Reklam
Reklam
Haber Merkezi Avatarı
Haber Merkezi tarafından
07 Eylül, 2025 14:19 tarihinde yayınlandı
0

Rektör Prof. Dr. Fatih Kırışık, Birlik Medya Canlı Yayınına Konuk Oldu

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, Birlik Medya Gündem Özel programına katılarak üniversitenin son dönemde elde ettiği önemli başarılarını ve projelerini anlattı.

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, Bölgenin Sesi ve Karabük Postası ortak yayını olan Birlik Medya Gündem Özel programına konuk oldu. Programda üniversitenin son dönemdeki atılımlarını ve öğrencilere sunulan imkanları paylaştı.

“Üç eksende güçlü ilerliyoruz”

Rektör Kırışık, Karabük Üniversitesinin ulusal ve uluslararası alanda tanınırlığını artırmak için çalışmalar yürüttüklerini belirterek, “Karabük Üniversitesinin Türkiye’de, dünya çapında, bölgesel ve yerel düzeyde en iyi şekilde isminin anılması için faaliyetlerimizi mühendislik, sağlık ve sosyal bilimler olmak üzere üç ana eksende sürdürüyoruz” dedi.

Mühendislik, sağlık ve sosyal bilimlerde önemli başarılar

Mühendislik alanında Teknofest, TÜBİTAK ve Avrupa Birliği projelerinde önemli dereceler elde ettiklerini vurgulayan Kırışık, akademisyenlerin dünya çapında birinciliklere imza attığını kaydetti. Sağlık bilimlerinde tıbbi yenilikler ve buluşlarla uluslararası başarılar kazanıldığını, anatomi ve beyin cerrahisi alanlarında ise Türkiye dereceleri elde edildiğini aktardı. Sosyal bilimlerde ise üniversitenin son iki yılda Türkiye sıralamasında 80. sıradan 45. sıraya yükseldiğini açıkladı.

Sosyalfest büyük yankı uyandırdı

Kırışık, sosyal bilimler alanındaki başarıların en önemli örneklerinden birinin Sosyalfest olduğunu söyledi. İlk kez düzenlenen festivalin ülke genelinde büyük yankı uyandırdığını belirten Kırışık, öğrencilerin projelerini sergilediği bu etkinliğin Karabük ve Safranbolu’nun tanıtımına da katkı sağladığını ifade etti. Sosyalfest’in önümüzdeki yıllarda daha geniş kapsamda sürdürüleceğini dile getirdi.

Teknofest’te artan katılım

Karabük Üniversitesinin Teknofest’e özel önem verdiğini vurgulayan Rektör Kırışık, “Takım sayımızı 65’ten 102’ye çıkardık. Şu ana kadar 7 takımımız finallere kaldı, toplamda 18 takımımızın finale yükselmesini bekliyoruz. Hyperloop ve insansız hava aracı alanlarında öğrencilerimiz dikkat çekici projeler geliştiriyor” diye konuştu.

Öğrencilere burs ve iş garantisi

Öğrencilere yönelik desteklerden de bahseden Kırışık, “Tıp, Mühendislik, Doğa Bilimleri ve Bilgisayar ile Bilişim Fakültelerini ilk üç tercihe yazan ve sıralamada ilk 100’de yer alan 100 öğrenciye, 10 ay boyunca aylık 3 bin TL burs veriyoruz” dedi. Ayrıca Makine Mühendisliği bölümünü tercih eden öğrencilere staj ve iş garantisinin yanı sıra, asgari ücretin yüzde 40’ı oranında burs sağlanacağını açıkladı.

“Karabük’te yurt sorunu yok”

Yurt kapasitesine de değinen Kırışık, “Karabük, Türkiye’de yurt sorunu bulunmayan bir şehir konumundadır. Hem devlet hem de özel yurtlarda öğrencilerimizin taleplerini karşılayacak kapasiteye sahibiz” ifadelerini kullandı. Ardından hatıra fotoğrafı çekildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
İhlas Haber Ajansı Avatarı
İhlas Haber Ajansı tarafından
04 Haziran, 2026 01:21 tarihinde yayınlandı
0 0

Samsun’da silahlı saldırı düzenlenen iş yerinde kimyasal sızıntı

SAMSUN (İHA) – Samsun’da bir geri dönüşüm firmasına silahlı saldırı düzenlendi. Saldırı sonrası iş yerinde kimyasal sızıntı meydana gelirken, kimyasal sızıntıdan hafif şekilde etkilenen 6 polis, kaldırıldıkları hastanede yapılan müdahalenin ardından taburcu edildi.

Tekkeköy ilçesi 19 Mayıs Sanayi Sitesi’nde bulunan bir geri dönüşüm tesisinde meydana gelen olayda, U.G.’nin, komşu iş yerinde faaliyet gösteren O.K.’ya ait geri dönüşüm tesisine silahla ateş ettiği iddia edildi. Açılan ateş sonucu iş yerinde bulunan solvent ve tiner dolu 1 tonluk 4 depo zarar görürken depoların delinmesi nedeniyle kimyasal maddelerin iş yeri içerisine sızması sonucu olay yerine çok sayıda ekip sevk edildi. 19 Mayıs Sanayi Sitesi’ne bağlanan tüm yollarda polis ekipleri önlem alarak, sanayiye giriş çıkışları kapattı.

İhbar üzerine bölgeye gelen polis ekipleri çevrede geniş güvenlik önlemi aldı. Olayda kullanıldığı değerlendirilen tüfek ele geçirilirken, olayın ardından araçla bölgeden ayrılan U.G. ise Canik ilçesinde polis ekiplerince yakalandı. Öte yandan olayın mülk sahibi ile kiracı arasında yaşanan anlaşmazlık sonucu meydana geldiği öne sürüldü.

Kimyasal sızıntının kontrol altına alınması amacıyla olay yerine sevk edilen Samsun Büyükşehir Belediyesi itfaiyesi, AFAD, ve sağlık ekiplerinin çalışmaları sürerken, kimyasal sızıntıdan hafif şekilde etkilenen 6 polis, kaldırıldıkları hastanede yapılan müdahalenin ardından taburcu edildi.

Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin