Reklam
Reklam
Bölgenin Sesi Gazetesi Avatarı
Bölgenin Sesi Gazetesi tarafından
09 Kasım, 2021 21:19 tarihinde yayınlandı
0

Safranbolu Belediyesi Eğitime Desteğe Devam Ediyor

(Haber Merkezi) Çocuklara ve gençlere, dolayısı ile eğitime büyük önem veren Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse’nin talimatı ile, online eğitim için harekete geçildi. Yapılan çalışma sonucu 2 ile 12. sınıf aralığında öğretim gören öğrencilerin faydalanabileceği ücretsiz online eğitim paketi hazırlandı. Önümüzdeki günlerde uygulanmasına başlanacak eğitimin başvurusu için Safranbolu Belediyesi’nin web sitesinin ziyaret edilmesi istendi.

Konu ile ilgili konuşan Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, “Yarınımızın teminatı evlatlarımız için projeler üretmeye, kariyer hayatlarının şekillenmesine katkı sağlayabilmek adına onlara destek vermeye devam ediyoruz. Bu bağlamda 2 ile 12. sınıf aralığında olan öğrencilerimiz, ücretsiz online eğitimlerimize katılarak; konu anlatımlarından, testler ve istatistiklerden faydalanabilecek. Bunun için Belediyemizin web adresine başvurmaları yeterli olacaktır.” dedi.

Çocuklarımız ve gençlerimiz ne kadar bilinçli olurlarsa, gelecek günlerin de bir o kadar ferah olacağını ifade eden Başkan Köse, “Onlara yapılacak yatırım hem bölgemiz, hem de ülkemiz için en önemli yatırım olacaktır. Bizler çocuklarımız için projeler üretmeye, daha güzel yarınlar hazırlamak için çalışmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
İhlas Haber Ajansı Avatarı
İhlas Haber Ajansı tarafından
12 Haziran, 2026 19:51 tarihinde yayınlandı
0 0

Dağcılar, 700 yıllık Kov Kalesi’ne Türk bayrağı asarak Milli Takım’a destek verdi

Gümüşhane’nin merkeze bağlı Esenyurt köyü sınırlarında bulunan yaklaşık 700 yıllık Kov Kalesi’nde dağcılar, kalenin eteklerine Türk bayrağı asarak A Milli Futbol Takımı’na başarı dileklerinde bulundu.

Doğu Karadeniz’in en görkemli kalelerinden biri olarak gösterilen ve tarihi ile doğal güzelliğiyle öne çıkan Kov Kalesi, bu kez anlamlı bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. Deniz seviyesinden bin 760 metre yükseklikte bulunan kalenin yamaçlarında dağcılık eğitimi alan sporcular, zirveye Türk bayrağı asarak A Milli Futbol Takımı’na destek mesajı verdi.

İl merkezine 25 kilometre uzaklıkta bulunan, tarihi kalede Türk bayrağını dalgalandıran Artabel Doğa, Dağcılık Spor Kulübü sporcuları, Milli Takım’a başarı dileklerini iletti.

“Kalbimiz, yüreğimiz ve dualarımız milli takımla”

Etkinliğe katılan Gümüşhane Gençlik ve Spor İl Müdürü Mücahit Atalay, “Bugün Gümüşhane Merkeze bağlı Esenyurt köyü sınırları içerisinde yer alan Kov Kalesi’ne çok güzel bir etkinliğe ev sahipliği yaptık. Katılım imkânı bulduk. Tabii tarihiyle, doğasıyla Gümüşhane’mizin muhteşem coğrafyalarından, muhteşem konumlarından bir tanesi. Bizim için önemli olan hususlardan, ilk olan hususlardan bir tanesi de şu ki bugün Gümüşhane’mizde ilk temel dağcılık eğitimi verildi, kursu verildi. Daha sonraki süreçte de yine biraz önce bahsettiğim Kov Kalesi altındaki kayalarda pratik yapma imkânları bulduk. Biz de bu deneyimi yaşadık. Kayadan yaklaşık bir 15-20 metrelik bir yükseklikten dağcılık kurallarına uyarak hocalarımızın yönlendirmeleriyle, inme imkânını yaşadık. Tabii bu içinde bulunduğumuz süreç Dünya Kupası süreci. Burada da yapılan faaliyetlerimizde milli takıma destek görsellerini de hep birlikte gururla paylaşmış olduk. Kalbimizde, yüreğimizde, dualarımızda milli takımla” dedi.

İkinci kademe dağcılık antrenörü Bilgen Güner Cabbaroğlu da, “Kov Kalesi gerçekten manzarasıyla, doğasıyla da çok güzel bir yer. Ben zaten 25 yıl önce Gümüşhane’de çalıştığım için burayı ve doğasını biliyorum. Arkadaşlara da başarılı faaliyetler diliyorum. Milli takıma tabii ki her zaman tam destek” diye konuştu.

“Türk bayrağını Kov Kalesi’ne asarak milli takımımıza destek olmak istedik”

Gümüşhane Artabel Doğa, Dağcılık Spor Kulübü Başkanı Ali Koçyiğit, “Eğitimlerimiz yaz dağcılık eğitimleri olarak devam ediyor. 11 sporcumuzla beraber eğitimlere katıldık. Gümüşhane bölgesini araştırdığımız zaman Kov Kalesi’nin hem yapısı olarak hem de taştaki sağlamlığı olarak en uygun rota olduğunu belirledik. Bugün burada yaptığımız etkinliğin amacı kalemize, görkemli kalemize Türk bayrağımızı asarak milli takımımıza destek vermek. Milli takımımıza başarılar diliyorum. İnşallah güzel bir sonuçla sonuçlanır” ifadelerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin