Özer “ Marttan Sonra İnsanlar Yeniden Refaha Kavuşacak”

Özer “ Marttan Sonra İnsanlar Yeniden Refaha Kavuşacak”

Yayın: 11.09.2023 14:56 |Güncelleme: 27.12.2023 16:41
Paylaş:
A+ A-

Yeniden Refah Partisi Karabük İl Başkanı İsmail Özer, Birlik Medyada gün ortası programına katılarak, 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan mahalli idareler seçiminden sonra, insanların yeniden refaha kavuşacağını söyledi. Ülke ve Karabük gündemi ile ilgili açıklamalarda bulanan Özer,  “Karabük’te Yeniden Refah Partisi, tıpkı genel seçimlerde olduğu gibi çalışmalarına devam edecek. Başarı oranımızın yükseldiği bir dönemdeyiz. Başarılı bir seçim kadrosu oluşturduk, genel seçimlerdeki amacımız Karabük’ün eksikliklerini dile getirmekti. Bizim şimdiki amacımız milletvekillerimize destek olmak ve ilimize hizmet etmek olacaktır. Halka hizmet anlayışımızla devam edeceğiz.”

EKONOMİ DIŞA BAĞIMLIYKEN İYİLEŞMEZ

Şu an Türkiye’de yıpranmış ve dibe çökmüş bir ekonomi yanı sıra suç oranlarının yüksek, ahlaki yönden zayıflamış aslında kötü bir dönemden geçiyoruz. Umudumuzun azaldığı bir dönem, ancak orta vadeli program açıklandı. Bununla birlikte geçim sınırı yaklaşık 40 bin TL, açlık sınırı 12 bin TL olmuşken, ülkemiz nüfusunun yüzde 80’i açlık sınırı altında yaşıyor. Örneğin okullar açıldı. Öğrencilerimizin kırtasiye ürünlerine baktığımızda malzemelerin Çin’den geldiğini görüyoruz. Biz üretemiyoruz ki bu rakamlar nasıl iyileşsin. Ekonomi dışa bağımlıyken iyileşmez. Seçimler olur, siyaset biter. Alım gücünü nasıl güçlendiririz. Ekonomimiz nasıl düzelir, biz bunun için çözümü bilerek,  üretmeye dayalı projeler ile çalışıyoruz.”

KARABÜK’TE DEĞİŞEN HİÇBİR ŞEY YOK

İl Başkanı Özer: “Karabük’te somut adımlar atılmadı. Hava kirliliği, devlet hastanesi, otopark sorunları, kavşak problemi hala çözülmedi. Trafik kazalarında sakatlanma olmamalı, maddi hasarlar olmamalı. Kavşaklar yapıldı ama yollarımızda kazalar arttı. Bunu çözmek gerekiyor. Karabük’te değişen hiçbir şey yok.”

TALEBE GÖRE EĞİTİM MODELİ

Eğitim sistemi hakkında bakış açımız, kültür, örf ve adetlerimize bağlıyız. Taviz vermemiz gerekir. Kıyafet yönetmeliğine uyulmalı. Ciddiyet disiplini getirir. Karabük’te öğretmen ve öğrencilerimiz bu konuda başarı sağladıklarını düşünüyorum. Tabi bizim öğrencilik dönemimizdeki disiplinden bahsetmemiz mümkün değil. Günümüzde sosyal medya ile gençler farklı bir dünya algılayıp, onunla yaşıyorlar. Özgürlüğü ve yaşam tarzlarını Türk gençlerine farklı sunuyorlar. Partimizle birlikte bunu düzelteceğiz. Eğitimin gerekliliği ne getiriyorsa o şekilde eğitim sağlanmalıdır. Kız ve erkek çocuklar birbirine saygılı, toplumuna saygılı olacak şekilde belki de yeni bir eğitim sistemi geliştirilmeli.”

PROJELERİMİZ VAR

Özer: “Partimiz, 2024 yılı yerel seçimlerinde büyük bir patlama yapacak. Belde belediyemizle 7 belediyeyi almak istiyoruz. Değişim olması gerektiği şart. Karabük’te her ilçede yol, park ve hastane gibi problemleri var. Halkımızın yakınması neyi gösteriyor, mevcut yerel yönetimlerden memnun olmadıklarını gösteriyor. Bu da değişimin geleceğini işaret ediyor. Yerel seçimlerde çalışmalarımızla da insanların gönüllerine gireceğiz. Ben aday olmayacağım. Genel merkezimiz yeni bir aday belirleyecektir. Partimizle birlikte yeni projelerimizi hep birlikte halka açıklayacağız. Adayımız belirlendikten sonra yeni adayımızla birlikte yerel seçimler için Karabük’e hizmet edeceğiz. Marttan sonra insanlar yeniden refaha kavuşacak. Neden Yeniden Refah partisini seçmeliler, sorusuna şöyle yanıt verebilirim. Biz, inanmak için hiçbir şey yokken yola çıkmış kadrolardan meydana geldik. Memleketimiz ve ülkemizdeki eksiklikleri görerek en iyi çözümü biz yapacağız diyerek yola çıktık. Bizim görüşümüz Milli görüştür. Biz halka hizmet Hakka hizmet anlayışıyla yola çıktık.

