında 200 bin çiçek yetiştirildi

Anadolu Ajansı
Yayın: 26.04.2024 16:48
Paylaş:
A+ A-

KARABÜK (AA) – Safranbolu Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, seralarda 200 bin çiçek yetiştirdi.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, modern tarım tekniklerini kullanan uzman ekipler, çeşitli çiçek türlerinin üretimini başarıyla tamamladı.

Yetiştirilen çiçekler arasında kadife çiçeği, gül, çuha, sardunya, petunya ile begonya gibi popüler ve yerel çiçek türleri bulunuyor.