Papara, uygulama içi “sohbet” özelliğini duyurdu

Papara, uygulama içi “sohbet” özelliğini duyurdu

İhlas Haber Ajansı
Yayın: 03.10.2023 08:12
Paylaş:
A+ A-

İSTANBUL (AA) – Finansal teknoloji şirketi Papara, uygulama içi sohbet özelliğini yayına aldı.

Şirketten yapılan açıklamaya nazaran, para gönderme ve para isteme tecrübesinde açıklama ve GIF ekleme özellikleri sunan Papara, bu özelliğin kullanıcılar tarafından küçük meblağların karşılıklı transferiyle sohbet emeliyle kullanıldığını fark etti.

Her ay 200 binden fazla kullanıcının, küçük meblağları iletileşmek için birbirlerine transfer ettiklerini keşfeden Papara, kullanıcıların uygulama içi sohbet tecrübesi talep ettiklerine yönelik içgörüden yola çıkarak geliştirdiği bilhassa, kullanıcıların alışık olduğu iletileşme tecrübesini uygulamaya taşıdı.

Papara'nın uygulama içi yayına aldığı “sohbet” özelliği sayesinde kullanıcılar, alıştıkları iletileşme tecrübesiyle, telefon rehberlerinde kayıtlı olan Papara kullanıcılarıyla sohbet edebilecek. Bildiri alıntılama, söz bırakma üzere alışılmış iletileşme tecrübelerini finansal süreçlerle buluşturan Papara, bu sayede kullanıcıların arkadaşlarıyla, aile üyeleriyle yahut yakınlarıyla olan finansal süreçlerinin bir sohbet arayüzü üzerinden kolaylıkla takip edilebilmesini de sağlıyor. İlerleyen devirde Papara kullanıcıları, İkram Kartı gönderme, harcama bölüştürme üzere öbür Papara süreçlerini de “Sohbet” arayüzü üzerinde gerçekleştirebilecek.

– Papara “süper uygulama” olmaya adım adım yaklaşıyor

Para transferi, ödemeler, birikim üzere odaklarda 2016'dan bu yana eserler sunan, 2022'de sigorta aracılığı alanında bir şirket kurarak kullanıcılarını süratli, kolay, hesaplı ve keyifli sigorta tecrübeleriyle buluşturan PaPara, kısa mühlet evvel Yurt Dışı Para Transferi ve Değerli Maden Hesabı üzere eserlerini devreye almıştı.

Uygulama içindeki “Sohbet” özelliğiyle finansal üstün uygulama olmaya bir adım daha yaklaşan şirket, eser ve hizmet setini daima geliştirerek kullanıcıların tüm finansal gereksinimlerine cevap bulabilecekleri bir dünya vaat ediyor.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Yapı Kredi Faktoring “KOLAYÇEK” uygulamasını hizmete sunuyor

Anadolu Ajansı
Yayın: 09.05.2024 12:00
Paylaş:
A+ A-

İSTANBUL (AA) – Yapı Kredi Faktoring, “KOLAYÇEK” uygulaması ile faktoring sektörünü dijitale taşıyor.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, müşteriler “KOLAYÇEK” uygulaması sayesinde faturalı çekleri anında nakde dönüştürebiliyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Yapı Kredi Faktoring Genel Müdürü Bozkurt Çöteli, sektörün en köklü kurumu olarak, kuruldukları günden bu yana kaliteli hizmet anlayışından ödün vermediklerini belirtti.

Çöteli, “Sektörün öncü kurumu olma sorumluluğu ve kaliteli hizmet anlayışımız ile müşterilerimize sunduğumuz hizmeti her zaman geliştiriyoruz. Son olarak dijital dünyanın avantajları ile faktoring sektörünün fırsatlarını 'KOLAYÇEK' uygulamamızda buluşturduk.” ifadelerini kullandı

– “Müşterilerimizin hayatını kolaylaştırmaya devam edeceğiz”

Faturalı çeklerin anında nakde dönüştürüldüğü Yapı Kredi Faktoring “KOLAYÇEK” mobil uygulamasını hem mevcut hem de yeni müşterileri için tüm Türkiye'de hayata geçirdiklerinin altını çizen Çöteli, “Bu sayede daha önce hiç faktoring ile tanışmamış olan firmalar, bize kolayca başvurabiliyor. Ayrıca müşterilerimiz faturalı alacakları ile ilgili taleplerini mobil uygulamamız ve web sitemizden bizlere kolayca iletebiliyor.

Bu doğrultuda da 'KOLAYÇEK' uygulamamız sayesinde, faturalı çeklere ilişkin işlem taleplerine bir dakika içerisinde olumlu/olumsuz sonuç alınabiliyor. Ayrıca, firmalar 'KOLAYÇEK' uygulaması ile herhangi bir ücrete tabii olmadan hafta sonları da dahil olmak üzere, 7/24 başvuru yapabiliyor.” dedi.

Çöteli sözlerini şöyle sürdürdü:

“KOLAYÇEK'in avantajları sadece bunlarla da sınırlı değil. Müşterilerimiz güncel risklerini dilediği döviz cinsinde sorgulayabilir, işlem yaptığı tahsil olmamış çek, senet ve faturalarının detayını görüntüleyebilir, faturalarının detayına ulaşabilir, istediği zaman aralığı için hesap ekstrelerinizi alabilir, ekstre detaylarını e-mail adreslerine yönlendirebiliyorlar.

Ayrıca, BA/BS mutabakatları için de gerekli bilgilere ulaşılabiliyorlar. Yapı Kredi Faktoring olarak, müşterilerimizin değişen ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak, dijital dünyanın avantajlarını müşterilerimizle buluşturmaya ve sınırları kaldırmaya devam edeceğiz.”