İhlas Haber Ajansı tarafından
29 Mart, 2025 17:38 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Perşembe Tüneli’ne ‘Cittaslow’ logosu

Türkiye’nin Cittaslow (sakin şehir) unvanlı 28 kentinden biri olan Ordu’nun Perşembe ilçe girişinde bulunan tünele ’Cittaslow’ temalı bir logo çalışması yapılıyor.
Karadeniz’in kuzey kıyısında, yeşilin ve mavi tonlarının buluştuğu, tabiatın her istikametini kucaklayan, tarihi ve kültürüyle, ormanları, plajlarıyla huzurlu ve sakin bir ilçe olan Perşembe ilçesi, dünyanın 28 ülkesinde Cittaslow unvanı taşıyan 307 kent ortasında bulunuyor. Türkiye’de ise 28 kent ‘Cittaslow’ etiketi taşıyor.
Karadeniz Bölgesi’nde sakin kent etiketi taşıyan 3 kentten biri olan Perşembe ilçesinde görsel ve estetik çalışmalar sürat kazandı. Binaların dış cephelerinin yenilenmesiyle görsel açıdan çağdaş ve konforlu estetik kazandırılan Perşembe ilçesinde yenilikler sürüyor.
Bu çalışmalar kapsamında Perşembe ilçesinin girişinde bulunan tünelin üstüne ’Cittaslow’ temalı bir logo çalışması başlatıldı. Birinci etapta tünelin giriş duvarlarını kaplayan ve yıllar içerisinde özelliğini kaybeden sarmaşık ve dağınık bitkiler temizlendi. Akabinde temizlenen alan kırmızı begonvil çiçekleriyle kaplandı. ‘Cittaslow’ temalı logonun ise bayram sonrası yerine monte edileceği öğrenildi.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

blank
İhlas Haber Ajansı tarafından
09 Nisan, 2025 11:37 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Jeofizik Mühendisleri Odası Trabzon Şube Başkanı Kürşad Bekar: “Kelkit Depremi gerekli uyarıyı yapmıştır”

TMMOB Jeofizik Mühendisleri Odası Trabzon Şube Başkanı Kürşad Bekar, Gümüşhane Kelkit merkezli bugün sabah saat 06.09’da yaşanan 4.1 büyüklüğündeki sarsıntının bölge için ikaz niteliğinde bir sarsıntı olduğunu söyledi.
5 km derinlikte gerçekleşen zelzelenin Erzincan ve dolayısı ile Kuzey Anadolu Fay (KAF) sınırına çok yakın bir lokasyonda gerçekleştiğini kaydeden Kürşad Bekar "Bu zelzele, beklenen ‘Büyük bir KAF sarsıntısına ne kadar hazırız?’ sorusunu da beraberinde getirmektedir. Maalesef bölgemizdeki kaçak ve eski yapıların fazlalığı, kırsalda her arazinin ortasına bir konut yapılması, buna bağlı olarak yüksek eğimli yerlerde açılan yolların tabanların hassaslığını düşürmesi, kıyı şeritlerinin dolgu yapılarak insan varlığına açılması ileride yaşanacak büyük maddi ve manevi kayıpların önünü açmaktadır. Trabzon özelinde Karadeniz bölgesinin coğrafik, yağış ve topoğrafya koşulları bu sarsıntının dolaylı tesirlerini hayli yıkıcı hale getirmektedir. Ülkemizde olduğu üzere bölgemizde de birçok ilçe belediyemizde yer bilimci meslektaşlarımızın (jeofizik ve jeoloji) bulunmaması bu bölgelerde yapılan birçok inşaatın (mesken yahut endüstriyel yapı) taban etüt raporlarının sağlıklı denetim edilmediği gerçeğini bizlere hatırlatmaktadır. Bu hususta bilhassa ilçe belediyelerinin sorumluluklarını tekrar hatırlatmak isteriz. Bölgemizde yalnızca oluşacak bir zelzele sonrası eğime bağlı heyelanlar kelam konusu olmayıp bilhassa eski ve kalitesiz yapıların temel donatılarının su yürümesi nedeniyle paslanma ve korozyona maruz kalması ve buna bağlı olarak binaların ayakta kalabilirliğinin düşük olduğunu biliyoruz. Tüm bu binaların temel ve temele yakın kolon ve kirişlerinin ehil ve işinin ehli firmaların yapacağı jeofizik etütlerle hasarsız yapı kontrolünün kesinlikle yapılması gereklidir" dedi.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.