Reklam
Reklam
Bölgenin Sesi Gazetesi Avatarı
Bölgenin Sesi Gazetesi tarafından
08 Ekim, 2021 20:30 tarihinde yayınlandı
0

Rehberlik Öğretmenleri ile Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

(Haber Merkezi)2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı Rehberlik Öğretmenleri Sene Başı Bilgilendirme Toplantısı İl Millî Eğitim Müdürü Nevzat AKBAŞ başkanlığında, Şube Müdürü İkram YILMAZ’ ın koordinatörlüğünde il geneli rehberlik öğretmenlerin katılımı ile gerçekleştirildi.

Karabük Halk Eğitimi Merkezi toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantı Şube Müdürü İkram YILMAZ’ın açılış konuşmasıyla başladı.

Salgın Sürecinde Rehberlik Öğretmenlerin İşlevi, LGS ve YKS Sınav sonuçları değerlendirmesi, Hazır-Bulunuşluk Sınavı, Öğrencilere Rehberlik Hizmetleri gibi konuların işlendiği toplantıda gündem maddeleri ile ilgili açıklamalarda bulunan İl Millî Eğitim Müdürü Nevzat AKBAŞ rehberlik öğretmenlerinin çok önemli bir görev ifa ettiklerini, öğrencilerin ruhsal gelişimlerinin ileriki öğrenim ve tüm hayatlarını etkilediğini ve bu noktada da doğru bilgi ile doğru yönlendirmenin, güvenin çok özel bir yeri olduğunu ifade ederek öğrencilerin ders içi ve ders dışı faaliyetleri ve sınava hazırlık çalışmalarının planlaması ve yönlendirilmelerinde karşılaşacakları sıkıntıların tespit ve giderilmesinde rehberlik faaliyetlerinin önem arz ettiğini vurgularken, Karabük’te akademik başarının artırılmasında, branş öğretmenleri kadar Rehberlik öğretmenlerine de büyük görevler düştüğünü belirtti ve bu konudaki çalışmalarını yoğunlaştırmalarını istedi. Öğrencilerin akademik başarının yanında sosyal, kültürel, spor ve sanat gibi konularda gelişimlerini takip etmek, kendilerini keşfetmelerini desteklemek ve onları yönlendirmenin son derece önemli olduğunu vurguladı.

İl Millî Eğitim Müdürü Akbaş’ın konuşmasının ardından toplantı iyi dilek ve temennilerle son buldu.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
İhlas Haber Ajansı Avatarı
İhlas Haber Ajansı tarafından
13 Haziran, 2026 00:16 tarihinde yayınlandı
0 0

Bolu adliyesinde HSK kararnamesi: 7 isim gitti, 4 isim geldi

HSK’nin 4 bin 967 hâkim ve savcıyı kapsayan 2026 Yılı Ana Kararnamesi’nde, Bolu Adliyesinden 7 yargı mensubu başka illere tayin edilirken kente 4 yeni isim atandı.

Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) tarafından hazırlanan 2026 Yılı Adli ve İdari Yargı Ana Kararnamesi yayımlandı. Türkiye genelinde 4 bin 967 hakim ve savcının görev yerini değiştiren kararname kapsamında, Bolu Adliyesinde de önemli değişiklikler yaşandı. Kararname ile Bolu’da görev yapan 7 hakim ve savcının tayini farklı illere çıkarken, kente 4 yeni isim atandı.

Bolu’dan giden isimler

Kararnameye göre Bolu Adliyesinde görev yapan ve tayini çıkan isimler ile yeni görev yerleri şu şekilde sıralandı: Bolu Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Hüseyin Sabuncuoğlu, Denizli Bölge Adliye Mahkemesi Daire Başkanlığına atandı. Bolu Hâkimi Aslıhan Sabuncuoğlu, Denizli Bölge Adliye Mahkemesi Üyeliğine atandı. Bolu Cumhuriyet Savcısı Hatice Kul Tarımcı, Hatay Cumhuriyet Savcılığına tayin oldu. Bolu Cumhuriyet Savcısı Mehmet Tarımcı, Hatay Cumhuriyet Savcılığına atandı. Bolu Cumhuriyet Savcısı Ebru Üstünbaş, Ordu Cumhuriyet Savcılığı görevine getirildi. Bolu Hakimi Fatma Çiçek Bağcı, Elazığ Hakimliğine atandı. Bolu Hakimi Buket Sarışen, Konya Hakimliğine tayin edildi.

Bolu’ya atanan isimler

Farklı illerden Bolu Adliyesi kadrosuna dahil olan ve görevlerine başlayacak isimler ise şunlar oldu: İskenderun Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Mahir Taştimur, Bolu Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığına atandı. İstanbul Cumhuriyet Savcısı Osman Belen, Bolu Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği görevine getirildi. Diyarbakır Cumhuriyet Savcısı Yusuf Erkan Bezgin, Bolu Cumhuriyet Savcılığına atandı. Hatay Cumhuriyet Savcısı Furkan Hekimoğlu, Bolu Cumhuriyet Savcılığına atandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin