İhlas Haber Ajansı tarafından
14 Ocak, 2025 15:59 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Rektör Özölçer’e Kalın Kömür Damarı Madenciliğinde yenilikçilik ödülü verildi

Beijing Madencilik ve Teknoloji Üniversitesi (CUMTB) tarafından Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer’e “Kalın Kömür Damarı Madenciliğinde Yenilikçilik Ödülü” verildi.
Zonguldak ve Batı Karadeniz bölgesinin kalkınması ile endüstrinin desteklenmesi için kıymetli adımlar atan Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEUN), Aralık 2023’te kömür madenciliği alanında dünyanın önde gelen üniversitelerinden Beijing Madencilik ve Teknoloji Üniversitesi (China University of Mining and Technology-Beijing, CUMTB) ile Kalın Kömür Damarı Madenciliği Araştırma Merkezi kurulması için iş birliği protokolü imzaladı. Protokolün imzalanmasının akabinde ise BEUN konut sahipliğinde BEUN-CUMTB ortak tertibiyle “Kalın Kömür Damarı Madenciliği Çalıştayı” düzenlendi.
İki üniversite arasındaki iş birliği protokolü ve ortak çalışma gerçekleştirme motivasyonu sonucunda ise 22-24 Kasım 2024 tarihlerinde CUMTB konut sahipliğinde Pekin’de, BEUN heyetinin de iştirakiyle “Kalın Kömür Damarı Madenciliği Konferansı” gerçekleştirildi. Konferansta kalın kömür damarı madenciliği alanındaki son gelişmeler, sürdürülebilir, yeşil ve akıllı madencilik uygulamaları konusunda bilgi ve deneyim paylaşımı yapıldı. Konferansın sonunda, tertibe ve “Kalın Kömür Damarı Madenciliği Araştırma Merkezi” kurulması için sunduğu katkılardan ötürü BEUN Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer’e “Kalın Kömür Damarı Madenciliğinde Yenilikçilik Ödülü” verildi.
Kalın kömür damarı madenciliğinde dünyanın önde gelen üniversiteleri ortasında yer alan CUMTB tarafından verilen mükafatın münasebeti; Rektör Özölçer’in BEUN-CUMTB iş birliği ve Kalın Kömür Damarı Madenciliği Araştırma Merkezi kurulması sürecine verdiği takviyeler, madencilikte teknoloji transferi ve yenilikçilik, madencilikte güvenlik, ekonomik fayda, madenciliğin etrafa olan tesirlerinin azaltılması, akademik işbirliği ve uzmanların eğitimi bahislerinde BEUN’un yürüttüğü çalışmalar olarak açıklandı.
Ödüle layık görülmesinin akabinde bir açıklama yapan Rektör Özölçer, “100 yıllık esaslı bir tarihe sahip olan Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi, eğitim hayatına Türkiye’nin maden mühendisi yetiştiren ilk kurumu olarak başlamıştır. Üniversitemiz, Türkiye’de kömür madenciliğinin başşehri olan Zonguldak ile bütünleşmiş ve bir asır boyunca madencilik dalının gereksinimi olan nitelikli insan gücünü yetiştirmiştir. Üniversitemiz tarihi boyunca kömür madenciliği alanına daima olarak teorik ve pratik katkılar sağlamıştır. Bu çalışmaların bir örneği de 2023 yılı sonunda imzalanan protokol ile kurduğumuz Kalın Kömür Damarı Madenciliği Araştırma Merkezi’dir. Bu merkez, çağdaş madencilik uygulamalarının yanında sürdürülebilir, yeşil ve akıllı madencilik yaklaşımları hususlarında çalışmalar yürüttüğünden ülkemiz için son derece değerlidir. Bu vesile ile ortağımız Beijing Madencilik ve Teknoloji Üniversitesi tarafından “Kalın Kömür Damarı Madenciliğinde Yenilikçilik Ödülü”ne layık görülmem şahsım ve BEUN açısından gurur vericidir. CUMTB ile ortak kurulan merkezimiz faaliyetlerini sürdürerek ilimiz ve ülkemize madencilik alanında pahalı katkılar sağlayacaktır. Merkezin kuruluşunda emeği geçen BEUN ve CUMTB akademisyenlerine teşekkür ediyorum.” sözlerine yer verdi.

blank
İhlas Haber Ajansı tarafından
15 Nisan, 2025 22:07 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Vatandaşı dolandıran sahte jandarmalar gerçek jandarmadan kaçamadı

Kastamonu’da kendilerini jandarma çalışanı tanıtarak bir vatandaşı dolandıran dolandırıcılar, jandarma grupları tarafından yakalanarak gözaltına alındı.
Olay, Kastamonu’nun Tosya ilçesine bağlı Çaybaşı köyünde meydana geldi. Edinilen bilgiye nazaran, N.İ. isimli şahsı telefonla arayarak kendisini jandarma çalışanı olarak tanıtan dolandırıcı, isminin bir cinayet olayına karıştığını ve konutuna gelerek olayı anlatacaklarını söyledi. Daha sonra N.İ.’nin meskenine gelen 3 dolandırıcı, para karşılığı isminin karıştığı cinayet suçlamasını kaldıracaklarını söyleyerek N.İ.’den bir ölçü altın ve nakit para alarak kayıplara karıştı. Bir müddet sonra dolandırıldığını anlayan N.İ., 112 Acil Davet Merkezini arayarak yardım istedi.
İhbar üzerine Kastamonu Vilayet Jandarma Komutanlığı takımları tarafından yapılan çalışmalar ve kamera incelemeleri sonucunda olayı gerçekleştiren Ö.T.S., O.K. ve A.A.’nın kimlikleri tespit edildi. 3 kuşkulu Çorum’un Kargı ilçesinde yakalandı. Gözaltına alınan şüpheliler süreçlerinin akabinde adliyeye sevk edildi. Hakim karşısına çıkartılan şahıslardan O.K. tutuklanırken, Ö.T.S. ve A.A. ise isimli denetim kuralıyla hür bırakıldı.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.