blank
Anadolu Ajansı tarafından
04 Ocak, 2024 00:48 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Rize Valisi Baydaş, AA’nın “Yılın Kareleri” oylamasına katıldı

blank

RİZE (AA) - Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, Anadolu Ajansının (AA) gözünden 2023'e damga vuran olaylara ait fotoğrafların yer aldığı "Yılın Kareleri 2023" oylamasına katıldı.

Baydaş, makamında gerçekleştirdiği oylamada, AA muhabirleri ve foto muhabirlerinin yurt içi ve yurt dışında çektiği fotoğrafları inceledi.

Haber kategorisinde Osmancan Gündoğan'ın "Dolunay ve Akıncı" ve Muhammed Enes Yıldırım'ın "Boğazda bir dev", yaşamda Ali Fatih Akçay'ın "Yaşamda renkler" ve Mostafa Alkharouf'un "İlk kıblede namaz" fotoğraflarını oylayan Baydaş, sporda Dursun Aydemir'in "Dünyanın sultanları", Ömer Sercan Karkuş'un "Mete'nin nişanı" ve Sergei Gapon'un "Sahada isyan" karelerini seçti.

Baydaş, bu yıla özel eklenen "Deprem: Umut" kategorisinde Muhammed Enes Yıldırım'ın "Hepimiz birimiz için", Rıdvan Korkulutaş'ın "İftar" ile Sergen Sezgin'in "Kurtarıcı", "Gazze: Kanıt" kategorisinde ise Mustafa Hassona'nın "Fosfor", Belal Khaled'in "Anneye bakış" ve Mostafa Alkharouf'un "Kanıt" fotoğraflarına oy verdi.

Vali İhsan Selim Baydaş, AA muhabiri ve foto muhabirlerini tebrik ederek, oylamanın, önemli bir hizmet ve zihinlerin tazelendiği bir çalışma olduğunu söyledi.

Anı yakalamanın ve ölümsüzleştirerek geleceğe taşımanın önemine vurgu yapan Baydaş, şunları kaydetti:

"Maalesef kategorilerin bir kısmı bu yıl bizi üzdü. Depremle ilgili bir kategori var. Türkiye, tarihinin ağır felaketini yaşadı. 'Asrın felaketi' diyoruz. Filistin'de çok acı bir dram var. Yılın son dönemi itibarıyla Anadolu Ajansımız bu iki zor badireden de hakikaten tarihe kayıt düşerek, not düşerek çıkmış oldu. Oylarımızı da biz bu iki hadise üzerinde kullandık. Haber, spor, görsel güzellik dalında çeşitli fotoğraflar var. Sporda özellikle voleybolda çok tarihi bir sene yaşadık. Mete Gazoz ciddi bir atılım yaptı. Anadolu Ajansı'nı, emek veren bütün saha personeli arkadaşlarımızı kutluyorum."

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Emine Çelik tarafından
19 Mayıs, 2025 13:34 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Noter İşlemlerinde Yeni Güvenlik Dönemi

Resmi belgelerde sahte mühür ve evrak kullanımıyla yapılan dolandırıcılık olaylarının artması üzerine Adalet Bakanlığı, noterlik işlemlerinde yeni bir güvenlik uygulamasını hayata geçiriyor. Buna göre, noter belgelerinde karekod kullanımı zorunlu hale geliyor.

Yeni sistemle birlikte, tapu devirlerinden taşınmaz satışlarına kadar tüm noter belgeleri dijital olarak doğrulanabilecek. Bu sayede sahte belge düzenleme girişimlerinin önüne geçilmesi hedefleniyor.

Son yıllarda Türkiye'de özellikle tapu ve taşınmaz işlemlerinde sahte noter belgesi kullanımı artmış, çok sayıda vatandaş mağdur olmuştu. Adalet Bakanlığı, bu mağduriyetlerin tekrar yaşanmaması için noterlik sisteminde kapsamlı bir dijital dönüşüm başlatıyor.

4 Temmuz 2023’ten itibaren noterler aracılığıyla gerçekleştirilen taşınmaz devir işlemleri yeniden düzenleniyor. Artık alıcı ve satıcı tarafından imzalanan belgeler karekodla doğrulanarak işlem güvenliği sağlanacak.

Karekod uygulaması yalnızca tapu işlemleriyle sınırlı kalmayacak; noterlikte düzenlenen tüm resmî belgelerin sahte olup olmadığını kontrol etme imkânı sunacak. Bu adım, hem bireylerin hem de kamu kurumlarının güvenliğini artırmayı amaçlıyor.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, bu yeniliğin UYAP, e-duruşma, e-tebligat ve e-noter gibi dijital sistemlerle entegre şekilde yürütüleceğini açıkladı. Uygulamanın, yargı hizmetlerinde hız, şeffaflık ve güvenlik sağlamaya yönelik daha geniş kapsamlı bir dijital dönüşümün parçası olduğu vurgulandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.