Rektör Kırışık “ Yeni bir atılım yapma eşiğindeyiz”

Rektör Kırışık “ Yeni bir atılım yapma eşiğindeyiz”

Yayın: 17.09.2023 13:07
Paylaş:
A+ A-

Karabük Sanayici ve İş İnsanları Derneği tarafından düzenlenen tanıtım toplantısında konuşan Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık,” Karabük için hep birlikte el birliğiyle çalışabileceğimiz bir ortamın oluşması adına birlikte çalışmayı, birlikte kazanmayı ve birlikte Karabük’ü geliştirmeyi hepinize teklif ediyor, öneriyor ve desteklerinizi bekliyorum” dedi.

Karabük Sanayici ve İş İnsanları Derneğinin düzenlemiş olduğu tanıtım toplantısına katılan Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık toplantıda bir konuşma yaptı. Rektör Kırışık ““Biz Karabük için belli çalışmalar planlıyoruz. TEKNOKENT bizim için son derece önemli. TEKNOKENT’te yeni bir yapılanma yeni bir örgütlenme modeli içerisindeyiz. Hem mühendislik fakültesi hem teknoloji fakültesi hem TEKNOKENT hem de teknoloji transfer ofisimiz aracılığıyla yeni bir atılım yapmanın eşiğindeyiz” dedi

Toplantının Karabük için hizmet eden herkesi, hizmet etmek isteyen herkesi bir araya getirmesi bakımından oldukça önemli bir buluşma olduğunu ifade eden Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, “Bugün gerçekten çok heyecan verici güzel bir buluşmada bir aradayız. Bu bizim için son derece kıymetli, son derece değerli bir buluşma. Karabük için hizmet eden herkesi, hizmet etmek isteyen herkesi bir araya getirmesi bakımından oldukça önemli bir buluşma olduğunu düşünüyorum.  Bu tür buluşmaları harekete geçirmek, heyecanı aktive etmek, bir pergelin noktaları gibi pergelin ana noktasını Karabük merkez olarak görüp bütün dünyayı kucaklayan bir plan içerisinde hareket etmek gerçekten son derece önemli. Uluslararası bir organizasyon ve uluslararası organizasyonun mutlaka bir ayağı mutlaka Karabük olmalı. Karabük’ü merkez alan ve bütün dünyayı hedef kılan bir perspektiften yaklaşmak gerektiğine inanıyorum. Bu anlamda Karabük’e hizmet eden herkesi Karabüklü olarak gören bir yaklaşım içerisinde, dışlayıcı değil kapsayıcı bir Karabüklü profili içerisinde hareket ederek Karabük’ü daha çok geliştireceğine inanıyorum” dedi.

 

Karabük Üniversitesi olarak Karabük’e bilim katmak istiyoruz, ticarete bilim katmak istiyoruz, sanayiye bilim katmak istiyoruz diyen Rektör Prof. Dr. Fatih Kırışık, “Bu bizim için bir zorunluluk. Gereklilik değil.  Biz ihtiyaçları hukukta üçe ayırıyoruz. Zorunlu ihtiyaçlar, yararlı ihtiyaçlar ve lüks ihtiyaçlar. Bilim bu anlamda hem Karabük için hem ticaret için hem sanayi için büyük bir zorunluluk. Yararlı olmanın çok daha ötesinde çok büyük bir zorunluluk. Neden böyle dünyada bilim sıralamaları açısından baktığımızda 2019 yılından itibaren Çin’in dünya bilim sıralamasında birinci sıraya geldiğini görüyoruz. Bu bilimde ne kadar ilerliyorsa ticarette de o kadar ilerliyor, sanayide de o kadar ilerliyor, hatta yavaş yavaş sosyal bilimler sahasında birincilikleri eğer ele alırsa sosyal bilimlerde de o kadar ilerliyor anlamına gelecektir. Geçmişte benden şöyle bir sunum istemişti dünyayı yönetenler nasıl yönetiyor dünyayı yöneten ülkeleri geçmişten günümüze kadar inceledim ve gördüğüm en temel argüman şuydu bilimde hangi ülke ileriye gitmişse o ülkenin dünyanın süper gücü olduğunu gözlemledik. Bu anlamda bilimde gelişmek zorundayız. Sanayiye, ticarete, Karabük’e her alanda bilim katmak zorundayız. Bu nedenle gelin hep beraber üniversite perspektifinde size nasıl katkı sunabileceğimiz birlikte değerlendirelim. Yapacağımız çok şey var, yapabileceklerimizin gerçekten sınırı yok.” dedi.

