Halil Kızılyer tarafından
22 Temmuz, 2024 11:53 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Öz Çelik-İş Sendikasından Tokyo’da çalışma ziyaretleri

Aralarında Öz Çelik-İş Sendikası Karabük Şube Başkanı Kenan Yılmaz’ında bulunduğu bir heyet bir dizi sendikal temaslarda bulunmak üzere, Japonya’nın başkenti Tokyo’da çalışma ziyareti gerçekleştirdi. Çalışma ziyareti ve sendikal görüşmelere Öz Çelik-İş Genel Başkanı Yunus Değirmenci’nin yanı sıra, Genel Sekreter Ahmet Çolak, Karabük Şube Başkanı Kenan Yılmaz, Kayseri Şube Başkanımız Rüstem Çabuk ve Sendikamızın Dış İlişkiler Uzmanı Meltem Toraman Soğuksu katıldı. Ziyaretlerin ilk durağı Japonya’daki 7 IndustriALL Küresel Sendika üyesinden oluşan ve imalat sektörlerinde yaklaşık 450 bin işçiyi örgütleyen bir konsey olan “IndustriAll Küresel Sendika, Japon Kimya Ve Enerji Endüstrisi İştirakleri Federasyonu (IndustriAll-JAF)” oldu. Kimya, İlaç, Enerji (Elektrik, Nükleer, Gaz, Petrol), Kauçuk, Kâğıt Hamuru ve Kâğıt ile Cam, Seramik, Çimento ve ilgili sektörlerde faaliyet gösteren IndustriALL-JAF’ın Genel Sekreteri Yoshiki ITO ve Genel Sekreter Yardımcısı Minae EJIMA ile bir araya gelen Genel Başkan Değirmenci başkanlığındaki heyet, yapılan görüşmede uluslararası sendikal işbirliği konularını ele aldı. Görüşmede ayrıca Filistin’deki İsrail zulmünün durdurulması için destek talebi de  dile getirildi. Tokyo’daki ikinci durak ise Japonya-Tokyo Türk Büyükelçisi Korkut Güngen oldu. Güngen ile Türk-Japon ilişkileri ve bölgesel konular hakkında bir takım görüşmelerde bulunuldu. Genel Başkan Değirmenci, Büyükelçi Güngen’e milletimizi ve ülkemizi temsil noktasında başarılar dileyip, hediye takdiminde bulunuldu. Daha sonra Genel Başkan Yunus Değirmenci  ve beraberindeki heyet, Japon Sendikaları Konfederasyonu JTUC-RENGO’ya uluslararası sendikal işbirliği noktasında bir ziyaret gerçekleştirdi. Yaklaşık 7 milyon üyesi bulunan JTUC-RENGO Başkanı Tomoko YOSHINO ve Genel Sekreter Yardımcısı Yoshiko NORIMATSU ile sendikal görüşme gerçekleştirildi. JTUC-RENGO Başkanı YOSHINO; her türlü sendikal faaliyetler için Türkiye ile işbirliği yapmaktan mutlu olacaklarını ifade ederek HAK-İŞ Konfederasyonu ile sık sık çeşitli platformlarda bir araya geldiklerini ifade etti. Heyet  son olarak, Japonya Metal İşçileri Sendikaları Konseyi’ni (JCM) ziyaret ederek, JCM Genel Sekreteri Toshiya Umeda ve Genel Sekreter Yardımcısı Hideyuki Hırakawa ile yerel ve küresel bazda metal sektöründeki gelişmeleri ve son durumu hakkında verimli bir görüşme gerçekleştirildi.  
blank
İhlas Haber Ajansı tarafından
16 Nisan, 2025 08:07 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Akaryakıt istasyonunda attığı drift pahalıya patladı

Karabük’te bir akaryakıt istasyonu içerisinde drift atarak trafiği tehlikeye düşüren arabanın şoförüne 46 bin 392 lira para cezası kesildi.
Olay, 23 Mart 2025 tarihinde Karabük - Eskipazar kara yolu güzergahında faaliyet gösteren bir akaryakıt istasyonunda meydana geldi. Akaryakıt istasyonu içerisinde drift atarak hem kendi güvenliğini hem de öteki vatandaşların güvenliğini tehlikeye atan şoför, güvenlik kameralarına yansıdı
İl Emniyet Müdürlüğü takımlarının çalışmaları sonucu aracın plakası tespit edildi. Plaka üzerinden yapılan süreç sonucunda, Karayolları Trafik Kanunu’nun 67/1-D hususu çerçevesinde şoföre 46 bin 392 TL idari para cezası uygulandı.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.