Reklam
Reklam
Emine Çelik Avatarı
Emine Çelik tarafından
16 Şubat, 2025 16:10 tarihinde yayınlandı
0

Ovacık’ın Yarım Kalan Yolu! Esnaf da Mağdur, Köylü de

Safranbolu Ovacıklılar Kültür ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Soner Sarıçam

Ovacık ilçesine bağlı köyleri merkeze bağlayan grup yolunun 25 yıldır asfaltlanmayı beklediğini belirterek yetkililere tepki gösterdi.

Sarıçam yaptığı açıklamada, 2000 yılında dönemin milletvekili İlhami Yılmaz tarafından projelendirilen ve 2001’de yapımına başlanan 12 kilometrelik yolun tamamlanmadığını vurguladı. Ovacık Boyalı köyünden başlayarak Şamlar, Çukur, Küçüksu ve Ganibeyler köyleri ile mahallelerini ilçe merkezine bağlayan yolun asfaltlanmasının Ovacıklılar için büyük önem taşıdığını ifade etti.

“Uzun yıllardır yaşanan bu sorun, ‘25 yılda bir grup yolu asfaltlanmaz mı?’ sorusunu akıllara getiriyor.” diyen Sarıçam, yolun tamamlanmasıyla ilçe ekonomisinin de canlanacağını dile getirdi. Köylülerin maaş almak veya alışveriş yapmak için Karabük yerine ilçe merkezini tercih edebileceğini belirterek, bu durumun Ovacık esnafına katkı sağlayacağına dikkat çekti. Sarıçam, ilçenin daha fazla zaman kaybetmemesi gerektiğini vurgulayarak, “İlçemizin ve köylülerimizin bir 25 sene daha beklemeye takati kalmamıştır. Yetkililerin gerekli çalışmaları yapacaklarına inanıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
İhlas Haber Ajansı Avatarı
İhlas Haber Ajansı tarafından
20 Haziran, 2026 21:36 tarihinde yayınlandı
0 0

Terme Yaz Festivali’nde Zara rüzgarı

Samsun’un Terme Belediyesi tarafından düzenlenen Terme Yaz Festivali, Türk halk müziğinin sevilen sanatçısı Zara’nın sahneye çıktığı konserle renkli görüntülere sahne oldu. Binlerce vatandaşın katıldığı konserde festival alanı türkülere eşlik eden kalabalıkla doldu.

Festival kapsamında gerçekleştirilen konserde Zara, seslendirdiği eserlerle vatandaşlara müzik dolu bir akşam yaşattı. Konser boyunca sevilen türkülere hep bir ağızdan eşlik eden katılımcılar, festival coşkusunu doyasıya yaşadı. Festival alanında oluşan birlik ve beraberlik görüntüleri geceye damga vurdu.

Konser alanında vatandaşlarla bir araya gelen Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, yoğun katılımdan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Binlerce hemşehrimizle aynı türküde, aynı duyguda buluşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Terme’mizi sosyal, kültürel ve sanatsal etkinliklerle daha canlı, daha güçlü bir şehir haline getirmeye devam edeceğiz” dedi.

Zara’nın sahne performansının büyük beğeni topladığı gecede vatandaşlar unutulmaz anlar yaşadı. Terme Yaz Festivali, müziğin birleştirici gücünü bir kez daha ortaya koyarken, katılımcılara keyifli bir yaz akşamı sundu.

Bizi sosyal medyadan takip edin