“YENİ BİR ATILIM YAPMANIN EŞİĞİNDEYİZ”

Ekibimizin yapmış olduğu prototipleri, kavramsal tasarımları, modelleri hayata geçirmek istiyoruz diyen Rektör Prof. Dr. Fatih Kırışık, “Biz Karabük için belli çalışmalar planlıyoruz. TEKNOKENT bizim için son derece önemli. TEKNOKENT’te yeni bir yapılanma yeni bir örgütlenme modeli içerisindeyiz. Hem mühendislik fakültesi hem teknoloji fakültesi hem TEKNOKENT hem de teknoloji transfer ofisimiz aracılığıyla yeni bir atılım yapmanın eşiğindeyiz. Bu konuda birlikte çalışmak istiyoruz. Bize destek vermenizi istiyoruz. Çünkü çok kıymetli çok kaliteli akademik ekibimiz var. Biz bu ekibimizin yapmış olduğu prototipleri, kavramsal tasarımları, modelleri hayata geçirmek istiyoruz. Ürün haline dönüşsün istiyoruz. Bunu yapabilmek için desteklerinizi bekliyoruz.  Karşılıklı belli sorun alanları olabilir ama bunları karşılıklı istişare ederek geliştirebiliriz. Sorun alanlarını çözebilir, ivme kazanabiliriz. Karabük için bu ivmenin büyük bir zorunluluk olduğunu ifade edebilirim” diye konuştu.

 

“KARABÜK MERKEZLİ OLARAK BİLİM FESTİVALLERİMİZİ YAPMAK İSTİYORUZ”

Karabük merkezli olarak yapmak istediğimiz bilim festivalleri var diyen Rektör Prof. Dr. Fatih Kırışık “Festival kelimesine özellikle dikkat etmenizi istiyorum. Kongreler, sempozyumlar, çalıştaylar değil. Bilim festivalleri dediğimiz festivaller. Bunun üzerinde özellikle bir çalışma yapıyoruz, bu çalışmamız inşallah tamamlanmak üzere. Çalışmamız tamamlandığında Türkiye ve uluslararası düzeyde bu Karabük merkezli olarak bilim festivallerimizi yapmak istiyoruz.  Bu konuda özellikle desteklerinizi bekliyoruz” dedi.

Karabük’te büyük organizasyonlara ev sahipliği yapabilecek fuar alanlarına olan ihtiyacı dile getiren Rektör Prof. Dr. Fatih Kırışık, “Sayın başkanım özellikle bir hususa dikkat çekti. Fuar alanı önemli. Muhtemelen Karabük dışında da İstanbul’da veya Gebze’de başkanımın ifade ettiği bir fuar alanı düşüncesi var.  Biz özellikle bu bilim festivallerini yapmak için şu an çok ciddi çalışma ve arayış içerisindeyiz. Karabük’te de ciddi büyük organizasyonlara ev sahipliği yapabileceğimiz fuar alanlarına ihtiyacımız olacak. Çünkü bizim projelerimiz gerçekleşmesi için bu tür fuar alanlarına ihtiyaç var. Mesela 1 milyon kişiyi Karabük’te toplayabilir miyiz? Bir günlüğüne ilk başta işte 100 bin kişiyle başlasak nasıl olur?  Farklı festivaller üzerinde çalışıyoruz.  Bunun dışında Türkiye’yi ve dünyayı kapsayan çeşitli projelerimiz var. AR-GE merkezleri projelerimiz var. Bu projeler bir yönüyle sayısal bilim sahalarını, mühendislik sahalarını kapsarken bir taraftan da sosyal bilim sahalarını kapsayan AR-GE merkezleri hâlinde tasarlıyoruz. İnşallah hayallerimizi hep beraber gerçeğe dönüştürebiliriz. Karabük için hep birlikte el birliğiyle çalışabileceğimiz bir ortamın oluşması adına birlikte çalışmayı birlikte kazanmayı ve birlikte Karabük’ü geliştirmeyi hepinize teklif ediyor, öneriyor ve desteklerinizi bekliyorum” diye konuştu.(Sadık Arslan)

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Safranbolu’da apartman boşluğunda mahsur kalan 5 kedi kurtarıldı

Yayın: 06.05.2024 10:39
Paylaş:
A+ A-

Karabük’ün Safranbolu ilçesinde apartmanın havalandırma boşluğunda mahsur kalan kedi ve 4 yavrusu kurtarıldı.

Esentepe Mahallesi Sunduk Caddesi’ndeki bir apartmanın bodrum katındaki havalandırma boşluğunda anne kedi ile 4 yavrusunun mahsur kaldığını fark eden vatandaşlar, hayvanları kendi imkanlarıyla kurtarmaya çalıştı.

Sonuç alamayan apartman sakinleri, itfaiyeden yardım istedi.

Bölgeye gelen itfaiye ekipleri, havalandırma boşluğundaki anne kedi ve 4 yavrusunu bulunduğu yerden çıkardı.

Kediler, kontrollerin ardından doğal yaşam ortamına bırakıldı.

Haber videosu için TIKLAYINIZ!