Anagold Madencilik, Erzincan’daki maden kazası sonrasında Karasu Nehri’ne siyanür karışmadığını bildirdi

Anadolu Ajansı tarafından
14 Şubat, 2024 12:38 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Anagold Madencilik Sanayi ve Ticaret AŞ, Erzincan'daki Anagold Çöpler Altın Madeni İşletmesi'nde meydana gelen maden kazasının ardından Karasu Nehri'ne herhangi bir siyanür akışı olmadığını belirtti.

Şirketten yapılan açıklamada, salı günü 14.28'de meydana gelen maden kazası sonrası profesyonel ekipler tarafından olayın sebebine ilişkin araştırmanın başladığı kaydedildi. Yığın linç alanının kaymasından kaynaklı olarak kazanın meydana geldiği aktarılan açıklamada, konunun atık depolama havuzu ile bir ilgilisi olmadığı, söz konusu konu ile ilgili herhangi bir tehlikenin bulunmadığı ifade edildi. Toprak kayması nedeniyle çevresel herhangi bir kirlilik yaşanmadığı belirtilen açıklamada, şu ifadeler kullanıldı: "Kazaya rağmen tüm tedbirler hızlı bir şekilde alınarak saha kontrol altına alınmıştır. 6 noktadan yüzey suyu numunesi alınmıştır. Alınan numuneler normal değerlerdedir ve herhangi bir kirlenme söz konusu değildir. Karasu (Fırat) Nehri'ne herhangi bir siyanür akışı olmamıştır. Şu ana kadar kayan toprak altında 9 çalışanımızın olduğu belirlenmiştir. Çalışma arkadaşlarımız için arama ve kurtarma çalışmaları sahamıza gelen tüm kamu kurum ve kuruluşların desteği ile devam etmektedir." Açıklamada, şirketin kamuoyunu olayın detayları konusunda düzenli olarak bilgilendireceği, nedenlerini net bir şekilde açıklayacağı ve benzer durumların önlenmesi için gerekli tedbirlerin alınması konusunda kararlı olduğu bilgisi paylaşıldı. (AA)

Kastamonu Üniversitesi Senatosu, akademik performans ve 2025 hedeflerini değerlendirdi

blank
İhlas Haber Ajansı tarafından
08 Mart, 2025 17:08 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Kastamonu Üniversitesi Senato Toplantısında akademik performans ile 2025 yılı gayeleri görüşüldü.
Kastamonu Üniversitesi Senato Toplantısı, Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal başkanlığında Kastamonu Üniversitesi Senato Salonu’nda yapıldı. Toplantıya, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Atalan, Prof. Dr. Ömer Küçük ve Prof. Dr. Selahattin Kaymakcı’nın yanı sıra Genel Sekreter Vekili Doç. Dr. İbrahim Demirbaş ve senato üyeleri katıldı.
Toplantının açılışında konuşan Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, Ramazan ayının iyi olmasını dileyerek, Kastamonu Üniversitesi’nin 2025 yılı maksatlarına ve önceliklerine dair değerlendirmelerde bulundu.
Rektör Topal, akademik ve idari süreçlerin güzelleştirilmesi konusunda yürütülen çalışmaların kıymet taşıdığını vurguladı.
Yeni atanan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Selahattin Kaymakcı’yı tebrik eden Rektör Topal, Prof. Dr. Kaymakcı’nın Kastamonu Üniversitesine katkılar sağlayacağına inandığını ve yeni misyonunda kendisine muvaffakiyetler diledi.
Toplantıda, Kastamonu Üniversitesi’nin çeşitli akademik üniteleri tarafından 2024 yılı akademik performans bilgileri sunuldu ve gelecek devir stratejileri üzerinde görüşmeler yapıldı. İştirakçiler, Kastamonu Üniversitesi’nin gelecekteki gayeleri doğrultusunda yapılması gerekenler konusunda fikir alışverişinde bulundu.
Senato toplantısı, gündem hususlarının görüşülmesi ve alınan kararların akabinde sona erdi.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.