ÇÖZÜM VAADEDENLERİ DENEYİN

Karabük’te çözüm bekleyen belediye ve il özel idare ile arada kalan hala hizmet bekleyen yerlere örnek veren Özer, “Belenköy TOKİ-Karabük Organize Sanayi arasındaki yolun hala asfalt atılmamış. Hala bekliyor. Bizim partimizde Halka hizmet, hakka hizmettir. Biz menfaatimiz yokken bir araya geldik. Biz yol problemini çözmek için yarışacağız. Çözüme odaklı çalışacağız. Çözmeyenleri değil, Çözmeyi vaat edenleri denemek gerekir. Biz de çözüm var. Bunun için bizleri denemeleri gerekir. Bizim projelerimiz de çözümlerimiz de hazır. Milli görüşün olduğu her yerde umut vardır. Hayat vardır. Yeniden Refah demek her şeye çözüm demek. Yeniden Refah Partisinden Konya Belediyesi devletimize IMF’ ten borç almayın biz size verelim diyebiliyorken bunu Karabük’te de gerçek kılın diyorum ” dedi.(Esra Oğuzkağan Özkan)

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Bu portreler poşet ve atıklardan yapıldı

Yayın: 08.05.2024 10:47
Paylaş:
A+ A-

“Sürdürülebilir Sanat” sergisi sanatseverlerle buluştu

Sanatçı Deniz Sağdıç’ın izleyenleri tüketim kavramı üzerinde düşünmeye davet ettiği sergide, elektronik devre, tekstil, ilaç, poşet ve kapak gibi atıklar kullanılarak hazırlanan 8 portre yer alıyor.

Görsel sanatçı Deniz Sağdıç’ın atık ürün ve objeleri sanat eserine dönüştürdüğü çalışmalarından hazırlanan “Sürdürülebilir Sanat” sergisi ziyarete açıldı.

Sergi, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Merkezi’nin fuaye alanında sanatseverlerle buluştu.

MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı, sergiye ilişkin AA muhabirine yaptığı açıklamada, MÜSİAD 34. yıl dönümü haftası etkinlikleri kapsamında serginin hayata geçirildiğini söyledi.

MÜSİAD Türkiye’nin Gücü Ödülleri’nin 9 Mayıs’ta düzenlenecek programda sahiplerini bulacağını aktaran Asmalı, “Bu kapsamda, ‘Bir dizi sanatsal faaliyet yapalım.’ dedik ve bugün burada sürdürülebilirlik başlığı altında Deniz Sağdıç Hanımefendinin endüstriyel atıklardan oluşan ürünlerini sergiledik.” dedi.

Eserlerin büyük bir beğeniyle izlendiğini dile getiren Asmalı, şunları kaydetti:

“Sürdürülebilirlik önemli bir kavram. Öncelikle bizim nesillerimize, çevreye karşı bir yükümlülüğümüz var. Bir emanet gözüyle bakıyoruz. Nasıl evlatlarımız, ailemiz bize birer emanetse doğamız, çevremiz, bütün canlılar da bize emanettir. Dolayısıyla bu emanete hep birlikte sahip çıkmak için bir farkındalık oluşturalım istedik. Sergi de bu amaca hizmet ediyor.”

“Sürdürülebilirlik politikalarının desteklenmesi heyecan verici”

Sanatçı Deniz Sağdıç ise yurt içi ve dışında yüzden fazla sergiye katıldığını söyledi.

Sosyal sorumluluk ve sosyal farkındalık projeleri yürüttüğünü dile getiren Sağdıç, sanat evine gelen misafirlerine sürdürülebilirlikle ileri ve geri dönüşümü anlatmaya çalıştığının altını çizdi.

Sağdıç, MÜSİAD’ın çok fazla üreticinin üyesi olduğu, üretime yön veren markaların bulunduğu çok özel bir kurum olduğunu vurgulayarak, “Bütün üreticilerin aslında kendi içinde sürdürülebilirlik politikalarını desteklemesi, kendi ürünlerinden artakalan atıkların dahi sanat eserine dönüşebileceğini söylemeleri, benim için çok heyecan verici.” şeklinde konuştu.

Serginin üreticilerin defolu ürünlerinin atık denilen ürünlerle birleştirildiği bir hikayesi olduğunu sözlerine ekleyen sanatçı, MÜSİAD ile kaliteli üretim ve sürdürülebilirliğin yanı sıra farkındalık oluşturacak projelere imza atmayı amaçladıklarını kaydetti.

İzleyenleri “tüketim” kavramı üzerinde yeniden düşünmeye davet eden sergide, sanatçının elektronik devre, tekstil, ilaç, poşet ve kapak atıkları gibi 30’dan fazla atık türünü kullandığı 8 eseri görülebiliyor.

Sergide yer alan portreler tüketimin tüm insanlığın ortak meselesi olduğuna dikkati çekiyor.

Doğa dostu sürdürülebilir fikirlere ilham veren ve sanatın sürdürülebilirliğine vurgu yapan sergi, 10 Mayıs’a kadar görülebilecek.