Reklam
Reklam
Bölgenin Sesi Gazetesi Avatarı
Bölgenin Sesi Gazetesi tarafından
11 Ocak, 2019 21:33 tarihinde yayınlandı
0

Rektör Polat, 4 Ülkenin Ankara Büyükelçilerini Ziyaret Etti

Büyükelçi ziyaretlerine devam eden Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, Kazakistan, Irak, Pakistan ve Türkmenistan’ın Ankara Büyükelçileri’ni ziyaret etti.

Yaptığı uluslararası iş birlikleriyle son yıllarda adını daha fazla duyuran Karabük Üniversitesinde uluslararası öğrenci sayısı 6 bini aştı. Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat bu alanda yapılan iş birliklerinin daha da arttırılması için büyükelçi ziyaretlerine devam ediyor. Rektör Polat 2018’in Aralık ayında başladığı büyükelçilik ziyaretleri kapsamında bugüne kadar 11 ülkenin Ankara büyükelçisini ziyaret etti.

Bu haftaki ziyaretleri kapsamında ilk olarak Kazakistan’ın Ankara Büyükelçisi Abzal Saparbekuly ile bir araya gelen Rektör Polat, Karabük Üniversitesinde eğitim alan uluslararası öğrenciler hakkında bilgi verdi. Görüşmede Karabük’ün güvenli bir şehir olduğuna vurgu yapan Rektör Polat, Kazakistan’dan daha çok öğrencinin Karabük Üniversitesinde eğitim alması konusunda Büyükelçi ile fikir alış verişinde bulundu.

Rektör Prof. Dr. Refik Polat’ın bir sonraki durağı ise Irak’ın Ankara Büyükelçiliği oldu. Burada Büyükelçi Dr. Hussain Mahmood Alkhateeb ile görüşen Rektör Polat, Büyükelçi’ye geçtiğimiz ay Kerkük Üniversitesine yaptığı ziyaret hakkında bilgiler verdi.

Ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Büyükelçi Alkhateeb, Irak hükümetinin Iraklı öğrencilerin Türkiye’deki devlet üniversitelerinde eğitim almalarını desteklediklerini belirterek, bu öğrencilerin daha çok sağlık bilimleri ve mühendislik alanlarını tercih ettiklerini ifade etti.

Pakistan Ankara Büyükelçisi Muhammed Syrus Sajjad Qazi ile de bir araya gelen Rektör Polat, Pakistan’da YÖS (Yabancı Öğrenci Sınavı) sınavı yaparak daha fazla Pakistanlı öğrencinin Karabük Üniversitesinde eğitim almalarına imkan tanıyacaklarını söyledi.

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat’ın son ziyareti Türkmenistan Büyükelçiliğine oldu. Burada Büyükelçi Işankuli Amanlyev ile görüşen Rektör Polat, Karabük Üniversitesine en fazla öğrenci gönderen ülkelerin başında Türkmenistan’ın geldiğini belirtti.

Ziyaretlerde Rektör Polat, büyükelçilere Karabük Üniversitesi ve Safranbolu’yu temsil eden çeşitli hediyeler takdim etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
İhlas Haber Ajansı Avatarı
İhlas Haber Ajansı tarafından
14 Haziran, 2026 07:46 tarihinde yayınlandı
0 0

D100’de otomobil refüje çarptı: 2 yaralı

Kastamonu’nun Tosya ilçesi D100 karayolunda otomobilin refüje çarpması neticesinde meydana gelen kazada 2 kişi yaralandı.

Kaza, Tosya ilçesi D100 karayolu Çevlik köyü mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, 34 DMA 929 plakalı Toyota marka otomobil, ismi öğrenilemeyen sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi neticesinde refüje çarptı. Sürüklenen otomobil demir bariyerlerin üzerine çıkarak durabildi. Kazada araçta bulunan N.O. ve A.O. yaralandı.

Kazayı gören diğer sürücülerin 112 Acil Çağrı Merkezi’ne yaptığı ihbar üzerine olay yerine sağlık, polis, itfaiye ve jandarma ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri tarafından araçtan çıkartılan yaralılar, ilk müdahalelerinin ardından Tosya Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin